Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η κ. Κεραμέως και θέλει και έχει την υψηλή έγκριση να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι εντός κι εκτός υπουργείου



Είναι ξεκάθαρο το στίγμα των αλλαγών στο υπουργείο Παιδείας. Φουλ επίθεση. 

Η Νίκη Κεραμέως αρχηγός και στο πλευρό της ο διεθνολόγος Αγγελος Συρίγος, στο πρόσωπο του οποίου μπορεί να ενσαρκωθεί η δρομολογούμενη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Θύμα και κυνηγός ο ίδιος ακραίων εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, έχει ήδη πάρει τη σημαία της εκστρατείας για την αποκατάσταση της τάξης χαιρετίζοντας «την κατάργηση του άβατου των ΑΕΙ για την αστυνομία» και προτείνοντας μέτρα όπως η ελεγχόμενη είσοδος στα Ιδρύματα. 

Η έτερη επιλογή, της έμπειρης πολιτικού Ζέττας Μακρή, εξυπηρετεί προφανώς εσωκομματικές ισορροπίες.

Ενα είναι το σίγουρο: η κ. Κεραμέως και θέλει και έχει την υψηλή έγκριση να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι εντός κι εκτός υπουργείου.

 Πρώτα θύματά της, οι απερχόμενοι υφυπουργοί. Ηταν από καιρό γνωστό πως είχε πάρει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες στα χέρια της η υπερσυγκεντρωτική υπουργός. 

Το χαρτοφυλάκιο των ΑΕΙ από τον χαμηλών τόνων πανεπιστημιακό Βασίλη Διγαλάκη και όλο το πακέτο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας από την –αντιθέτως– ιδιαιτέρως υψηλών τόνων Σοφία Ζαχαράκη. 

Το μεν πρώτο το ανέλαβε η ίδια η κ. Κεραμέως, ενώ το δεύτερο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εδώ και  κάμποσους μήνες το έχει αναθέσει στη γενική γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αναστασία Γκίκα.

Οι κακές γλώσσες λένε πως τον τελευταίο καιρό η υπουργός και η υφυπουργός δεν μιλούσαν μεταξύ τους ούτε στους διαδρόμους… 

Επρεπε να δοθεί λύση, καθώς καλή στρατιώτης η κ. Κεραμέως αλλά προσωπική επιλογή Μητσοτάκη η κ. Ζαχαράκη. Βρέθηκε λύση. 

Η πρώτη συνεχίζει να κάνει παιχνίδι μόνη της στο υπουργείο Παιδείας και η δεύτερη πήγε να κάνει αλλού το δικό της.

Αγαστό, αντιθέτως, λένε οι εκτιμήσεις, θα είναι το κλίμα με τους νέους συνεργάτες. Ειδικά με τον κ. Συρίγο, νεοεκλεγέντα βουλευτή της Ν.Δ., αλλά από παλιά στους εθνικοπατριωτικούς κόλπους του κόμματος. 

Εγινε ευρέως γνωστός το 2017, όταν δέχτηκε την επίθεση στο προαύλιο του Παντείου όπου και διδάσκει. 

Ο προπηλακισμός του τον οδήγησε –με ευτυχώς ελαφρά τραύματα– στο νοσοκομείο και σε μια ιστορία με πολλούς δράκους που, εντέλει, έφτασε στα δικαστήρια.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν. 

Πριν και μετά, όμως, έγιναν πολλά. Διαμαρτυρίες εναντίον του, εισβολές στις αίθουσες όπου δίδασκε, μέχρι και αφίσες στο κέντρο της Αθήνας με το πρόσωπό του και τη φράση: «Είναι φασίστας». Πώς θα τα πάει με την επιστημονική κοινότητα; Με το ίδιο του το Ιδρυμα, πάντως, δεν τα πάει καλά, λένε οι πληροφορίες. 

Είναι, όμως, ικανός και πολύ προσηλωμένος στον στόχο του. Από νωρίς αποφάσισε ότι θέλει να ακολουθήσει πολιτική καριέρα.

Η απειρία του στη διοίκηση μόνο ίσως τον δυσκολέψει, καθώς ούτε στο Πανεπιστήμιο δεν έχει ασχοληθεί μ’ αυτό το πεδίο. 

Ομως, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, είναι πολύ πολύ φιλόδοξος για να μην προσέξει τις ισορροπίες. 

Οσο για την κ. Μακρή, είναι αρκετά έμπειρη για να ανακατευτεί με τα νέα παιχνίδια εξουσίας.

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/275569_i-kerameos-kai-oi-yfypoyrgoi-poy-pane-ki-erhontai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου