Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι! | Η Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr)
Αν όμως τα γεγονότα επιμένουν, αλλάζουν γραμμή.
Επιχειρούν να τα παρουσιάσουν ως μια κανονικότητα, δυσάρεστη μεν, αλλά δυστυχώς μη αντιμετωπίσιμη γιατί αφορά το σύμπαν όλο.
Ταυτοχρόνως δημιουργούν αντιπερισπασμούς για να θολώσουν τα νερά και να εμπλέξουν στην υπόθεση τους πολιτικούς αντιπάλους τους είτε κατασκευάζοντας βολικές ιστορίες συμψηφισμού είτε αξιοποιώντας τις παρεμβάσεις παραγόντων που προσφέρονται οικειοθελώς να τις βοηθήσουν.
Αυτό συμβαίνει με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων δημοσιογράφων και πολιτικών.
Οταν έσκασε η ιστορία με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην αρχή δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα για την κυβέρνηση, στη συνέχεια αναγκάστηκε να πει ότι αν έχει γίνει κάτι επιλήψιμο αφορά ιδιώτες, αλλά όταν η καταγγελία ήρθε από αρχηγό πολιτικού κόμματος, μάσησε τα λόγια του.
Τα στοιχεία όμως των υπηρεσιών της Ε.Ε., που εξέτασαν την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν συντριπτικά και ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να ζητήσει τη σύγκληση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής μία μέρα πριν από το κλείσιμο της Βουλής.
Εκεί κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της ΕΥΠ. Φίλος του πρωθυπουργού, που δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα για να πάρει τη θέση, ωστόσο αυτό δεν ήταν πρόβλημα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τροποποίησε τον νόμο για να χωρέσει ο εκλεκτός του, αν και είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι δεν θα τον αλλάξει.
Η συνέπεια όπως και η αυτοκριτική είναι άγνωστες λέξεις για τον πρωθυπουργό.
Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Οι παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν διαπίστωσαν κάτι μεμπτό στην τοποθέτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ. Οι βουλευτές όμως όλων των άλλων κομμάτων σχημάτισαν τελείως διαφορετική εντύπωση.
Μάλλον συνωμότησαν για να πλήξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση.
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις, ακόμη και ξένα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν, η σύγκριση με τις πρακτικές που εφαρμόζει το καθεστώς Ορμπαν ήταν στην ημερήσια διάταξη, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ορισμένοι αμετανόητοι... ακροαριστεροί λαϊκιστές έκαναν παραπομπές στο παρελθόν της Δεξιάς, οπότε έπρεπε να ανατραπεί το κλίμα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προχωρήσει γρήγορα στη διαλεύκανση της βρόμικης ιστορίας.
Οταν υποτίθεται ότι έπραξε κάτι ανάλογο (δεν αποδείχθηκε, αλλά αυτό είναι ασήμαντη λεπτομέρεια) ο Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση Βγενόπουλου, κατηγορήθηκε για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Ταυτοχρόνως ξεκίνησε η διαδικασία παράπλευρων αποκαλύψεων.
Η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή μάς είπε ότι κι αυτή υπήρξε θύμα παρακολούθησης, σημειώνοντας ότι το ίδιο έχουν υποστεί και άλλοι συνάδελφοί της στις Βρυξέλλες.
Αρα είναι σύνηθες φαινόμενο.
Η ζωή συνεχίζεται.
Η ευρωβουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη μάς πληροφόρησε ότι κάποιοι χάκαραν το μέιλ της.
Αρα, οι ραδιούργοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και στελέχη της συντηρητικής παράταξης.
Ο υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι την περίοδο που ήταν υπουργός πιστεύει ότι τον παρακολουθούσαν μυστικές υπηρεσίες τεσσάρων χωρών.
Δεν τις κατονόμασε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να το αποδείξει.
Γιατί το θυμήθηκε σήμερα, ύστερα από επτά χρόνια, και γιατί καταγγέλλει κάτι δημοσίως χωρίς αποδείξεις είναι ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα.
Το μίσος στραβώνει τις ψυχές των ανθρώπων.
Κάποιες φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες πάντως άρπαξαν την ευκαιρία και έβαλαν στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ για τις «αποκαλύψεις» Λαφαζάνη την εκδοχή ότι τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Θέλει και ρώτημα; Ο Τσίπρας που μιμείται τη γάτα.
Αρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να ομιλεί, δεν δικαιούται να υποδύεται τον τιμητή.
Η Δεξιά έχει πλούσια παράδοση στο συγκεκριμένο... άθλημα.
Στο μακρινό παρελθόν το έκανε για να μαθαίνει τις κινήσεις τού εσωτερικού εχθρού (κομμουνιστική Αριστερά) ο οποίος, σύμφωνα με την εκτίμησή της, δεν είχε συμφιλιωθεί με την ήττα του στον Εμφύλιο και προετοιμαζόταν για τον τρίτο γύρο, έχοντας «το όπλο παρά πόδα».
Στη Μεταπολίτευση και μέχρι το 1981 με τα διάφορα τμήματα που είχε συγκροτήσει στην Ασφάλεια (σπουδαστικό, εργατικό και άλλα) παρακολουθούσε και φακέλωνε κόμματα, φοιτητικές παρατάξεις, συνδικάτα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για να αποτρέψει κινήσεις αμφισβήτησής της.
Το 1989-90 παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Ανδρέα Παπανδρέου και τροφοδοτούσε τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης με γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την ιδιωτική ζωή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Πώς το λέει η παροιμία;
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.
ΥΓ.: Οι παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος είναι ομολογία εμπλοκής τους σε αυτήν τη βρόμικη ιστορία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου