Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ας λέει ό,τι θέλει ο Ανδρουλάκης. Ας καταγγέλλει ότι τον παρακολουθούσαν για να επηρεάσουν την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Το σκάνδαλο «τελείωσε», αφού οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο κόσμος «δεν ενδιαφέρεται». Και μια «φιλική» εφημερίδα τού στέλνει το μήνυμα: «Μην ασχολείσαι άλλο»



Το αισχρό μήνυμα προπαγάνδας και δημοσκοπήσεων: 'Θάψτε τις υποκλοπές' (news247.gr)


Οι υποκλοπές είναι από τη φύση τους μια αισχρή πράξη. Που γίνεται αισχρότερη όταν τη χρησιμοποιούν οι έχοντες την εξουσία εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων.

Η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων, η οποία αποκαλύφθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ήρθε να κηλιδώσει το φτιασιδωμένο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης και να κάνει σκόνη το αφήγημα του «θεσμικού» πρωθυπουργού.

Κι επειδή το σκάνδαλο αυτό έχει μεγάλο κόστος, έπρεπε να υποβαθμιστεί, να απαξιωθεί και εντέλει να εξαφανιστεί. Στην αρχή είχαμε την πρωθυπουργική θεωρία της «νόμιμης», αλλά «πολιτικά απαράδεκτης» παρακολούθησης. Μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να «νουθετήσει» το βασικό θύμα της παρακολούθησης, Νίκο Ανδρουλάκη, να βάλει νερό στο κρασί του, να μην ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην οξύτητα των καταγγελιών, διότι «δεν συμφωνούν» οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον έχει στο μυαλό του τον κ. Λοβέρδο, την κυρία Καϊλή και τους ομοίους τους, οι οποίοι δεξιοκοιτάζουν με κάθε ευκαιρία.

Κι επειδή το θέμα δεν υποχωρούσε, όπως επιθυμούσαν, η προπαγάνδα άλλαξε πίστα: Ο κόσμος «δεν ενδιαφέρεται» για τις παρακολουθήσεις. «Δίνουμε τόσα εκατομμύρια σε επιδόματα δεν θα μας τα φάει η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη», που θα έλεγε κι ο Άδωνις. Και, ω του θαύματος, ήρθαν οι δημοσκοπήσεις να «επιβεβαιώσουν» την προαναγγελία.

Το πρωί της Παρασκευής ο Ανδρουλάκης έπρεπε να πάει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ήταν ο τελευταίος μάρτυρας. Τη μέρα αυτή, λοιπόν, η άλλοτε ναυαρχίδα του κεντρώου χώρου και βασικό «όπλο» του ΠΑΣΟΚ στο χώρο του Τύπου τον υποδέχτηκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Υποκλοπές τέλος». Αυτό ήταν –λέει- η «δεύτερη ανάγνωση» της τελευταίας δημοσκόπησης.

Ας λέει ό,τι θέλει ο Ανδρουλάκης. Ας καταγγέλλει ότι τον παρακολουθούσαν για να επηρεάσουν την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Το σκάνδαλο «τελείωσε», αφού οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο κόσμος «δεν ενδιαφέρεται». 

Και μια «φιλική» εφημερίδα τού στέλνει το μήνυμα: 

«Μην ασχολείσαι άλλο»(κάποτε ξέραμε ότι ο Τύπος υπάρχει για να αποκαλύπτει και να στηλιτεύει τις πομπές των κυβερνήσεων και όχι για να κηρύσσει το «τέλος» τους. Κάποτε…).

Οι κρίσιμοι μάρτυρες, αυτοί που ξέρουν γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη και ποιος έδωσε την εντολή, κράτησαν το στόμα τους κλειστό. 

Απόρρητο γαρ. Αν υπάρχουν άλλοι που ξέρουν, δεν θα μιλήσουν, απειλήθηκαν με δεκαετή φυλάκιση. Η αρμόδια Αρχή(ΑΔΑΕ) για τον έλεγχο της ΕΥΠ πέφτει πάνω σε τοίχο. Στόματα κλειστά, στοιχεία κατεστραμμένα, απόρρητο παντού.

Κάπως έτσι κηρύχθηκε το «τέλος» του σκανδάλου των υποκλοπών. 

Μένει, βεβαίως, η εισαγγελική έρευνα. Αλλά αν και οι εισαγγελείς διαβάζουν δημοσκοπήσεις, μπορεί να πεισθούν κι αυτοί ότι το σκάνδαλο έχει λήξει.

Κι έτσι να κουκουλωθούν όλα, αφού καμιά δημοσκόπηση δεν θα μετρήσει ποτέ πόσοι και πόσο ντρέπονται γι’ αυτά που γίνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου