Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

H δημοσιογράφος του Mέγκα Κατερίνα Παναγοπούλου έκανε τις προάλλες μια ανάρτηση στο Tουίτερ








Η δημοσιογράφος του Mέγκα Κατερίνα Παναγοπούλου έκανε τις προάλλες μια ανάρτηση στο Tουίτερ:

«Κάποια στιγμή ας ειπωθεί ξεκάθαρα ότι όλα αυτά που ζητάνε κάποιοι να δίνονται τσάμπα σημαίνει ότι θα τα πληρώσουμε εμείς οι φορολογούμενοι».

Το σχόλιο αυτό αφορούσε τη συζήτηση για το υπερβολικό κόστος των μοριακών τεστ που οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους. Και η δημοσίευσή του ήταν πολλαπλώς ωφέλιμη.

Πρώτον, γιατί διάφορος κόσμος έμαθε την ύπαρξη της κυρίας Παναγοπούλου. Και το ότι είναι δημοσιογράφος του Μέγκα. Κι αυτό θα της βγει σε καλό.

Δεύτερον, γιατί κάτω από την ανάρτηση αυτή έγινε μια ζωντανή συζήτηση για τα αυτονόητα.

Ότι ακριβώς γι’ αυτό οι φορολογούμενοι φορολογούνται. Για να παρέχονται κάποια αγαθά δωρεάν.

Πράγμα που παλιότερα ο κόσμος έτεινε να ξεχάσει. Γιατί κυριαρχούσε η άποψη ότι τα δημόσια αγαθά είναι ξεπερασμένη ιστορία.

Και δεν ήταν υποχρεωμένος ο καθένας να πληρώνει για διάφορους τεμπέληδες, αποτυχημένους και επιτήδειους.

Τώρα όμως με την πανδημία, που ο κόσμος ασχολείται με την κατάσταση των νοσοκομείων, το κόστος των τεστ και την αποτελεσματικότητα των επιδημιολογικών ελέγχων, η προσέγγιση είναι πολύ διαφορετική.

Γιατί αν τεστ κάνουν μόνο αυτοί που μπορούν να το πληρώσουν, οι υπόλοιποι απλώς θα μεταφέρουν την πανδημία επί δικαίων και αδίκων.

Γιατί αν το Δημόσιο δεν πληρώσει το κόστος της πρόληψης, θα πληρώσει το κόστος της πανδημίας σε χαμένες ώρες εργασίας, νοσοκομεία που καταρρέουν και ΜΕΘ που λείπουν.

Αλλά κυρίως γιατί είναι υποχρέωση της κοινωνίας να παρέχει ασφάλεια και προστασία σε όλους τους πολίτες και όχι να τους την πουλάει.

Αυτή η συζήτηση όμως δεν έχει ξεκινήσει από εκεί.  Έχει ξεκινήσει από το γεγονός ότι τα τεστ στην Ελλάδα είναι σκανδαλωδώς υπερτιμημένα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Και φυσικά θα ήταν σκάνδαλο να τα αγοράζει το κράτος σε τέτοιες τιμές. Αλλά είναι επίσης σκάνδαλο να αφήνει τους πολίτες να τα πληρώνουν.

Προφανώς υπάρχει τεράστια οσμή κερδοσκοπίας σ’ αυτή την ιστορία. Και το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει πως δεν τη βλέπει προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη καχυποψία.

Πολύ περισσότερο όταν ο υπουργός Ανάπτυξης δεν διστάζει να λέει ασύστολες ανοησίες και να ρεζιλεύεται στο πανελλήνιο για να δικαιολογήσει αυτή την κατάσταση.

Θα χρεοκοπήσει η χώρα, η Κύπρος κάνει κινέζικα τεστ της πλάκας, προστατεύουμε τα μικρά διαγνωστικά κέντρα και τέτοια.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που δύο δήμαρχοι δείχνουν απλά σε όλο τον κόσμο και το κράτος πώς γίνεται οι διαπραγμάτευση για χαμηλές τιμές στα τεστ.

Ώστε να είναι πολύ πιο λογικό και το αίτημα για συνταγογράφηση.  Όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Και επειδή η κυβέρνηση στριμώχνεται όλο και περισσότερο μ’ αυτό το θέμα, είπε η κυρία Παναγοπούλου να βγει να στηρίξει. Από θέσεις καθεστωτικής δημοσιογραφίας.  Έξυπνο.

Αυτό βέβαια προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις. Γιατί η καθεστωτική δημοσιογραφία είναι από τους πλέον κρατικοδίαιτους κλάδους.

Και πολύς κόσμος θυμήθηκε ότι βασικό μέλημα των κυβερνήσεων τα τελευταία τριάντα χρόνια είναι το πώς κανάλια σαν το Μέγκα θα τη βγάζουν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Δηλαδή ημών των φορολογουμένων.

Πότε με απαλλαγή από τα τέλη και τις άδειες, πότε με λίστες Πέτσα και πότε με θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήσαμε.

Και από τραπεζίτες που απαλλάχθηκαν των ευθυνών τους.

Ο θόρυβος που προκάλεσε δεν ωφελεί το σύστημα και την κυβέρνηση. Ωφελεί όμως την ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου