Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Εδώ το μυαλό πολλών πήγε στον Τσακαλώτο. Ήταν ο εμπνευστής – όχι καθ΄ υπόδειξη απαραιτήτως- της παρέμβασης Κούλογλου;

 Στέλιος Κούλογλου: Ατύχημα - Ανοιχτό Παράθυρο (anoixtoparathyro.gr)

Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων: κινήθηκε μετά τη ΔΕΘ ο Στέλιος Κούλογλου ως μπροστινός του Ευκλείδη Τσακαλώτου;

Ο ευρωβουλευτής είναι ο πιο έμπειρος ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , σε ότι αφορά τα ΜΜΕ και την επικοινωνία.

Δεν μπορεί να μην εκτίμησε τι θα επακολουθούσε όταν έγραφε ότι η ΔΕΘ δεν ήταν για τον Τσίπρα νέα αρχή γιατί τα μέτρα δεν είχαν τεκμηρίωση, ότι θα έβγαζε είδηση αν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκχωρήσει την πρωθυπουργία για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση και καλή είναι η ισοπαλία εκτός έδρας.

Πάντως ενώ η αξιολόγηση εμφανίσθηκε ως «δημοσιογραφική» από δημοσιογραφική άποψη ήταν άστοχη…

Ο Τσίπρας έβγαλε ειδήσεις, τεκμηρίωσε αρκούντως τα μέτρα της ομιλίας του στη συνέντευξη, δεν πήρε ισοπαλία αλλά έκλεισε στα καρέ του τον Μητσοτάκη και έβαλε πολλά γκολ.

Θα έπρεπε να κατεβάσει τα μικρόφωνα και πάει για πρέφα στο Αθαμάνιο, αν έλεγε ότι την επόμενη των εκλογών δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αλλά κάποιος άλλος.

Εδώ το μυαλό πολλών πήγε στον Τσακαλώτο. Ήταν ο εμπνευστής – όχι καθ΄ υπόδειξη απαραιτήτως- της παρέμβασης Κούλογλου;

Θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς την προτροπή στον Τσίπρα να μην είναι και πολύ φανατικός της επιστροφής του αν κερδίσει τις εκλογές, ως μια άσκηση επί χάρτου.

Κατά την οποία την πρωθυπουργία θα πάρει το πρώτο κόμμα, αλλά δια του «αποδεκτού» Τσακαλώτου.

Ποιος άλλωστε , εκτός από τον Τσίπρα, μπορεί να σταθεί σ αυτό το ρόλο, ειδικά από τότε που ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι τον προτιμάει ως συνομιλητή του;

Μόνο που όλα αυτό είναι φάλτσο. Όπως σωστά επανέλαβε ο Τσίπρας, τι ακριβώς θα συμβεί μετά τις εκλογές θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Θα ήταν θεσμική εκτροπή αν με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα να στηθεί σκηνικό κατά το οποίο αν κάποιες ηγεσίες- απαραίτητες για την διαμόρφωση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας- έθεταν θέμα «πρωθυπουργού κοινής αποδοχής».

Αν πράγματι υπάρχει σε κάποιους σχεδιασμούς , τότε μάλλον δικαιώνεται ο Τσίπρας για το 2015- όταν έκανε την επιλογή: «Με τον Καμμένο και να μην μας ρίξει, παρά με όποιον άλλο θα μας έκανε παρένθεση».

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κούλογλου μετέχει σε σχεδιασμό «από-πρωθυπουργοποίησης» του Τσιπρα- το δήλωσε άλλωστε- αφού πρώτα κάνει τη δουλειά της πρωτιάς.

Ούτε πως ο Τσακαλώτος έχει τσιμπήσει το τυράκι του «Σημίτη της Αριστεράς», που κουνάνε κάποιοι μπροστά στη μύτη του.

Το επεισόδιο Κούλογλου ήταν μάλλον ατύχημα-που διόγκωσε η βίαιη παρέμβαση του βλαπτικών Τσιπροφυλάκων.

Ο ευρωβουλευτής στραμπούλησε τη γλώσσα του. Αλλά οι αντίπαλοι του Τσίπρα αποκάλυψαν κάτι: δεν συζητούν πλέον πώς θα ηττηθεί. Κοιτάζουν πώς όταν νικήσει δεν θα γίνει Πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου