Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Έχουν επαναπαυτεί στην αποτυχία τους... και στα ψέματα!





 Το νέο βατερλώ με τις μάσκες στα σχολεία κατέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε στα πιο απλά πράγματα. Η καταστροφική διαχείριση όλων των σοβαρών ζητημάτων οφείλεται στο εκρηκτικό μείγμα ανικανότητας και σκοπιμότητας. 

Ήταν τόσο παροιμιώδης η αποτυχία της και τόσο ορατή σε κάθε ελληνικό σπίτι που είδε τα «αποτελέσματα», που ακόμη και τα πιο φανατικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι υπάρχει φιάσκο.  
Η κυβέρνηση που γνώριζε από το Μάρτιο τις ανάγκες που θα προκύψουν, μετέθεσε την έναρξη των σχολείων γιατί στις 7 Σεπτεμβρίου δεν είχε ούτε «δείγμα» ενώ με την κλασική νεοελληνική λογική της «τελευταίας στιγμής» έτρεχε με διαγωνισμό με «fast track», ενέπλεξε την «γαλάζια» ΚΕΔΕ και τους Δήμους για να τους φορτώσει την ευθύνη, και έστειλε τελικά στα σχολεία μάσκες που χρησιμεύουν για... αλεξίπτωτο αλλά όχι για την προστασία από την πανδημία. 


 Μπορεί η κυβέρνηση να γελοιοποιήθηκε με τις «φανφάρες» και τα κλισέ των υπουργών της περί άψογης προετοιμασίας αλλά τα σχολεία άνοιξαν με τους μαθητές εκτεθειμένους σε κίνδυνο. 
Το ίδιο βράδυ επιστρατεύτηκε μια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (άρα όχι πολιτικό πρόσωπο) για να υποστηρίξει ότι έδωσε λάθος προδιαγραφές, η ΚΕΔΕ ζήτησε να σταματήσει η παραγωγή αλλά το δημόσιο ζημιώνεται με εκατομμύρια ευρώ γιατί η ευθύνη δεν βαρύνει τους αναδόχους.
 Είναι όμως έτσι; Στην πραγματικότητα η ΚΕΔΕ, με βάση το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού στις 7 Σεπτεμβρίου εξέτασε τα δείγματα των προσωρινών αναδόχων. 
Άρα ποιος ψεύδεται γύρω από τις λανθασμένες προδιαγραφές; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου