Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

“Εκθετη στην υπόθεση της ΔΕΗ είναι η Νέα Δημοκρατία, διότι ενώ εμείς κρατήσαμε με τα δόντια το 17% που ήθελε η τρόικα να δώσουμε στους ιδιώτες αυτοί μόλις έγιναν κυβέρνηση του πούλησαν κατευθείαν και μάλιστα με επαχθείς όρους όπως η βίαιη απολιγνιτοποίηση.Χωρίς δημόσιο ενεργειακό τομέα η κοινωνία θα υποφέρει.”








 Γιώργος Σταθάκης / Χωρίς δημόσιο ενεργειακό τομέα η κοινωνία θα υποφέρει | Αυγή (avgi.gr)

Η ΝΔ ξεπούλησε όλες τις ενεργειακές υποδομές που είχαμε κρατήσει με σκληρή διαπραγμάτευση.

Εκθετη στην υπόθεση της ΔΕΗ είναι η Νέα Δημοκρατία, διότι ενώ εμείς κρατήσαμε με τα δόντια το 17% που ήθελε η τρόικα να δώσουμε στους ιδιώτες αυτοί μόλις έγιναν κυβέρνηση του πούλησαν κατευθείαν και μάλιστα με επαχθείς όρους όπως η βίαιη απολιγνιτοποίηση” τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο Γιώργος Σταθάκης.

Σχολιάζοντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά, τη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πέραν πάσης λογικής, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη η τάση είναι να επανέλθουν υπό δημόσιο έλεγχο οι εταιρείες ενέργειας, διότι είναι ο μονος τρόπος να ελεγχθούν οι τιμές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί μια στάση που αγνοεί την πραγματικότητα.

«Κρατήσαμε όλες τις ενεργειακές υποδομές στον έλεγχο του Δημοσίου», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης, σε μια εποχή σκληρών απαιτήσεων από τους δανειστές. Τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΠΑ. «Ο Μητσοτάκης χωρίς πίεση δανειστών και μνημονίων τα ξεπούλησε αμέσως. Η κοινωνία θα πληρώσει ακριβά αυτή την εμμονή, καθώς το μέλλον στο ενεργειακό μετά και από τις εκρήξεις στους Nord Stream»

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρεμούρας τους να στηρίξουν τους ιδιώτες είναι η υπόθεση των ενεργειακών κοινοτήτων, που “ενώ είχαμε ψηφίσει νόμο το 2018 να προηγούνται των ιδιωτών όταν αιτούνται σύνδεση στο δίκτυο, την πρώτη κιόλας βδομάδα ο κ. Χατζηδάκης το κατήργησε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου