Toυ Γ. Λακόπουλου
Μπορεί η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη να βγάλει τον Άδωνι Γεωργιάδη από το υπόγειο στο οποίο τον έριξε ο Πρωθυπουργός;
Ο ίδιος φαίνεται να το πιστεύει. Αν και το περασμένο θέρος η δημοσίευση φωτογραφίας -στο ηλιοβασίλεμα της Κέρκυρας- μαζί της και η υποδοχή της μετά τιμών ως «φίλης του» στο υπουργείο δεν τον έσωσε.
Ίσως να αποδώσει η σπουδή του να την υπερασπιστεί- χωρίς λόγο- με αφορμή τις απορίες για τη μετάβασή της στην Καλαμάτα, εν μέσω πανδημίας.
Μη έχοντας και τίποτε χάσει -ανάμεσα σε απειλές για τα κανάλια που θα δείξουν εικόνες click away… χωρίς την έγκρισή του και υπόδειξη υποβρυχίων που θα αγοράσει η Ελλάδα- ανέβασε ένα λιβανωτό για τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Κατά την κουλτούρα του η κριτική στο πρόσωπό της συνιστά «μίσος» και «χυδαιότητα».
Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να οικτίρει τον άνδρα, που κοπιάρει την ανακοίνωση ανωνύμων «συνεργατών του πρωθυπουργού» για το ίδιο θέμα.
Ανάμεσα σε άσχετα περί «μικροπρέπειας» και διαβεβαιώσεων ότι «δεν επρόκειτο για εκδρομή» αναφέρουν κάποια στοιχεία:
Πρώτο: Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη πήγε στην Καλαμάτα κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία.
Δεύτερο: Συνόδευε στελέχη του Οίκου Dior που ερευνούν τη δυνατότητα η νέα τους collection το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία».
Τρίτο: Είναι γνωστό ότι η κα Μητσοτάκη ασχολείται συστηματικά με την προώθηση της ελληνικής χειροτεχνίας στον κόσμο.
Μετά ο Άδωνις πήρε τη σπάτουλα: «Προσέφερε υπηρεσία στην Ελλάδα, διότι αν ο Οίκος Dior πράγματι συμπεριλάβει αυτά τα χειροτεχνήματα με αναφορά σε μας, η διαφήμιση θα είναι τεράστια».
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι:
Πρώτο; Ουδείς ανέθεσε στη σύζυγο του Πρωθυπουργού, να προωθήσει οτιδήποτε για την χώρα. Είναι ιδιώτης και ως δημόσιο πρόσωπο υπάρχει μόνο όταν το απαιτεί το πρωτόκολλο .
Δεύτερο: Αν ο αναφερόμενος οίκος μόδας, σκοπεύει να κάνει όσα του αποδίδονται και η κυβέρνηση το θέλει, όφειλε να ορίσει εκπρόσωπό της και για την επίσκεψη στην Καλαμάτα.
Τρίτο: Τα στελέχη του οίκου ενημερώθηκαν για την συλλογή «Βικτωρία Γ. Καρέλια» από την παριστάμενη πρόεδρο του Ιδρύματος Βίκυ Καρέλια. Αν η σύζυγος τη Πρωθυπουργού μπορεί να τους επηρεάσει ιδιωτικά, θα είχε την ευκαιρία να το κάνει με την επιστροφή τους στην Αθήνα.
Τέταρτο: Στις κανονικές χώρες τις διαβουλεύσεις που αφορούν το κράτος δεν τις κάνει πρόσωπο που δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα. Αν όμως η κυβέρνηση κρίνει ότι είναι αναντικατάστατη, δεν έχει δεν έχει πάρα να της δώσει ρόλο. Ότι «είναι γνωστή « για οτιδήποτε, αφορά την ίδια , η τη δουλειά της και σε καμία περίπτωση δεν της δίνει επίσημη ιδιότητα.
Πέμπτο: Τα ερωτήματά για τη μετάβαση της στην Καλαμάτα, αφορούν την ίδια- ως πολίτη που οφείλει αν τηρεί τους νόμους – και την Πολιτική Προστασία που εποπτεύει την τήρησή τους. Ούτε η ίδια απάντησε, ούτε ο Χαρδαλιάς. Ως τι μίλησαν κάποιοι άγνωστοι «πρωθυπουργικοί συνεργάτες» και ικέτης Γεωργιάδης;
Έκτο: Αν προβλέπεται ειδική άδεια σαν αυτή που χορηγήθηκε στην κυρία Μητσοτάκη, προφανώς η ευχέρεια χορήγησης τέτοιας άδειας δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την ίδια – αλλιώς θα επρόκειτο για ΙΧ νομοθεσία- αλλά κάθε πολίτη.
Από καμία αρχή δεν είχε ανακοινωθεί ως τώρα ότι υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ανάλογου αιτήματος.
Το έβδομο αφορά ένα γλιτσοειδές είδος πολιτικών της ΝΔ και κυρίως δημοσιογράφων, που από την επομένη των εκλογών άρχισαν να προβάλλουν την κυρία Γκραμπόσφκι ως «πρώτη κυρία της χώρας» -με τα συναφή εγκώμια.
Είχαν όμως την ατυχία να παρέμβει ο… Τραμπ. Κατά την «επίσκεψη μας στο Λευκό οίκο» -όπως το είπε η ίδια- μόνο οι λωτοφάγοι δεν θυμούνται, ότι ο τότε πλανητάρχης ρώτησε τον ημέτερο Κυριάκο αν στην Ελλάδα υπάρχει ρόλος «πρώτης κυρίας».
Βεβαίως ο Πρωθυπουργός απάντησε «όχι, δεν υπάρχει». Με όλο το σεβασμό, η σύζυγος του είναι «πρώτη’, είναι «κυρία», είναι πολίτης της χώρας, αλλά «πρώτη κυρία της χώρας» δεν είναι.
Τα υπόλοιπα ως ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…
η πρωτη καριολα παντως ειναι
ΑπάντησηΔιαγραφή