Λίγες ημέρες αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στους New York Times ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως πίσω απ' όλα αυτά θα μπορούσε να είναι ο Πούτιν και η Τουρκία.
«Αν ήμουν ο κ. Πούτιν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν έπεφταν οι κυβερνήσεις που ήταν αντίθετες στη Ρωσία» δήλωσε. Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι η Τουρκία «θα μπορούσε επίσης να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά».
Πριν από λίγες ημέρες, πρόσωπο κοντά στον πρωθυπουργό που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στους Financial Times για τις υποκλοπές, άφησε υπαινιγμούς περί εμπλοκής της Ρωσίας, λόγω της ελληνικής αντίθεσης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός, χθες, πήρε και πάλι την υπόθεση στα χέρια του, με την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. Σέρβιρε και πάλι την ξαναζεσταμένη σούπα περί εμπλοκής ξένων χωρών.
Μια σούπα που το προηγούμενο διάστημα δεν θέλησε να τη δοκιμάσει κανένας.
Πούτιν και Ερντογάν κατά τον πρωθυπουργό θέλουν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε δεινή θέση και κάνει ό,τι μπορεί για να βγει απ' αυτήν όπως ο πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του.
Το παράδοξο είναι ότι επιμένει σε μια πρακτική που δεν έχει αποδώσει το παραμικρό. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί;
Τις υποκλοπές δεν τις έκαναν Τούρκοι ή Ρώσοι. Τις έκανε η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και του εκλεκτού του, Π. Κοντολέοντος.
Αν αυτό κλονίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, οφείλεται αποκλειστικά στις δικές του πράξεις.
Αν αυτό συνιστά πρόβλημα για τη χώρα, αυτός είναι ο υπεύθυνος.
Αντί, επομένως, να προσπαθεί να φορτώσει τις δικές του ευθύνες σε άλλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ας αρθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και ας τις αναλάβει. Αλλη διέξοδο δεν έχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου