Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Είναι η Αδαμαντία Οικονόμου πιο πιστή «πολεμίστρια» του Αρχηγού;

 









Με τις ερωτήσεις της προς στους μάρτυρες και τους (τότε) κατηγορούμενους, έδωσε το πρώτο στίγμα της. Επιθετική στους μάρτυρες και τα θύματα των επιθέσεων, σχεδόν αμφισβητώντας ακόμα και την αλήθεια των λόγων τους, και σχεδόν αδιάφορη όταν κατέθεταν οι δράστες των επιθέσεων και οι «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Όταν η δίκη προχώρησε, το στίγμα άρχισε να μετατρέπεται σε κανονική παρέμβαση. 

Τον Δεκέμβρη του 2019, στην πρότασή της επί της ενοχής υιοθέτησε πλήρως όλη την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης, ενώ με μια προσεκτικότερη ματιά, μπορούσε κανείς να διαπιστώσει και τις «πινελιές» ενσωμάτωσης στην εισαγγελική πρόταση των επιχειρημάτων ειδικά του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου

Τότε ήταν που είχε αφήσει άναυδο το πανελλήνιο, προτείνοντας την αθώωση όλων των κατηγορουμένων, πλην του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Σήμερα, 10 μήνες αργότερα, πρότεινε ανερυθρίαστα την αναστολή όλων των ποινών που επέβαλε το δικαστήριο, παρακάμπτοντας για μία ακόμη φορά όχι μόνο το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό που είχε προσκομίσει στο δικαστήριο η Πολιτική Αγωγή, αλλά και την ίδια την ιστορική απόφαση επί της ενοχής που ανακοινώθηκε στις 7 Οκτώβρη και χαρακτήριζε εγκληματική οργάνωση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Όλα αυτά τα έκανε προχωρώντας σε λογικά, και νομικά άλματα άνευ προηγουμένου, αφού όχι μόνο πρότεινε αναστολές σε όλους (πλην Ρουπακιά), αλλά επιχείρησε να προκαταλάβει το δικαστήριο αποκρύπτοντας σοβαρές παραβιάσεις καταδικασθέντων όπως του Λαγού, του Κασιδιάρη και του Μπαρμπαρούση. 

Δεν ντράπηκε να πει ψέμματα για τις παραβιάσεις του Λαγού ακόμη και μπροστά στον αναπληρωτή εισαγγελέα Κωσταρέλλο, που το 2015 ήταν εκείνος που είχε διατάξει την εκ νέου σύλληψη του Λαγού.

Γιατί μας κάνουν όμως εντύπωση όλα αυτά; 

Άλλωστε η Αδαμαντία Οικονόμου έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της σε αυτή τη δίκη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η διαδικασία είχε φτάσει στο ζήτημα των ελαφρυντικών: 

«Παραμένω πιστή στην πρότασή μου επί της ενοχής», είχε πει απευθυνόμενη στο δικαστήριο (ή στην υπεράσπιση; ), δίνοντας έτσι τα διαπιστευτήριά της στην πλευρά των χρυσαυγιτών.

Δε ξέρουμε -και δε θα μάθουμε ποτέ- αν η κ. Οικονόμου έχει δώσει πράγματι όρκο «πίστης» στον Αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο. 

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι σε σχέση με όλους τους άλλους «μαχητές» του αρχηγού που άλλος λίγο, άλλος πολύ «άδειασαν» τον πάλαι ποτέ Φύρερ τους, η εισαγγελέας της έδρας έμεινε πράγματι «πιστή» de facto στον Αρχηγό

Δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, δεν «λιγοψύχησε», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέδειξε ότι η ανατρεπτική της πρόταση επί των ελαφρυντικών διατυπώθηκε έτσι, ώστε να μπορέσει αφενός να δημιουργήσει ανακατωσούρα στη δίκη και αφετέρου να χρησιμοποιηθεί ως όπλο στα χέρια της υπεράσπισης στον δεύτερο βαθμό.

 Αυτό το κείμενο δεν ευελπιστεί να κρίνει την εισαγγελική πρόταση νομικά. Πολιτικά και κοινωνικά όμως, η εισαγγελική πρόταση είναι επιβεβλημένο να κριθεί. 

Άλλωστε, το δικαστήριο θα κρίνει αύριο ή μεθαύριο το αν θα δεχτεί ή όχι την πρόταση της Αδ. Οικονόμου, όμως η κοινωνία απέδειξε ότι έχει ήδη βγάλει την ετυμηγορία της που δεν είναι άλλη από την πλήρη πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ώστε το ναζιστικό μόρφωμα να καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας.

Η Αδαμαντία Οικονόμου επιχείρησε προφανώς να «δέσει» τα χέρια της Μαρίας Λεπενιώτη, πράγμα που όμως δε μπορεί να γίνει. 

Η Λεπενιώτη, η Τσουλφόγλου και ο Ντόκος φέρουν στις πλάτες τους ένα μεγάλο βάρος και ταυτόχρονα μια μεγάλη τιμή. 

Το ότι η εισαγγελέας Οικονόμου αρνείται σθεναρά να τους βοηθήσει να σηκώσουν το βάρος αυτό, είναι εντελώς αδιάφορο. 

Άλλωστε η δικαστική απόφαση επί της ενοχής έχει ήδη γραφεί στην ιστορία και έχει στιγματίσει ανεξίτηλα τη Χρυσή Αυγή με τη «ρετσινιά» της εγκληματικής οργάνωσης.

Πιστή στην αθωότητα των ναζί εγκληματιών λοιπόν, η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε σήμερα την αναστολή των ποινών τους, όμως η απόφαση για το αν θα μπουν στη φυλακή οι κοινωνικά «σεσημασμένοι» Μιχαλολιάκοι, Κασιδιάρηδες και Λαγοί βρίσκεται στα χέρια του δικαστηρίου.

Σε αυτή τη δίκη κρίνονται πολλά: μεταξύ αυτών και τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος. 

Στις 7 Οκτώβρη κατάφερε να παράγει το μαζικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων ετών. 

Η δίκη όμως δεν τελείωσε εκεί. '

Αλλωστε, δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι το σύνθημα «δεν είναι αθώοι» που ένωσε εκατομμύρια δημοκράτες- τις προηγούμενες εβδομάδες, είχε και ένα δεύτερο μέρος: «Οι ναζί στη φυλακή»!

Την Τετάρτη ( ; ) τα σπουδαία...

https://www.koutipandoras.gr/article/einai-i-adamantia-oikonomoy-pio-pisti-polemistria-toy-arhigoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου