Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου. “Φτύνε καλά. Σημάδευε κέντρο”, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκυ











Όλοι ξέραμε, καθώς μαθαίναμε, τα κατορθώματα και την «ιστορία της “Ο”» αφού -πριν μας επισκεφτεί για τα καλά και εορταστικά- είχε προλάβει να κάνει την γυροβολιά της ανά τον κόσμο με τα γνωστά (μεταδοτικά και μολυσματικά) αποτελέσματα.

Όλοι, εκτός από αυτόν που όφειλε να ξέρει και δεν ήξερε ή -ακόμα χειρότερα- καμωνόταν πως δεν ήξερε και μας διαβεβαίωναν οι μπιστικοί του (του «γουρλομάτη και τσουτσουλομύτη») ότι «περιοριστικά μέτρα θα ληφθούν μόνο για τους ανεμβολίαστους, αφού η πανδημία είναι η νόσος των ανεμβολίαστων».

Τι μας λέτε; 

Αλήθεια; Για ρωτήστε π.χ. «κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια» και στα νησιά του Αιγαίου (στην Β’ Υγειονομική Περιφέρεια) να σας πούνε:

Πόσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δύο (ούτε καν με τις τρεις) δόσεις επί του γενικού πληθυσμού;

Ακολουθεί ο Πειραιάς το πανελλήνιο ποσοστό των εμβολιασμένων (67,5%) όπως ανακοινώνουν με ταρατατζούμ ή είναι καθηλωμένος στο 44,5%;

Τι ποσοστό από τους διασωληνωμένους (εντός και εκτός ΜΕΘ) είναι εμβολιασμένοι και τι ποσοστό ανεμβολίαστοι;

Είναι οι 9/10 διασωληνωμένοι ανεμβολίαστοι ή μήπως είναι πιο ισορροπημένα τα ποσοστά;

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.


Έτσι ο «ανέμελος» των Ζαγοροχωρίων έγινε ο «αιφνιδιασμένος» του Μαξίμου και -εκεί που έδωσε (επιτυχώς) την «μάχη» (αλήθεια με ποιους;) τα rapid test που θα πλήρωναν οι πολίτες (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) να γίνουν δωρεάν self test- αναγκάστηκε (από την πραγματικότητα) να κλείσει την νυχτερινή διασκέδαση από τις 12:00, να κλείσει την μουσική, να απαγορεύσει τους όρθιους και να επισπεύσει την εφαρμογή των μέτρων αντί για 3/1 (όπως είχε εξαγγείλει μία μέρα πριν ο υπουργός υγείας) από τις 31/12 (όπως τον άδειασε ο happy traveler πρωθυπουργός την επομένη). 

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Tα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, με τον ίδιο αριθμό τμημάτων, με τον ίδιο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με το ίδιο ποσοστό θετικών κρουσμάτων (50% + 1) για να κλείσει ένα τμήμα, κι αφήνουν την «Ο» να καλπάζει ανεξέλεγκτη (70 φορές πιο μεταδοτική από την «Δ»).

O Άδωνις ήταν σαφής σε σχετική τηλεοπτική δήλωση του: «Προβλήματα θα υπάρξουν στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις αν δεν ανοίξουν τα σχολεία, αφού οι γονείς δεν θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία από το σπίτι».

Αυτό βέβαια που δεν μολόγησε ήταν ότι -μετά την απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για το σκάνδαλο της CISCO- δεν υπάρχει πλέον πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και στέλνουν τα παιδιά να στοιβάζονται στα σχολεία.

Επίσης ούτε εδώ υπάρχουν έρευνες και μελέτες (μας διαβεβαίωσε η Κεραμέως) που να αποδεικνύουν ότι οι μαθητές στις τάξεις κολλάνε πιο εύκολα απ’ ότι στις πλατείες και έσπευσε να ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων, πριν συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων και πει μισή κουβέντα.

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Όσο για τα PCR test τι δεν καταλαβαίνετε; Αν το συνταγογραφήσουν με τον ΕΟΠΥΥ θα χορηγείται δωρεάν, αλλά έτσι δεν γίνονται οι καλές δουλειές.

Δείτε κάτι, στην Κύπρο ιδιωτικός διαγνωστικός όμιλος που τιμολογεί το PCR test στα 25 ευρώ, ο ίδιος όμιλος το τιμολογεί στην Ελλάδα στα 60 ευρώ.

Έτσι γίνονται οι καλές δουλειές.

Μετά βάζεις και πλαφόν στα 47 ευρώ και το παίζεις και κοινωνικά ευαίσθητος και δίπλα στους πάσχοντες πολίτες (που θέλουν να τινάξουν τα δημόσια οικονομικά στον αέρα).

«Δεν βγαίνω μάνα μου!!»

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

“Φτύνε καλά. Σημάδευε κέντρο”, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου