Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο "Μίκυ" στο "Μια τρελή τρελή οικογένεια"


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τα πρωθυπουργικά καθήκοντα ως οικογενειακή επιβράβευση.
Ως ένα ακριβό αμάξι, ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό,
ένα καλό συμβόλαιο, την οικογενειακή επιχείρηση που έφτασε η στιγμή ν' αναλάβει τα ηνία της.

Όπως ακριβώς συμβαίνει στις γκροτέσκο ταινίες, είναι ο βλάκας που στην ταμπέλα γράφει "και υιός" και δουλεύουν άλλοι γι' αυτόν.
Είναι ο "Μίκη" στο "Μια τρελή τρελή οικογένεια".

Είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενοι την κατάσταση έτσι ώστε να περάσει μια θητεία ζάχαρη βάζοντας υπογραφές για τα συμφέροντα που έχει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

Έκατσε η στραβή στη βάρδια του όμως.
Ένα σύστημα γύρω του ξέρει ότι αυτή τη νέα κρίση πρέπει να την κάνει ευκαιρία, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει ότι ο Μητσοτάκης και οι περισσότεροι υπουργοί του, αν δεν αφορά υπογραφές εντεταλμένων συμφερόντων των ελίτ, δεν είναι σε θέση να κουβαλήσουν ένα ποτήρι νερό χωρίς να το χύσουν.

Έτσι σπαταλήθηκε πολύ δημόσιο χρήμα για να χτίσουν το προφίλ του ηγέτη, κανένα από τα δημοσιεύματα και τους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Μητσοτάκη δεν ήταν τυχαίο.

Ο Μητσοτάκης όμως είναι ένας κανονικός Λουδοβίκος, αλαζόνας και χοντρόπετσος, ένας άνθρωπος με κοινωνιοπάθεια, χωρίς μέτρο, που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με διαφορετικούς όρους.

Αλήθεια πιστεύει πως η χώρα και όλοι εμείς είμαστε κομματάκια ενός μεγάλου παιχνιδιού σ' ένα τεράστιο δωμάτιο, όπου ο ίδιος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Και θα του φταίμε όλοι οι άλλοι και θα επιχειρεί με κάθε τρόπο να μας τιμωρεί με λιγότερα δικαιώματα, με όλους τους εγγεγραμμένους τρόπους της παγκόσμιας δεξιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδειχθεί ως ο μεγαλύτερος προβοκάτορας του εαυτού του, αλλά πραγματικά δεν έχει γούστο αυτή η παρατήρηση γιατί αφορά ανθρώπινες ζωές εξαιτίας μιας πανδημίας και στη συνέχεια μιας οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου