Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Με ψίχουλα και επικοινωνία προσπαθούν να διασωθούν από τις καταμετρημένες πλέον απώλειες που συσσωρεύονται... αλλά ούτε ο Γκρίνμπεργκ δεν θα τους σώσει από το «ουρλιαχτό».



 


https://www.avgi.gr/politiki/396079_me-foyskes-apantoyn-stin-katrakyla

Με καθρεφτάκια και «κόλπα καουμπόικα» προσπαθεί να ξεγελάσει τους ιθαγενείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιας και η φθορά της κυβέρνησής του δεν κρύβεται παρά τις επίμονες προσπάθειες διάσημων επικοινωνιολόγων, ειδικών συμβούλων και το απροσπέλαστο φρούριο προστασίας των καναλιών.

Ο κατήφορος άρχισε, κάτι που καταγράφτηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB μόλις λίγες μέρες μετά το «εντυπωσιακό» πακέτο παροχών στη ΔΕΘ, για το οποίο επαιρόταν ο Μ. Βορίδης (ΑΝΤ1). 

Οι πολίτες δεν φαίνεται να συμμερίζονται τον ενθουσιασμό του. Το 58,4% αξιολογεί αρνητικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ενώ το 58,2% αξιολογεί αρνητικά τη θητεία της Ν.Δ. στην κυβέρνηση.

Η ακρίβεια, η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημία και των πυρκαγιών και τα ανεπαρκή έως ανύπαρκτα μέτρα στήριξης για τη μεσαία τάξη δημιουργούν ένα μεγάλο κύμα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης στους πολίτες που στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην κυβέρνηση.

Το γνωστό σύνθημα κατακραυγής που ακούγεται σε μαζικές εκδηλώσεις νέων είναι ο εφιάλτης του Κυρ. Μητσοτάκη μαζί με τις δημοσκοπήσεις που δεν είναι καθόλου κολακευτικές πλέον. Αντίθετα αποπνέουν τον αέρα μιας σφοδρής αποδοκιμασίας.

Γι’ αυτό έχει ανάγκη την Ακροδεξιά, ειδικά τώρα που έχει χάσει πόντους από τους αντιεμβολιαστές, που κατά κύριο λόγο ανήκουν σε αυτά τα ακροατήρια, θέλει να τους ξανακερδίσει πάση θυσία. 

Προνομιακό πεδίο σε αυτό θεωρούν ότι είναι το προσφυγικό. Κατά συνέπεια ο Κ. Μπογδάνος, σε όποια νεοναζιστικής εμπνεύσεως πρακτική κι αν υποπέσει, θα χαίρει ασυλίας...

Παράλληλα τα μέτρα που παρουσιάζει ως παροχές δεν ξεγελούν κανένα διότι δεν σημαίνουν τίποτα για τα εργατικά και μεσαία στρώματα: 

η κυβέρνηση υπόσχεται μικρές αυξήσεις στη ΔΕΗ, δίνει μόλις 100 ευρώ τον μήνα σε νέους για έξι μήνες και υπόσχεται 70.000 ακίνητα δωρεάν από την περιβόητη ακίνητη περιουσία του Δημοσίου της ΕΤΑΔ, που ποιος ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται...

Μια μεγάλη φούσκα οι δήθεν παροχές, που συνοδεύεται από μια ακόμα μεγαλύτερη φούσκα για δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού. Το λένε γενικά και αόριστα μόνο και μόνο για παίξει ως τίτλος στα σόσιαλ μίντια και φυσικά, όταν ρωτιούνται, θυμούνται τις δημοσιονομικές συνθήκες.

 Με ψίχουλα και επικοινωνία προσπαθούν να διασωθούν από τις καταμετρημένες πλέον απώλειες που συσσωρεύονται... αλλά ούτε ο Γκρίνμπεργκ δεν θα τους σώσει από το «ουρλιαχτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου