Ενα παλιότερο άρθρο μου («Είναι πολλά τα περιπολικά, Μιχάλη») για την υπόθεση Φουρθιώτη, τελείωνε με το παρακάτω συμπέρασμα:
«Για την κυβέρνηση, που κατάφερε επιτυχώς να εξαφανίσει τον Φουρθιώτη και τις αποκαλύψεις Βρούτση από τα συστημικά μέσα, το δυσκολότερο κομμάτι είναι ακριβώς να καταλήξει σε μια συμφωνία με την εξαγριωμένη πλευρά Φουρθιώτη. Τα παιχνίδια στα οποία μπλέκονται παράνομες πράξεις και υπόκοσμος, είναι δύσκολο να παγώσουν με συμφωνίες κυρίων, όταν μάλιστα απουσιάζουν οι κύριοι».
Προφανώς δεν υπήρξε συμφωνία και ο Φουρθιώτης προχώρησε χθες σε αυτό που απειλούσε από καιρό ότι θα κάνει: άρχισε ξαφνικά να αποκαλύπτει τη σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντας στη δημοσιότητα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Γεραπετρίτη. Και όταν ο τελευταίος τις δικαιολόγησε με τις «οχλήσεις » Φουρθιώτη, από τις οποίες ο καημένος ο υπουργός Επικρατείας ήθελε να απαλλαγεί και του έκανε βρε αδελφέ ένα τηλεφώνημα, η τηλεπερσόνα, εκδότης και δεν συμμαζεύεται, δημοσιοποίησε ένα SMS του Γεραπετρίτη:
«Χρόνια πολλά κύριε Φουρθιώτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προβολή και την εκτίμηση. Να είστε πάντα χαμογελαστές και αγαπητός». Δεν τον λες και απηυδισμένο λόγω οχλήσεων.
Διαβάστε επίσης: Ο Μ. Φουρθιώτης βάζει φωτιά στο Μαξίμου
Η βρώμα της υπόθεσης φτάνει από τον Κορυδαλλό, όπου κρατήθηκε ο κ. Φουρθιώτης, μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους σαφέστατους υπαινιγμούς Βρούτση ότι έχασε τη θέση του υπουργού γιατί δεν έκανε τις χάρες του Φουρθιώτη; Το μπουκάρισμα του τελευταίου με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας;
Τη γενναιόδωρη λίστα Πέτσα, όπου φιγουράριζαν δύο ανύπαρκτα site Φουρθιώτη, που είχαν να κάνουν ανάρτηση από το 2010; Την αστυνομική προστασία επιπέδου πρόεδρου Δημοκρατίας (9 αστυνομικά τμήματα, 9 περιπολικά και 14 αστυνομικούς επί 24ωρου βάσεως) την οποία ο τηλεπαρουσιαστής απολάμβανε και για την οποία δεν έχει δώσει η κυβέρνηση την παραμικρή εξήγηση; To συμβόλαιο για τη δολοφονία του Κ. Βαξεβάνη;
Διαβάστε επίσης: Ο Φουρθιώτης και η τσίπα
To ερώτημα είναι γιατί το Μέγαρο Μαξίμου έλκεται από τέτοιους τύπους και από τους ύποπτους μηχανισμούς που τους συνοδεύουν. Ο κ. Μητσοτάκης τσαλαβούτησε από την πρώτη μέρα της εκλογής του, όταν πέρασε την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχο του, τοποθετώντας επικεφαλής έναν ιδιώτη που δεν είχε τα προσόντα και χρειάστηκε για αυτό να αλλάξει ο νόμος. Που τού είναι δηλαδή πιστός και υπόχρεος.
Σταδιακά, άρχισε να δημιουργείται ένα παρακράτος, με μετατάξεις όσων υπαλλήλων της ΕΥΠ δεν παίζουν το παιχνίδι σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, παρακολουθήσεις τηλεφώνων τις οποίες δεν διαψεύδει η κυβέρνηση και με την εμπλοκή διάφορων παρατρεχάμενων που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες, «δημοσιογραφικές» και άλλες. Σε αυτό το έδαφος «μεταλλαγμένης δημοκρατίας», φύτρωσε ο Φουρθιώτης.
Διαβάστε επίσης: Δεξιά: ένας αιώνας με τους Μαυραγορίτες και το παρακράτος
Η όλη νοοτροπία θυμίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την απληστία του για πληροφορίες που αφορούσαν τους αντιπάλους του και την αναπόφευκτη εμπλοκή με μηχανισμούς και ανθρώπους του υποκόσμου ή που κινούνται στο σκοτάδι. Μια από αυτές τις περιπτώσεις υπήρξε ο υπάλληλος του ΟΤΕ Χρήστος Μαυρίκης, που διενεργούσε υποκλοπές κατ’ εντολή του στρατηγού Ν. Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη.
Παραθέτω στο τέλος του άρθρου, ένα απολαυστικό βίντεο-συνέντευξη του κ. Μαυρίκη. Περιγράφει ότι, όταν χτυπούσε το τηλέφωνο του Ανδρέα Παπανδρέου που συνομιλούσε με τον οποιονδήποτε, χτυπούσε ταυτόχρονα το τηλέφωνο και του Κ. Μητσοτάκη στο σπίτι του. Το σήκωνε και κρυφάκουγε όλη τη συνομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε μια περίπτωση, ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να εξαγγείλει το πολιτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μια Πέμπτη. Ο Μητσοτάκης το ακούει, του το «κλέβει» και ανακοινώνει το ίδιο πρόγραμμα την Τετάρτη!
Είναι άλλωστε γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 1994 οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη παραπέμφθηκαν για τις υποκλοπές αυτές. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής θα συζητηθεί στην Βουλή στις 16 Ιουνίου του 1994 και σύμφωνα με τον εξαιρετικό βουλευτή – εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μπρακατσούλα:
«διαπιστώθηκε ότι παρακολουθήθηκαν τα τηλέφωνα του κ. Μιλτιάδη Έβερτ(εσωκομματικού αντίπαλου Μητσοτάκη και τότε υπουργού-ΣΣ) ως τον Αύγουστο του 1991 και του υπουργικού του γραφείου ως το Δεκέμβριο του 1991. Του Γεράσιμου Κουρή, ως τα τέλη Απριλίου 1990 και της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗΣ ως το Σεπτέμβριο του 1990. Του σημερινού Πρωθυπουργού, κ. Ανδρέα Παπανδρέου, το τριψήφιο τηλέφωνό του, ως τον Ιούνιο του 1990. Του Γεωργίου Ράλλη, πρώην πρωθυπουργού (της ΝΔ-ΣΣ), ως τα τέλη του 1990!..
..Των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ως το Δεκέμβριο του 1991. Του Αντώνη Λιβάνη( δεξί χέρι του Παπανδρέου ΣΣ) ως το Σεπτέμβριο του 1991. Του Κυριάκου Γριβέα ως το Δεκέμβριο του 1990, γνωστός σε όλους μας ως αναπληρωτής διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη».
Ο κ. Γριβέας έπαιζε τότε έναν παρόμοιο ρόλο με αυτόν του κ. Γεραπετρίτη. Το ερώτημα είναι αν ο Φουρθιώτης άρχισε χθες να τα λέει στη νύφη, πριν μιλήσει για την πεθερά. Και το βέβαιο είναι ότι «τα παιχνίδια στα οποία μπλέκονται παράνομες πράξεις και υπόκοσμος είναι δύσκολο να παγώσουν με συμφωνίες κυρίων, όταν μάλιστα απουσιάζουν οι κύριοι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου