Η αλλεργία στην κριτική και η δυσανεξία σε ερωτήσεις που θαμπώνουν το αφήγημα των επιτελικών θριάμβων βγαίνει, εδώ και πολύ καιρό, στην επιφάνεια από τον πρωθυπουργό και τους άλλους ενοίκους του Μαξίμου.
Η «λίστα Πέτσα» διαμόρφωσε μια νοσηρή - μονοφωνική κανονικότητα με αγιογράφους - δημοσιογράφους να φιλοτεχνούν πορτραίτα του Μωυσή, να κάνουν το μαύρο άσπρο στην πανδημία, να μετατρέπουν τους οδοστρωτήρες των εργασιακών σε Φεράρι της ανάπτυξης, να δαιμονοποιούν τις διαφωνίες και τις θέσεις των πτερύγων της αντιπολίτευσης.
Το ανησυχητικό είναι ότι οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν φυσιολογικές τις ερωτήσεις που μυρίζουν λιβάνι.
«Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς» είπε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Ολλανδή δημοσιογράφο.
Τη Δευτέρα, παράλληλα, ήρθε ο Άδωνις Γεωργιάδης να παίξει «εκτός έδρας» -όπως ισχυρίστηκε στο Twitter- στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.
Ο κ. Μητσοτάκης δε, στις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου που έχει παραχωρήσει -τον Αύγουστο για τις πυρκαγιές και ένα μήνα μετά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-, δεν έκρυψε την απέχθειά του όταν άκουσε ερωτήσεις που αμφισβήτησαν το λουδοβίκειο προφίλ του και τον μύθο της αριστείας.
Ημικρανίες ωστόσο στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου προκαλούν οι πελώριες εστίες κριτικής στα σόσιαλ μίντια.
Τα γαλάζια τρολ επεξεργάζονται σχέδια για την ηγεμόνευση και σε Facebook - Twitter μέσω κινητοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και καταιγισμού προπαγανδιστικών αναρτήσεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε συνέντευξή του το καλοκαίρι στην Καθημερινή αλλά και από το βήμα της Βουλής- ισχυρίστηκε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα για τη Δημοκρατία καθώς «έχουν βγάλει στο προσκήνιο μια τοξικότητα».
Και να φανταστεί κανείς ότι τότε ο Γιώργος Κύρτσος δεν είχε ξεκινήσει να εκτοξεύει καθημερινά βέλη προς την Ηρώδου Αττικού για τη διαχείριση της πανδημίας ή της ακρίβειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου