Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ούτε τις μάσκες;













 








Εδώ η κυβέρνηση είπε ότι δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά. Έβαλαν έναν απίστευτο τύπο της κυβερνητικής Επιτροπής για την Πανδημία, που δουλεύει συγχρόνως και για ιδιωτική εταιρεία, να πει ότι η μείωση του αριθμού των μαθητών μπορεί να αποδειχθεί και βλαβερή, επειδή θα αυξηθεί ο αριθμός των δασκάλων, και ότι η μαγική συνταγή είναι μία: μάσκα σε μαθητές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Παρά τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Unicef, για την -προληπτική- εφαρμογή του μέτρου σε παιδιά πάνω από 11 ετών.
Εδώ απείλησαν με αποβολή  παιδιά της Α Δημοτικού, αν δεν συμμορφωθούν. Τη φασίνα σε πολλά σχολεία έκαναν δάσκαλοι και καθηγητές επειδή τα συναρμόδια υπουργεία δεν είχαν φροντίσει να προσληφθούν εγκαίρως καθαριστές και καθαρίστριες. Δεν έστειλαν συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα για την περίπτωση που βρεθεί ένας καθηγητής θετικός, αλλά τι πειράζει;  Κανείς δεν κολλάει τίποτα, αν φοράει μάσκα.
Τις τελευταίες, η όχι και τόσο φιλεύσπλαχνη παπαδιά που παριστάνει την υπουργό, είπε στην αρχή ότι θα τις αγοράσουν οι ίδιοι οι γονείς. Είναι μέρος της ατομικής μας ευθύνης, εξήγησε.(όλα αυτά, ενώ έδινε και άλλες 73.219,52 με απευθείας ανάθεση σε φιλική εταιρεία). Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη λέγοντας ότι θα  δοθούν δωρεάν και στην ώρα τους σε όλα τα παιδιά. Τι είχε στο μυαλό του, θα σας πω παρακάτω.
Ύστερα, καθώς πλησίαζε η ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, είπαν ότι δεν θα δοθούν από τώρα 2 μάσκες σε κάθε μαθητή(τρια)  λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί με το διαγωνισμό. Μάλιστα κάποια σχολεία ενημέρωσαν τους γονείς να εφοδιάσουν τα παιδιά με μάσκες με δική τους μέριμνα..Την Παρασκευή, 27.000 μάσκες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη επιστράφηκαν ως άχρηστες. Και χθες που δόθηκαν όσες μάσκες όπου δόθηκαν, αποδείχθηκε ότι πολλές από αυτές ήταν ακατάλληλες, μεγάλες σαν μπούργκες.
Τι απάντησε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας;  «Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών». Και τι μας νοιάζει εμάς που έπεσε έξω η ράφτρα; Κανένας υπεύθυνος θα παραιτηθεί, μήπως οι υπουργοί Παιδείας, Υγείας, Εσωτερικών, που μας διαβεβαίωναν ακόμη και σήμερα ότι όλα πήγαν καλά με τις μάσκες και όπως δήλωνε ο κ. Θεοδωρικάκος, «διαψεύστηκαν καταστροφολόγοι  και Κασσάνδρες»; (εδώ οι δηλώσεις και όλο το φιάσκο)
Έχω γράψει επανειλημμένως ότι πρόκειται για την πιο χοντρόπετση και ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Δέστε το πλήρες αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει με τη Μόρια και τους άλλους καταυλισμούς. Να κρατήσουν τους πρόσφυγες στη Λέσβο δεν μπορούν, λόγω των τοπικών αντιδράσεων και του όλου χάους. Να τους στείλουν στην ηπειρωτική Ελλάδα επίσης δεν μπορούν, γιατί τόσα χρόνια έσπερναν ξενοφοβία και τώρα θερίζουν φασιστόμουτρα, που θέλουν να κάνουν σκοποβολή με πρόσφυγες. Τι κάνουν; Πλακώνουν τους πρόσφυγες στο ξύλο με τα ΜΑΤ.
Η αστυνομική βία είναι το ένα από τα τέσσερα πράγματα που ξέρουν καλά. Αν μπορούσαν να ξυλοφορτώσουν τον κοροναϊό για να ξεμπερδέψουν με την πανδημία θα το είχαν κάνει, αλλά είναι μικρός και τους ξεγλιστράει. Το άλλο είναι να κόβουν μισθούς, επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα. Αυτό τους ευχαριστεί πολύ.
Το τρίτο είναι η επικοινωνία και ο έλεγχος των ΜΜΕ, για αυτό δεν μαθαίνουμε ούτε για το ξύλο που πέφτε στη Λέσβο, ούτε για το γκριζάρισμα του Καστελόριζου από τον Μητσοτάκη. Φαντάζεστε να είχε γράψει ο Τσίπρας, ότι η περιοχή στο Καστελόριζο είναι «περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί»;
Το τέταρτο που ξέρουν είναι ότι η πολιτική είναι μπίζνα, για να βγάλεις λεφτά. Έτσι  πρακτικά το είδαν το θέμα και με τις μάσκες, ενώ η « αγνή» νεοφιλελεύθερη ιδεολόγος Κεραμέως επέμεινε να πληρώσουν οι γονείς για μια κατεξοχήν υποχρέωση του κράτους. Οι άλλοι είναι πιο πονηροί. Σου λέω θα δώσουμε στους δικούς μας επιχειρηματίες να τις κατασκευάσουν, θα τους πληρώσει το δημόσιο, θα βγάλουμε κι εμείς το κατιτίς μας : win-win situation, κερδισμένοι και οι 2.
Απλώς επειδή είναι τόσο ανίκανοι, τα θαλάσσωσαν και εδώ. Είναι τόσο μεγάλη η ανικανότητα τους, ώστε πολλοί πολίτες δυσκολεύονται να το πιστέψουν. Είναι όπως όταν σου λένε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. «Δε μπορεί», σκέφτεσαι, «θα φοράει τουλάχιστον κανένα σώβρακο». Ούτε αυτό δεν φοράνε λοιπόν. Δεν μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα της χώρας. Ούτε τις μάσκες.


ΥΓ Τώρα που επιστρέφονται οι άχρηστες και σταματάει η παραγωγή, όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ καρφώνοντας το υπουργείο Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου