Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ενδεχομένως τα ελάχιστα δευτερόλεπτα να της φάνηκαν λεπτά, ίσως και ώρες, γιατί εκείνη την ώρα ήταν υπό την επήρεια του βλέμματος του Κυριάκου, ο οποίος ταυτόχρονα της είχε εγκλωβίσει τα χέρια.











«Τι μου είπε ο πρωθυπουργός τα δέκα λεπτά που συνομιλήσαμε» είχαν θέμα τα «Νέα», με την κυρία από το ιταλικό εστιατόριο την οποία χαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας μια επαφή ακριβώς 17 δευτερολέπτων. 

Ενδεχομένως τα ελάχιστα δευτερόλεπτα να της φάνηκαν λεπτά, ίσως και ώρες, γιατί εκείνη την ώρα ήταν υπό την επήρεια του βλέμματος του Κυριάκου, ο οποίος ταυτόχρονα της είχε εγκλωβίσει τα χέρια. 

Αν δεν γνωρίζαμε όλοι τι βράχος μεσοπέλαγα είναι ο Κυριάκος, θα μπορούσαμε να παρεξηγήσουμε την κίνηση με τα χεράκια. Αλλωστε εκείνη την ώρα μπορεί η τυχερή κοπέλα να έβλεπε στα μάτια του Μητσοτάκη το όραμα και τις σιωπηλές υποσχέσεις ενός πρωθυπουργού, το ίδιο το λάγνο βλέμμα της ζωής που περιμένει, ο Μητσοτάκης όμως έβλεπε μια κάλπη. 

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση ο Μητσοτάκης είχε ταυτόχρονα να συντονίσει δύο πράγματα στο μυαλό του: την εικόνα της κάλπης και το σενάριο. 

Και ναι μεν στην περίπτωση της «τυχαίας» συνάντησης με τη συνεργάτιδα του Κωστή Χατζηδάκη που αναφώνησε «καλέ τι γκόμενος είσαι εσύ!» το σενάριο δεν είχε πολυπλοκότητα, στην περίπτωση όμως της κυρίας απαιτούσε και πιάσιμο των χεριών. 

Αν στην κοπέλα φάνηκαν δέκα τα λεπτά της συνάντησης, στον Κυριάκο πρέπει να φάνηκε ένας αιώνας.

Τικ τακ

Νέα μέλη απέκτησε η ΕΣΗΕΑ. 

Διάφοροι κακεντρεχείς σχολίασαν την είσοδο του Φώτη Καρύδα, στην ένωση ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ρεπόρτερ του Αnt1 και στη συνέχεια (ανεπιτυχώς) υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Καρύδας έγινε μέλος της δημοσιογραφικής ένωσης ως εργαζόμενος δημοσιογράφος στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού. Και εδώ ακριβώς εστιάζεται η αιτία των σχολίων.

Διότι, όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του, «η ειδικότητα του Φώτη στο Μαξίμου ήταν η εικόνα της Μαρέβας. 

Ποιος γράφει τι για την κυρία του πρωθυπουργού. 

Αν η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζει τέτοια ειδικότητα, τότε να την ονοματίσει κιόλας. 

Μαρεβολόγος, για παράδειγμα».

Η άποψή μου είναι ότι οι διαμαρτυρίες είναι άδικες

Κάθε δημοσιογράφος καλό είναι να γίνεται μέλος της επαγγελματικής του ένωσης εφόσον ασκεί το επάγγελμα.

 Εδώ ολόκληρο σύστημα ΜΜΕ εμφάνιζε τη Μαρέβα σαν Αφροδίτη του Μαξίμου, ο Φώτης μας έφταιξε;

Οι συνεχείς αναρτήσεις του Πολάκη για τα «κόκκινα» δάνεια και τα κουρέματα των δανείων εκδοτών μπορεί να μην έχουν απασχολήσει την Κουμουνδούρου, απασχολούν όμως τους ίδιους.

Βλέπετε, αυτό που ο Πολάκης θα αποκαλούσε μαρξιστικά «ενδοαστικές διαμάχες» έχει φουντώσει. Από τον Πολάκη μαθαίνει ο ένας τα κουρέματα του άλλου και έχει ξεσπάσει τρικυμία.

Ερωτήματα του τύπου και του Τύπου «γιατί σε αυτόν κούρεψαν τόσα και εμένα με έριξαν;» έχουν ήδη ξεσπάσει. Ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές. Συμπεριλαμβάνω το λιμάνι του Πειραιά.

Ξεπετσιασμένος μαθαίνω είναι ο Πέτσας στις εσωτερικές σφυγμομετρήσεις της ΝΔ. 

Πατώνει και αναζητά σωτηρία. 

Αμα δεν έχεις πέτσα…

Στον νομό Χανίων θα διεκδικήσει σταυρό η Ντόρα Μπακογιάννη και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα τον πάρει.


Εύχομαι μόνο η απουσία της από το επικρατείας, όπου δικαιούται να είναι, να αποτελεί δική της απόφαση και όχι μικροψυχία εντός της Οικογένειας.

Κυρώσεις όπως Κυριάκος

Oσοι παρακολουθούν τη δράση του πρωθυπουργού μας στα εθνικά θέματα θα τον θυμούνται εκείνες τις αξέχαστες καλοκαιρινές μέρες που βρισκόταν στην παραλία σχεδόν υπό την απειλή του «Ορούτς Ρέις» και υποσχόταν κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον της Τουρκίας. 

Πέρασε ένας χρόνος και κυρώσεις ούτε είδαμε ούτε ακούσαμε.

 Θυμάμαι επίσης το Documento (κύριε εκδότη, μου οφείλετε αύξηση για τη μνήμη μου αυτή) που διαβεβαίωνε ότι οι κυρώσεις που υπόσχεται ο Μητσοτάκης είναι η προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση μιας κάποιας απάντησης. 

Οπως συμβαίνει σήμερα με τη βενζίνη και το ρεύμα, που ο Μητσοτάκης περιμένει αποφάσεις από την ΕΕ, έτσι και τότε ήταν βέβαιος για κυρώσεις.

Την προηγούμενη Κυριακή το «Βήμα» είχε μια πολύ σοβαρή πληροφορία στην οποία δεν δόθηκε η δέουσα σημασία. 

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εκμυστηρεύτηκε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι ουδέποτε η ΕΕ είχε διάθεση να αποφασίσει για κυρώσεις γιατί «οι ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν τα συμφέροντα που έχουν στην τουρκική οικονομία, την εξάρτηση των βιομηχανιών τους και τα συμφέροντα τραπεζών στην Τουρκία». 

Αποκάλυψε μάλιστα ότι σε συνάντηση που είχε με τον Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατο αρμοστή της ΕΕ, του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Το δεδομένο είναι ότι κανένας πλέον δεν μιλά για κυρώσεις και μιλούν για θέσπιση μέτρων εμπιστοσύνης. 

Ο Κυριάκος, λοιπόν, όταν μίλαγε για κυρώσεις είναι πιθανό να γνώριζε ότι είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα. 

Στην Κύπρο τουλάχιστον οι πολιτικοί αρχηγοί το έμαθαν από τον Αναστασιάδη. Στην Ελλάδα ο Κυριάκος δεν τους καλεί καν για ενημέρωση.

quiz

Ποιος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, γνωστός για τις απευθείας αναθέσεις Μητσοτάκη, έφυγε από ιδιωτικό νοσοκομείο βρίζοντας επειδή δεν του διέθεσαν ευπαρουσίαστες νοσοκόμες;

Τους διώχνουν αφού πήραν τα λεφτά

Μαθαίνω ότι υπό τις εντολές (ή έστω τις μεθοδεύσεις) του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πετάχτηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Καλαθάκης και Τάκης Δροσόπουλος. 

Τα ονόματα ίσως δεν τα θυμούνται πολλοί αλλά αρκετοί θυμούνται τις πράξεις τους. 

Ηταν δύο από τους έξι αξιωματικούς που διοργάνωσαν σιωπηλή διαμαρτυρία εναντίον του μνημονιακού κοψίματος των μισθών το 2012. Προσέφυγαν μάλιστα στο ΣτΕ και κατάφεραν να ακυρώσουν τις περικοπές που έγιναν στο όνομα των μνημονίων. 

Το 2018, εξαιτίας αυτής της απόφασης του ΣτΕ, όλοι οι αξιωματικοί του στρατεύματος πήραν αναδρομικά όσα τους είχαν κόψει. 

Οι σημερινοί μάλιστα αρχηγοί των όπλων πήραν αναδρομικά κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ γιατί κάποιοι είχαν το θάρρος και την επιμονή να διεκδικήσουν όσο αυτοί απολάμβαναν τους βαθμούς και τους μισθούς τους. Αφού λοιπόν εισέπραξαν με τα ξένα κόλλυβα, τώρα τους έδιωξαν ως «ανεπιθύμητους». 

Πάνω απ’ όλα ηθική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου