Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Αυτή η ΕΡΤ ταιριάζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη


 













Μαθαίνουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τις επόμενες ημέρες. Μόνο ένας πρωθυπουργός που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα θα μπορούσε να πάει σε μια ΕΡΤ που οι επικεφαλής της έχουν διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ, που οι δημοσιογράφοι της είναι στοιβαγμένοι σαν τα ζώα σε μια αίθουσα που την ονόμασαν (τρομάρα τους) newsroom, που η Επιθεώρηση Εργασίας είδε, ήλθε και απήλθε, δεχόμενη -υποθέτουμε- πιέσεις (μπορεί και όχι, εντάξει) να βγάλει θετικό πόρισμα ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης πάει να δει την υπηρεσία στην οποία προΐσταται, τους γαλάζιους δημοσιογράφους που έχει διορίσει στην ΕΡΤ και να διαπιστώσει ότι η ΕΡΤ έχει εξαφανίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν θα δει, όμως, τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, μόνιμους υπαλλήλους του φορέα, που τους έβαλε στο «ψυγείο», αφήνοντας να διαρρεύσει ότι είναι αργόμισθοι.

Τέλος, θα επιβεβαιώσει περίτρανα γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης στα ζητήματα της ελευθερίας του Τύπου, καταδικασμένη να μένει εκεί, με κυβερνητικές πρακτικές που παραπέμπουν στην ΕΡΕ του ’60.

▶ Ξαφνικό... ενδιαφέρον για τους δημοσιογράφους

Μετά το ξύλο που έφαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, κάνει πως παίρνει μέτρα. Η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας «για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται για τους δημοσιογράφους!

Το μνημόνιο συνεργασίας, λέει, θα αφορά τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων, την προστασία τους από παρεμβάσεις και επιθέσεις, την ισότητα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στα ΜΜΕ και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα θέματα του επαγγέλματος. Πιο γενικόλογο, πιο στάχτη στα μάτια, πιο τάχα μου και δήθεν μνημόνιο δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Σου λέει, κάτσε να υπογράψουμε ένα μνημόνιο προστασίας της δημοσιογραφίας, να το δείξουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να φανούμε ότι παλεύουμε για την ελευθερία του Τύπου, μήπως και τη σκαπουλάρουμε.

▶ Η πλατφόρμα Disney+ ήρθε και στην Ελλάδα

Κάνει έναρξη, αυτή την Τρίτη 14 Ιουνίου, και, όπως αναφέρει στην παρουσίασή της, ξεκινάει με πρόγραμμα που περιέχει πάνω από 800 ταινίες, περισσότερες από 450 σειρές και μια συλλογή από 120 αποκλειστικές, πρωτότυπες σειρές και ταινίες. Χάνουμε το μέτρημα πια, Cosmote και Nova, Netflix και Apple TV, Cinobo, ERTFLIX! Πλατφόρμες υπάρχουν, ταινίες και σειρές ένα σωρό, χρόνος δεν υπάρχει για να τα δούμε όλα αυτά.

Οι συνδρομητές του Disney+ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση:

  1. στο περιεχόμενο των Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, αλλά και σε περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας,
  2. στις πρωτότυπες σειρές από το Star Wars, καθώς και τη σειρά «Obi-Wan Kenobi», με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor,
  3. στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των υποψήφιων για Οσκαρ ταινιών «O Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών», «Eternals», «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» και «Captain Marvel», καθώς και τις πρωτότυπες σειρές της Marvel, όπως «Moon Knight», «Loki», «Ms. Marvel», «hawkeye» και «WandaVision» μεταξύ άλλων,
  4. σε 100 τίτλους των Disney και Pixar.

Στις 24 Ιουνίου, αποκλειστικά στο Disney+, κάνει πρεμιέρα η ταινία «Ανοδος: Η ιστορία των Αντετοκούνμπο», που αφηγείται την αληθινή ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο και το ταξίδι τους από την Ελλάδα στις ΗΠΑ και την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.

Στο περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, οι συνδρομητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τίτλους, όπως η ταινία δράσης «Free Guy» με τον Ryan Reynolds, η πρωτότυπη κωμική σειρά «Only Murders in the Building», οι μίνι σειρές «Pam & Tommy» και «The Kardashians», καθώς και το θρίλερ μυστηρίου «Εγκλημα στον Νείλο», όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Kenneth Branagh, «Η ευνοούμενη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, και η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Η Χώρα των Νομάδων». Επίσης στο Disney+ θα είναι διαθέσιμοι οι προηγούμενοι κύκλοι των σειρών «Grey's Anatomy», «The Simpsons», «Black-ish», «9-1-1» και «The Walking Dead».

Η προσφορά γνωριμίας για ετήσια συνδρομή είναι στην τιμή των 71,50 € και θα είναι διαθέσιμη έως τις 13 Ιουνίου τα μεσάνυχτα -ισοδυναμεί με 12 μήνες συνδρομής στην τιμή των 8. Το βασικό κόστος συνδρομής διαμορφώνεται σε 8,99 € για μηνιαία συνδρομή ή 89,90 € για ετήσια συνδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου