Συγκάλυψη ή Δημοκρατία; | Αυγή (avgi.gr)
Η ΝΔ ακολούθησε ξανά την πρακτική της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνούσε τη λίστα Πέτσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ, δεν θα κληθεί
Στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, μέλος του αμιγώς νεοδημοκρατικού προεδρείου της απευθύνθηκε προς την πλευρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης και είπε: «Μην εξάπτεστε, ο κατάλογος που αποφασίσαμε δεν είναι οριστικός».
Ο εν λόγω βουλευτής πρόσθεσε, μάλιστα, αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως ο κατάλογος θα διευρύνεται ανάλογα με την πορεία των ερευνών.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής της Ν.Δ., όπως και όλοι οι συνάδελφοί του που αναπαρήγαν αυτή τη «γραμμή», πούλαγε -κατά το κοινώς λεγόμενο- φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Διότι μόλις την περασμένη Πέμπτη οι βουλευτές της Ν.Δ. προχώρησαν σε ακόμα μια πρόκληση στη Δημοκρατία και στην κοινή λογική.
Αποφάσισαν να μην καλέσουν απολύτως κανένα άλλο πρόσωπο να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών, πέραν όσων αποφάσισαν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία που κατέχουν.
Η Ν.Δ. ακολούθησε ξανά την πρακτική της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνούσε τη λίστα Πέτσα. Τότε δεν κάλεσε ούτε τον άμεσα εμπλεκόμενο, τον ίδιο τον Στέλιο Πέτσα. Το ίδιο ακριβώς μοτίβο ακολούθησε και τώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ, δεν θα κληθεί να καταθέσει.
Ούτε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο εκλεκτός ανιψιός που έλυνε και έδενε στο Μαξίμου, και παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας μια ευθύνη που δεν του αναλογεί. Ούτε η Βασιλική Βλάχου, η εισαγγελέας που υπέγραφε ό,τι της έφερνε ο διοικητής Κοντολέων. Ούτε ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa, που εμπορευόταν το λογισμικό με το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον Ανδρουλάκη.
Ούτε τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το θέμα. Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Και η μεθόδευση της Ν.Δ. προφανής.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα πρόσωπα που δεν έχουν ακόμα υποταχθεί ολοκληρωτικά στο καθεστώς Μητσοτάκη.
Ορισμένοι θεσμοί στέκουν ακόμα όρθιοι.
Υπάρχουν ακόμα έντιμοι δικαστές που θα ανταποκριθούν στις περαιτέρω νομικές κινήσεις. Και υπάρχει και η διέξοδος μιας Προανακριτικής Επιτροπής, που όμως απαιτεί άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η μάχη για να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας είναι πια πιο επιτακτική και κρίσιμη από ποτέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου