Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ο κ. Ντογιάκος λειτουργεί ως εγκάθετος του κυρίου Μητσοτάκη και αυτό είναι ανεπίτρεπτο για δικαστικό λειτουργό.


















Σημεία από την συνέντευξη του Βουλευτή Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 (Ν. Σβέρκος – Β. Κεχαγιά)

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κύριος Ντογιάκος λειτουργεί ως εγκάθετος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η πολιτική τοποθέτηση του κ. Ντογιάκου είναι η κορωνίδα σε μια τερατώδη και γκροτέσκα ιστορία των τελευταίων ημερών μετά τη δήλωση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Πληροφοριών ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ελέγχους σε σχέση με τις παρακολουθήσεις. 

Δεν πρόκειται για μια αμιγώς νομική τοποθέτηση του κ. Ντογιάκου, αλλά για μια πολιτική τοποθέτηση. Αναμέναμε και αυτή την κίνηση, όμως ουδείς περίμενε ότι θα έχει αυτό το προσβλητικό για τη δημοκρατία περιεχόμενο.

Ο κ. Ντογιάκος δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα. Δεν νοείται η ιδιωτικοποίηση της εισαγγελικής λειτουργίας. Και αυτό έχει τονιστεί από όλους τους νομικούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σχετικά ήδη από χθες. Δεν έχει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καμία αρμοδιότητα να ελέγξει κατά κανέναν τρόπο προληπτικά την ανεξάρτητη Αρχή ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Πληροφοριών έχει εξουσία εκπορευόμενη από το Σύνταγμα και μπορεί να διενεργεί ελέγχους για να μπορεί η ίδια να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε από το Σύνταγμα. 

Και το πιο τρομακτικό βεβαίως που εμπεριέχεται σε αυτήν τη γνωμοδότηση είναι η απαρίθμηση των ποινικών αδικημάτων που θα μπορούσαν να τελεστούν, εφόσον ο Πρόεδρος της Αρχής και η Αρχή ως σύνολο διενεργήσει αυτούς τους ελέγχους και ενημερώσει αρμοδίως το Κοινοβούλιο.

Οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής το αναδεικνύουν. Είχαμε μία νομικά άρτια παρέμβαση - απάντηση από τον Πρόεδρο της Αρχής, τον κ. Ράμμο, ο οποίος με μεγάλη σαφήνεια απάντησε στα υποτιθέμενα νομικά επιχειρήματα του κ. Ντογιάκου. Πρέπει να εξάρουμε αυτή τη στάση ενός λειτουργού της ανεξάρτητης αρχής που τιμάει στην κυριολεξία το Σύνταγμα.

Ο κ. Ντογιάκος λειτουργεί ως εγκάθετος του κυρίου Μητσοτάκη και αυτό είναι ανεπίτρεπτο για δικαστικό λειτουργό. Δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η θέση του και η εξουσία του ως ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού. Παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα και αντισυνταγματικά στη λειτουργία των θεσμών. 

Η κύρια ευθύνη όμως, δεν είναι στον κύριο Ντογιάκο. 

Είναι στον πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο εντολέας και ο ενορχηστρωτής όλης αυτής της κατάστασης, πραγματικής διάλυσης κάθε μορφής δικαιοκρατίας στην Ελλάδα.

Διαρρηγνύεται πλήρως η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη και στην ανεξαρτησία, την οποία πρέπει όχι μόνο να έχει, αλλά και να επιδεικνύει. Ποιος πολίτης θα πιστέψει πλέον ότι η Δικαιοσύνη βρίσκεται αμερόληπτη και ανεξάρτητη και αίρεται πάνω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Η ζημιά που έχει γίνει στη δημοκρατία είναι και ο λόγος που γίνεται επιτακτική μια δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία δεν θα ανατάξει μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά θα ανατάξει και τους κατακρεουργημένους θεσμούς της δημοκρατίας μετά από τη λαίλαπα Μητσοτάκη. 

Μοναδικός τρόπος είναι η επικράτηση προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών και θεσμικών δυνάμεων που θα δώσουν ένα τέλος στην εκτροπή μέσω των εκλογών και της πολιτικής νίκης του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι μόνο το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις απευθείας αναθέσεις και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το καθεστώς Μητσοτάκη αξιοποίησε τους κρατικούς μηχανισμούς για να μοιράσει χρήμα για τον πλουτισμό συγκεκριμένων ειδικών οικονομικών συμφερόντων, φίλων και πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι λειτουργίες του κράτους και οι διοικητικές δομές έχουν φτάσει στο σημείο να αποτελούν βραχίονα εκτέλεσης εντολών του κυρίου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συγκαλύψει την τέλεση ποινικών αδικημάτων. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με το μανδύα της εθνικής ασφάλειας παρακολουθούσε παρανόμως και μετέτρεψε την Ελληνική Δημοκρατία σε κατασκοπευτικό κράτος.

Έχει καταργηθεί η σύντομη αποσβεστική προθεσμία που προβλέπεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Επομένως, τα αδικήματα τα οποία έχουν τελεστεί ενδεχομένως από μέλη της κυβέρνησης, παραγράφονται όπως παραγράφονται όλα τα αδικήματα για τους πολίτες, ανεξάρτητα από το αν μεσολαβήσουν εκλογές, συγκρότηση και διάλυση της Βουλής.

Όσον αφορά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, από τις εξετάσεις των μαρτύρων και από το σύνολο του υλικού το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να ερευνήσουμε, έχουν προκύψει πάρα πολλά πράγματα τα οποία, αρκετούς μήνες μετά, επιβεβαιώνονται ένα προς ένα και σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος. 

Βέβαια κανείς τότε δεν περίμενε ότι θα παρακολουθούνταν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ή οι περισσότεροι από τους βασικούς υπουργούς του κυρίου Μητσοτάκη. 

Η ΕΥΠ και το PREDATOR λειτουργούσαν ως ενιαίος μηχανισμός παρακολούθησης, πράγμα το οποίο τότε έκανε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αγανακτήσουν, και σήμερα είναι μια δεδομένη πραγματικότητα.

Θέματα διαφθοράς:Χειμάρας, Μαραβέγιας και η υπόθεση του συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού της Νέας Δημοκρατίας όπου μιλάμε για 420 απευθείας αναθέσεις, οι οποίες με βάση τα δημοσιεύματα αγγίζουν τα πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για αδιανόητες καταστάσεις. 

Ορθότατα ο πρόεδρος του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για γαλάζιες ακρίδες. Αυτό το πράγμα δεν το έχει ξαναβιώσει η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πολιτική, το ελληνικό κράτος. 

Μιλάμε για εφόρμηση κανονική, για έφοδο στο δημόσιο χρήμα, η οποία υπερβαίνει κάθε προηγούμενο. 

Και προφανώς αυτή είναι μεθοδευμένη από τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη και το σύστημα του Μαξίμου.

Όλα αυτά προφανώς θα διερευνηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως διερευνήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ και σήμερα υπάρχουν 75 πορίσματα και δίκες εν εξελίξει για κακουργήματα στην υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν το πάλαι ποτέ κέντρο της διαφθοράς. 

Σήμερα βέβαιη δημόσια διοίκηση λειτουργεί στο σύνολό της, με αυτόν τον τρόπο των απευθείας αναθέσεων και της μοιρασιάς εκατομμυρίων. 

Οκτώμισι δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 4% του ΑΕΠ και η μισή συνταξιοδοτική δαπάνη ενός έτους έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις και σε πρόχειρους διαγωνισμούς μέσα σε δύο χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου