Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Απολύτως προφανές είναι πως όταν πέφτει το σκοτάδι, άλλες κυβερνήσεις κάνουν κουμάντο στη χώρα με την ανοχή της κυβέρνησης.






























https://www.avgi.gr/politiki/399338_i-astynomia-tis-exoysias

Το περιστατικό στο Πέραμα, μετά την καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί, που δεν σταμάτησαν σε σήμα περιπόλου, είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία. Και επιβεβαιώνει την έλλειψη κριτηρίων πρόσληψης, σοβαρής εκπαίδευσης και σεβασμού στην ιεραρχία.

Επτά αστυνομικοί με μοτοσικλέτες καταδίωξαν ένα αυτοκίνητο μέσα στον αστικό ιστό έως το Πέραμα και παρότι έλαβαν ρητή εντολή να διακόψουν την καταδίωξη, από τον ίδιο τον διευθυντή της Άμεσης Δράσης ταξίαρχο Κων. Κουτσοβίτη, αδιαφόρησαν και συνέχισαν!

Και όταν σταμάτησε το καταδιωκόμενο όχημα, πυροβόλησαν 38 (!) φορές, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν έναν από τους νεαρούς επιβάτες χωρίς να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών και χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τους επτά αστυνομικούς, όπως ομολογούν στην ασύρματη επικοινωνία τους.

Είναι κλασικός αστυνομικός κανόνας, όπως καταγράφεται στο άρθρο 1 του Ν. 3169/2003, πως: «Ο πυροβολισμός, ανάλογα με τον στόχο της βολής, κλιμακώνεται σε: 1) εκφοβιστικό, όταν δεν στοχεύεται η πλήξη οποιουδήποτε στόχου, 2) κατά πραγμάτων, όταν στοχεύεται η πλήξη πραγμάτων, 3) ακινητοποίησης, όταν στοχεύεται η πλήξη μη ζωτικών σημείων του σώματος ανθρώπου και ιδίως των κάτω άκρων αυτού και 4) εξουδετέρωσης, όταν στοχεύεται η πλήξη ανθρώπου και πιθανολογείται ακόμη και ο θάνατός του».

Τι από αυτά ακολούθησαν; Τίποτα. Μπαμ μπουμ και όποιον πάρει ο χάρος. Δυστυχώς, για όλα αυτά, τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που θέλει την αστυνομία προστάτιδα της πολιτικής εξουσίας, με τα καλύτερα τμήματά της να είναι αυτά που χωρίς διακριτικά διαλύουν άγρια τις κοινωνικές και πολιτικές διαμαρτυρίες.

Από εκεί και πέρα, οι αστυνομικοί έχουν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι γουστάρουν και λογαριασμό να μην δίνουν, έχοντας την κάλυψη, όπως την παρείχε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος, πριν καν ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ των γεγονότων, έσπευσε να δηλώσει: 

«Είναι απολύτως προφανές (!) ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους και ότι προστάτευσαν αμυνόμενοι (!) και τη ζωή τους και το κοινωνικό σύνολο (!). Μπράβο τους»

Απολύτως προφανές είναι πως όταν πέφτει το σκοτάδι, άλλες κυβερνήσεις κάνουν κουμάντο στη χώρα με την ανοχή της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου