Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Όμως η ανοχή των πολιτών έχει στερέψει και όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα εκραγεί, ανοίγοντας τις πύλες της Κολάσεως για την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό



 

   

 






Η ανάπτυξη πάει βζιιιν, οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες πάνε βζιιν, η ενίσχυση στα ευάλωτα νοικοκυριά πάει βζιιν, οι προσλήψεις πάνε βζιιν, η επιστροφή των νέων στην Ελλάδα για να δουλέψουν πάει βζιιιν, αλλά και η ανεργία στους νέους πάει βζιιιν, χρίζοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια και με διαφορά στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ανεργία στην Ελλάδα στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών έφτασε στο 39,1% κατατάσσοντας την στην πρώτη θέση τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, με δέκα σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από την δεύτερη Ισπανία που καταγράφει ανεργία στους νέους 29,2%, με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι στο 15,4%.

Αλλά τι σημασία έχει αυτό όταν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενίσχυσε τα ευάλωτα νοικοκυριά με πακτωλό χρημάτων που είχε και ως αποτέλεσμα την αύξηση των καταθέσεων των πολιτών στις τράπεζες.

Δηλαδή συμπεραίνουμε ότι με την γαλαντόμο κυβερνητική πολιτική, οι πολίτες ενισχύθηκαν τόσο πολύ που αποταμίευσαν κιόλας. Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να ειπωθούν και να τα προσπεράσει ένας δημοσιογράφος ή ένας πολίτης.

Ούτε που πέρασε από το νου των κυβερνώντων ότι δεν έχουμε που να βγούμε και να ξοδέψουμε τα επιδόματα που τόσο «ενισχυμένα» μας έδωσαν.

Μόνο τα έξοδα μετακίνησης να προσθέσεις για μια οικογένεια που εργάζεται φτάνουν και περισσεύουν κανά δυο κατοστάρικα μηνιαίως για να σου περισσέψουν. Αν αναλογιστείς και τις εξόδους σε μπαρ και εστιατόρια, που πλέον δεν κάνουμε όπως παλιά, να σου το πεντακοσαρικάκι στο άψε σβήσε.

Μιλάμε βέβαια για ανθρώπους που έχουν κανονικούς μισθούς και δουλεύουν τουλάχιστον δυο σε μια οικογένεια κι όχι για αμοιβές των 400 ευρώ και αν που δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο σε παγκάκι στο πάρκο.

Ευτυχώς για την κυβέρνηση δεν επιστρέφει η κανονικότητα στη ζωή μας και η πανδημία μοιάζει σύμμαχος της για να κρύψει την οικονομική κατάρρευση που όλο και περισσότερο αγγίζει τα νοικοκυριά και πολύ περισσότερο τους νέους, το πιο κινητικό κομμάτι της κοινωνίας.

Όμως όσο συνεχίζεται η απάθεια της Κυβέρνησης για τις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα, στην αύξηση των τιμολογίων ενέργειας και στην αύξηση της ανεργίας, τόσο και πιο μεγάλη θα είναι η πίεση στα νοικοκυριά, ακόμα και των μη ευάλωτων.

Η Κυβέρνηση τα έχει βάλει όλα στον αυτόματο πιλότο κι ανάλογα με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών ομάδων πράττει, πάντα όμως με καθυστέρηση.

Ευτυχώς πάντως που ανακοινώνει μόνιμα προσλήψεις που αν έχω κάνει σωστά τις προσθέσεις των όσων έχουν εξαγγείλει πρέπει να ξεπερνάνε τις 100 χιλιάδες, ασχέτως αν δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη ακόμα.

Έχει καταφέρει η Κυβέρνηση να τρέχει μόνη της και να έρχεται ασθμαίνοντας δεύτερη, παρότι στις δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτη και με διψήφια διαφορά.

Όμως η ανοχή των πολιτών έχει στερέψει και όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα εκραγεί, ανοίγοντας τις πύλες της Κολάσεως για την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.#menoumespeedy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου