Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

O Άδωνις Γεωργιάδης ... προφήτεψε ότι η ισορροπία μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποκατασταθεί, αφού το φαινόμενο διεγνώσθη από τον ίδιο ως παροδικό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. πάντως οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης φθάνουν τώρα μέχρι και 16,3%. Θα έχουμε μήπως μετά μειώσεις τιμών; Θα συνεδριάσουν μήπως τα καρτέλ και θα κατεβάσουν τις τιμές;



https://www.avgi.gr/politiki/395247_i-akribeia-i-kybernisi-kai-i-kathimerinotita

Το κύμα ακρίβειας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, παίρνει διαστάσεις. 
Διαγράφεται μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένας πιο δύσκολος χειμώνας. Η κυβέρνηση μιλάει για δυσάρεστη, αλλά αναμενόμενη εξέλιξη. 

Την αποδίδει σε διεθνείς και εξωγενείς παράγοντες, λέει ότι ανησυχεί και παρακολουθεί και διαβεβαιώνει ότι θα τοποθετηθεί επ' αυτού ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Τι σημαίνει και πού οδηγούν αυτή η στάση και η μέχρι τώρα πλήρης αδιαφορία για το φαινόμενο από την κυβέρνηση θα το δούμε και μάλιστα σύντομα. 

Το τσουνάμι των ανατιμήσεων όμως δεν είναι μονοδιάστατο για να υπάρχει τέτοια αβάστακτη ελαφρότητα ανεμελιάς μέχρι τώρα από τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες. 
Τα μηνύματα ήταν, εδώ και ένα τετράμηνο, επίμονα και έδειχναν ντόμινο ακρίβειας.

Δεν είναι μόνο το ρεύμα ή το φυσικό αέριο. Είναι οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, στις πρώτες ύλες, στις μεταφορές, στα καύσιμα και στα ενοίκια. Και έρχονται μετά από μια μεγάλη περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία προστέθηκαν και οι συνέπειες της πανδημίας.

 Δεν είναι ούτε μια μπόρα την οποία θα ακολουθήσει καλοκαιρία. 

Ούτε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπου μια εθνική κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί την εξέλιξή του και περιμένει να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στη χώρα οι θεοί της αγοράς.

Δεν είναι στις δυνατότητές μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία, έλεγε τις προάλλες ο  Άδωνις Γεωργιάδης και χθες... προφήτεψε ότι η ισορροπία μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποκατασταθεί, αφού το φαινόμενο διεγνώσθη από τον ίδιο ως παροδικό. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. πάντως οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης φθάνουν τώρα μέχρι και 16,3%. 

Θα έχουμε μήπως μετά μειώσεις τιμών; 

Θα συνεδριάσουν μήπως τα καρτέλ και θα κατεβάσουν τις τιμές;  

Ή μήπως δεν υπάρχουν τέτοια τώρα;

Τα επικοινωνιακά κόλπα πάντως για την καθημερινότητα και την πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν αποδοτικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου