Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η εφημερίδα μας στο πλαίσιο των ιστορικών ερευνών της έχει δημοσιεύσει πολλούς φακέλους εκείνης της περιόδου ώστε οι αναγνώστες της είναι σε θέση να κρίνουν και να συγκρίνουν Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης μάς γυρίζουν στις πιο σκοτεινές εποχές



Η Ν.Δ. απέστειλε χθες στους βουλευτές και τα στελέχη της μια άτυπη ενημέρωση (non paper) στην οποία -ανάμεσα σε άλλα- υποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να απαντούν για τα προχθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και τον απρόκλητο άγριο ξυλοδαρμό πολιτών από την αστυνομία.

Το έγγραφο αυτό θα είχε περάσει ενδεχομένως απαρατήρητο, καθώς είναι συνηθισμένη η πρακτική των κομμάτων να εξοπλίζουν με επιχειρήματα τα στελέχη τους για επίκαιρα πολιτικά ζητήματα.

Περιείχε, όμως, προσωπικά δεδομένα και σαφείς αναφορές στο πολιτικό φρόνημα και στην πολιτική δράση του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους αστυνομικούς.

 Αναλυτικότερα, αναφέρει το όνομα του νεαρού, την οργάνωση στην οποία συμμετέχει, τη συμμετοχή του σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, τον σκοπό αυτών των κινητοποιήσεων, ακόμα και κατηγορίες ποινικού χαρακτήρα σε βάρος του, τις οποίες όμως δεν του έχει απαγγείλει κανένα αρμόδιο δικαστικό όργανο.

Δεν χωράει αμφιβολία πως πρόκειται για πληροφορίες που προέρχονται από αστυνομικό φάκελο στον οποίο η Ν.Δ. απέκτησε πρόσβαση. 

Οφείλει επομένως να απαντήσει μέσα από ποια νόμιμη οδό απέκτησε αυτά τα στοιχεία και στη βάση ποιου νόμου απέκτησε το δικαίωμα να διακινεί προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Το ερώτημα έχει τη σημασία του, αν και ρητορικό, αφού είναι φανερό πως πρόκειται για άκρως παράνομη δραστηριότητα του κυβερνητικού κόμματος. 

Δεν χωράει, επίσης, αμφιβολία πως η αστυνομία παρακολουθεί και φακελώνει πολίτες και οργανώσεις, πως κάνει συστηματικές παρακολουθήσεις, συγκεντρώνει αναφορές παρακολουθήσεων και πληροφορίες και επεξεργάζεται τα στοιχεία.

Το προφίλ του νεαρού, όπως περιγράφεται στο non paper της Ν.Δ., δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «Δελτίο Δράσης» το οποίο συνέταξαν αστυνομικά όργανα ύστερα από παρακολουθήσεις και επεξεργασία πληροφοριών.

Με δυο λόγια, έχουμε σαφή και αδιάψευστη επιβεβαίωση ότι έχει αναβιώσει και εφαρμόζεται το φακέλωμα πολιτών και οργανώσεων στη βάση των πολιτικών φρονημάτων τους, ακριβώς όπως γινόταν από το 1937 έως τη δεκαετία του ’80.

Η εφημερίδα μας στο πλαίσιο των ιστορικών ερευνών της έχει δημοσιεύσει πολλούς φακέλους εκείνης της περιόδου ώστε οι αναγνώστες της είναι σε θέση να κρίνουν και να συγκρίνουν.

 Δεν έχει αλλάξει τίποτα. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης μάς γυρίζουν στις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. 

Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Αναβιώνουν τις πιο σκοτεινές εποχές | Η Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου