Το θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων που κάνει η Ελλάδα δεν είναι χθεσινό. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο αρμόδιος υπουργός Ν. Μηταράκης ερωτάται πάνω στο θέμα και εφευρίσκει διάφορους τρόπους για να πετάει την μπάλα στην εξέδρα.
Δημοσιογραφικές έρευνες έχουν αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία, που εκθέτουν σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση, ενώ το ζήτημα ήρθε τις προηγούμενες μέρες στην Ευρωβουλή από την ομάδα των σοσιαλιστών.
Η κυβερνητική παράταξη όχι μόνο έχει παραιτηθεί από την άσκηση πίεσης στην Ευρώπη, αλλά καμαρώνει κιόλας στο εσωτερικό, διά διαφόρων Μπογδάνων, για τη σιδερένια πυγμή με την οποία αντιμετωπίζει τους «λαθροεισβολείς».
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου στον Κ. Μητσοτάκη δεν εισήγαγε κάτι καινούργιο.
Αυτό που ανέδειξε ήταν την κραυγαλέα αδυναμία του πρωθυπουργού απέναντι σε ερωτήσεις που δεν είναι στημένες.
Την πρωτοφανή απέχθειά του σε ένα είδος δημοσιογραφίας που θίγει καίρια θέματα, καλή, κατά την άποψή του, μόνο για άλλες χώρες.
Και την κυνική του ομολογία -που μάλλον ήταν τεράστια γκάφα- ότι η Ελλάδα σπρώχνει βάρκες πίσω στην Τουρκία: πρακτική αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, για την οποία η Ελλάδα θα ερωτηθεί τώρα ακόμα πιο επιτακτικά.
Είδαμε όμως και τα ελληνικά ΜΜΕ πρόθυμα να ξεσηκώσουν ένα εθνικό προσκλητήριο για τη στοχοποίηση της χώρας, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διερεύνηση της αλήθειας.
Καθεστωτικός θόρυβος αντί πραγματικής δημοσιογραφίας.
Έχουμε για πολλά να ντρεπόμαστε ως χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου