Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Το κόμμα που έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο «Οσο πιο χαμηλά, τόσο πιο καλά», το οποίο παιζόταν για περίπου τέσσερα χρόνια σε κεντρικές σκηνές, κάνει μαθήματα πολιτικής ηθικής [του Τάσου Παππά]

 





«Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών και ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή για να ανακάμψουν πολιτικά. Και φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά». 

Από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται αυτή η ανακοίνωση; 

Από τη Νέα Δημοκρατία και αναφέρεται σε άρθρο συναδέλφου που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» με αφορμή τις εθελόντριες νοσοκόμες στη Θεσσαλονίκη και την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Προφανώς οι άνθρωποι που εγκρίνουν τέτοιου τύπου ανακοινώσεις είναι σε προσχολική ηλικία. 

Μάλλον γεννήθηκαν τον Ιούλιο του 2019. 

Αλλιώς δεν δικαιολογείται τόσο κοντή μνήμη. Εκτός αν έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αγύρτες που είναι το πιθανότερο. 

Με κατεργάρηδες που δεν ορρωδούν προ ουδενός. 

Με γραβατωμένους κυνικούς που δεν διστάζουν να αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα και να διακινούν πυώδεις μεγαλοστομίες.

Το κόμμα που έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο 

«Οσο πιο χαμηλά, τόσο πιο καλά», το οποίο παιζόταν για περίπου τέσσερα χρόνια σε κεντρικές σκηνές, κάνει μαθήματα πολιτικής ηθικής. 



Είναι το κόμμα που ζητούσε από τους πολίτες να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες για να μην τα βρουν οι λιμασμένοι κατσαπλιάδες. 

Κανένας εισαγγελέας, ούτε τότε ούτε αργότερα, θεώρησε σκόπιμο να παραγγείλει μια έρευνα, έστω για τα μάτια του κόσμου. 

Είναι το κόμμα που βυσσοδομούσε εναντίον της χώρας επειδή στα πράγματα βρισκόταν μια κυβέρνηση που δεν γούσταρε. 


Είναι το κόμμα που εκλιπαρούσε τους δανειστές να μην κάνουν τα χατίρια στον αριστεριστή, τυχοδιώκτη, εξτρεμιστή και αντιευρωπαϊστή Τσίπρα.

Είναι το κόμμα που καλούσε τους ηγέτες ξένων κυβερνήσεων και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών να κρατήσουν γερά, να μην υποκύψουν στα αιτήματα των εθνομηδενιστών. 

Είναι το κόμμα που εκμεταλλεύτηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο τις συμφορές στη Μάνδρα και στο Μάτι. 

Είναι το κόμμα που επιστράτευσε «ειδικούς» για να φλομώσουν τους πολίτες με ψέματα του τύπου «σε μισή ώρα μπορούσε να εκκενωθεί Μάτι».

Ο αρχηγός του, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, είπε σε ομιλία του στον ΟΗΕ ότι για την τραγωδία ευθυνόταν η κλιματική αλλαγή. 

Η είδηση πέρασε στο ντούκου. 

Η βρόμικη δουλειά είχε γίνει. 

Είναι το κόμμα που υποσχέθηκε ότι θα σύρει τους πολιτικούς αντιπάλους του στο Ειδικό Δικαστήριο για το «Μακεδονικό» με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Τα περί προδοσίας έχουν γίνει ανέκδοτο. 

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, αυτή που δεν δεχόταν μύγα στο πατριωτικό σπαθί της, αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη χώρα που υποτίθεται πως μας συνέτριψε στη μάχη της διπλωματίας και μας πήρε το όνομα «Μακεδονία» εξαιτίας της ενδοτικής στάσης των αριστερών απάτριδων. 

Είναι το κόμμα που κατηγόρησε έναν πρωθυπουργό ότι πούλησε τη Μακεδονία για να πάρει τις συντάξεις.

Στα κράτη δικαίου αυτός που κατηγορεί έχει το βάρος της απόδειξης.

 Διαφορετικά πρόκειται για συκοφαντία.

 Αδίκημα που τιμωρείται. 

Το κόμμα όμως δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο. 

Δεν έχει βρεθεί ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς.

Είναι το κόμμα που έχει εξαγγείλει καμιά δεκαριά φορές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και βολεύεται με τη φιλανθρωπία των ισχυρών και τον εθελοντισμό. 

Είναι το κόμμα που ευνοεί σκανδαλωδώς τους δικούς του ανθρώπους με διορισμούς και απευθείας αναθέσεις.

Είναι το κόμμα που δεν αυξάνει τις δαπάνες για την Υγεία στον προϋπολογισμό. 

Είναι το κόμμα που οργιζόταν όταν του ζητούσαν να κάνει επιτάξεις και υποχρεώθηκε να τις κάνει όταν ήταν αργά.

 Είναι το κόμμα που έλεγε ότι δεν υπάρχει μαξιλάρι ασφαλείας και πριν από μερικές μέρες ο αρχηγός του μάς είπε ότι όντως υπάρχει αλλά «το φτιάξαμε εμείς». 

Είναι το κόμμα-τσακάλι που υποδύεται τη λευκή περιστερά.

Ανάγωγα

Οποιος έχει γερά νεύρα και παρακολουθεί τις ενημερωτικές εκπομπές των τηλεοπτικών δικτύων σχηματίζει την εντύπωση ότι στην Ελλάδα έχουμε μονοκομματικό πολιτικό σύστημα. 

Σε καθημερινή βάση παρελαύνουν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, διορισμένα από την κυβέρνηση στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, διεθνολόγοι που είναι και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δεξιοί συνδικαλιστές της αστυνομίας και δεξιοί απόστρατοι αξιωματικοί. 

Φασκιωμένη δημοκρατία.

https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/269788_komma-tsakali-paizei-perister
a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου