Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

«Δεν πρέπει τα κόμματα να υποκινούν συγκεντρώσεις τέτοιες ώρες» είπε στη Βουλή ο Κικίλιας. Σωστά. Σταματήστε λοιπόν να προκαλείτε τον κόσμο. Παγώστε το νομοσχέδιο μέχρι να περάσει η πανδημία.














Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέστη χθες διπλή ήττα. Πρώτον, κονιορτοποιήθηκε η αντισυνταγματική και αυθαίρετη απαγόρευση των συναθροίσεων η οποία επιχειρήθηκε να επιβληθεί κατ’ εξαίρεση στις διαδηλώσεις.

Και δεύτερον, εκδηλώθηκε δημόσια η οργή της πανεπιστημιακής κοινότητας για το νομοσχέδιο της Ν. Κεραμέως.

Η λίστα Πέτσα παρέκαμψε φυσικά την ουσία της υπόθεσης και έπαιξε το θέμα ως «απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο συλλαλητήριο». Λες και τόσες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο για να περάσουν την ώρα τους.

Η αστυνομία δεν τόλμησε να εφαρμόσει την απαγόρευση που είχε επιβάλει προχθές και με την οποία επιχειρούσε να θέσει εκτός νόμου το συλλαλητήριο.

Δεν τόλμησε, επίσης, να εφαρμόσει το Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Συναθροίσεων που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Χρυσοχοΐδης την προηγούμενη εβδομάδα. Και πολύ καλώς έπραξε.

Το συλλαλητήριο ήταν μαζικό, ειρηνικό και δυναμικό και η εφαρμογή του δόγματος Χρυσοχοΐδη θα προκαλούσε ζημιά στην κυβέρνηση.

Αποδείχτηκε πόσο εύκολα και απλά, με την αποφασιστική συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση, οι προβοκατόρικες αντιδημοκρατικές ανοησίες που εξαγγέλλει ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. καταργούνται στην πράξη και πετιούνται στα σκουπίδια.

Η κυβέρνηση δεν θέλει καμία συζήτηση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου Κεραμέως. Και μάλλον καλά κάνει, γιατί όσο συνεχίζεται αυτή η συζήτηση, τόσο εκτίθεται.

Ήδη έχουν κατατεθεί οι εντονότατες διαφωνίες της Συνόδου των Πρυτάνεων, του διδακτικού προσωπικού και της αστυνομίας. Σ’ αυτές προστέθηκε και το ψήφισμα διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών της Οξφόρδης.

Η κυβέρνηση έχει απομείνει με τους ειδικούς φρουρούς και κάτι ακροδεξιούς που σκούζουν. Η ατυχέστατη αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Ά. Συρίγου στη χούντα έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Τώρα, μετά και το ναυάγιο των προβοκατόρικων σχεδίων Χρυσοχοΐδη, θα το ρίξει στους υγειονομικούς κανόνες. «Δεν πρέπει τα κόμματα να υποκινούν συγκεντρώσεις τέτοιες ώρες» είπε στη Βουλή ο Κικίλιας.

Σωστά. Σταματήστε λοιπόν να προκαλείτε τον κόσμο. Παγώστε το νομοσχέδιο μέχρι να περάσει η πανδημία.

https://www.avgi.gr/editorial/377989_i-apagoreysi-hrysohoidi-sta-skoypidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου