Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Οι «σοφοί» και «άριστοι» του πρωθυπουργού επέδειξαν περίτρανα ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, οδηγούν τη χώρα σε μια ακραία πόλωση ενώ αυτή αντιμετωπίζει τριπλή κρίση, υγειονομική, οικονομική και εθνική.







 Παίζοντας την κοινωνία στα ζάρια | Documento (documentonews.gr)

Αυτό που ζει η ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες είναι αμφίβολο αν μεταπολεμικά έχει ξανασυμβεί.

Μια κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία με χιλιάδες fake υποσχέσεις, τις έχει αθετήσει όλες και κινείται με τυχαιότητα στις αποφάσεις της που μόνο παιγνίδια στα ζάρια θυμίζει.

Στην οικονομία μετά τις αρχικές συνειδητές αποφάσεις της που οδήγησαν από την ανάπτυξη στην ύφεση εντός εξαμήνου με μόνους κερδισμένους τους χορηγούς φίλους της, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με χρονικό ορίζοντα εβδομάδας και βέβαια οδηγούν στον όλεθρο.

Στο ζήτημα της πανδημίας με την αλόγιστη χρήση και τον χωρίς προγραμματισμό lockdown έχει οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε απόγνωση χωρίς καμία ουσιαστική επιτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με κλειστή την εστίαση επί τετράμηνο, το λιανεμπόριο να αργοπεθαίνει, τον τουρισμό νεκρό, την αύξηση των ωρών εργασίας λόγω τηλεργασίας να έχουν αυξηθεί αλόγιστα, , την ανεργία να καλπάζει και τους εμβολιασμούς να καρκινοβατούν κανένα ίχνος αισιοδοξίας δεν διαφαίνεται για το μέλλον.

Αν μάλιστα συνεκτιμήσει κανείς τον πλήρη χλευασμό στο κράτος δικαίου με ασύστολα ψεύδη και διαστρεβλώσεις στην υπόθεση Κουφοντίνα, με προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να ενοχοποιήσει τους γιατρούς για την περίπτωση θανάτου του απεργού πείνας και δίψας, με την επίδειξη μισαλλοδοξίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκκληση Τσίπρα, είναι φανερό ότι η κοινωνική ηρεμία ισορροπεί σε μια κλωστή.

Και βέβαια τι να πει κανείς για την ασφυκτική κατάσταση στο ΕΣΥ όπου η κάλυψη των ΜΕΘ έχει φτάσει στο 100% ή για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο Λιγνάδη που μια ολόκληρη κυβέρνηση πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού εμφανίστηκε να υποστηρίζει τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ρίξει τη χώρα στα βράχια λαμβάνοντας τις αποφάσεις του με το «σύστημα μονά-ζυγά».

Αλλά οι αντιδράσεις πλέον θεριεύουν και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Οι «σοφοί» και «άριστοι» του πρωθυπουργού επέδειξαν περίτρανα ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, οδηγούν τη χώρα σε μια ακραία πόλωση ενώ αυτή αντιμετωπίζει τριπλή κρίση, υγειονομική, οικονομική και εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου