Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

TOP 10 media
















Τόσα χρόνια γινόταν ένας μικρός χαμός με ένα ανύπαρκτο site που λεγόταν «Βελόνα και Κλωστή» και πήρε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014.
 Είχε γίνει viral, αλλά ο ιδιοκτήτης του άγνωστος, κρυβόταν.
Οπως αποκάλυψε λοιπόν σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κοινοποίησε μέρος του πορίσματος του κλειστού κλιμακίου ελεγκτών που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς τον Νοέμβριο του 2019, ιδιοκτήτης του velonakaiklosti.gr ήταν ο Γιάννης Κουρτάκης που έχει και τα «Παραπολιτικά». 
Το velonakaiklosti.gr πήρε 48 χιλιάδες ευρώ και ένα άλλο site του ιδίου, το alatikaipiperi.gr, πήρε με τη σειρά του 160 χιλιάδες ευρώ. 
Το πρώτο site δεν φτιάχτηκε ποτέ, το δεύτερο, όπως δημοσιεύτηκε, φτιάχτηκε ένα μήνα μετά αφότου πήρε τη διαφήμιση.
Το καλύτερο είναι που το ΚΕΕΛΠΝΟ, στη σύμβαση στην οποία υπέγραψε με τα ανύπαρκτα sites, σημείωνε πως τα επέλεξε γιατί διαβάζονταν πολύ! 
Οπως έγραψε το Documento, τα τιμολόγια αυτά βρέθηκαν στην περίφημη κρύπτη του υπογείου του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις γυψοσανίδες.

Βλέπετε ΣΚΑΪ, λοιπόν; Σας αρέσει, έτσι;

Αφού θέλετε να ενημερώνεστε από τον ΣΚΑΪ, καλά να πάθετε. Και λογικό είναι να πανηγυρίζει το κανάλι του Φαλήρου για τις πρωτιές του στα δελτία ειδήσεων.
«Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τη Σία Κοσιώνη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα, προπορεύτηκε του ανταγωνισμού, συγκεντρώνοντας, κατά μέσον όρο, 660.313 τηλεθεατές, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης» λέει ο ΣΚΑΪ στην ανακοίνωσή του. 
«Πολύ υψηλό αριθμό τηλεθεατών και μερίδιο τηλεθέασης κατέγραψε και το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, με την Εύα Αντωνοπούλου τις καθημερινές και τον Μάρκο Δεϊμέζη τα Σαββατοκύριακα, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό με μεγάλη, καταγράφοντας, κατά μέσον όρο 629.190 τηλεθεατές (25,8%), ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης».

Λάνθιμος για τα δύο βράδια

Αν θέλετε να δείτε τηλεόραση απόψε και δεν θα είστε κάπου έξω να τρώτε και να πίνετε όπως θα κάνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, τότε να βάλετε ΕΡΤ 2, στις 12 το βράδυ, το πολυβραβευμένο φιλμ «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου. 
«Ο Αστακός», το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη (το σενάριο συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Κανών (2015). Και αύριο, Κυριακή, δείχνει και την άλλη περίφημη ταινία του Λάνθιμου, τον «Κυνόδοντα». Πάλι τα μεσάνυχτα. Σαββατοκύριακο με Λάνθιμο; Ας μην πω κάτι τώρα.

Ο Μαρξ (θα) έβλεπε Netflix

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, το Netflix είναι «το μεγαλύτερο εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας στον κόσμο». 

Τον ενόχλησε η ταινία «A Remarkable Tale» που δείχνει ένα χωριό στο οποίο εκπονούν σχέδιο αύξησης του πληθυσμού, αξιοποιώντας τέσσερις Αφρικανούς μετανάστες. «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη εποικισμό. Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Και όπως έγραψαν στο Twitter, «Δευτέρα γράφεσαι στο Netflix, Τρίτη στον Ρουβίκωνα».


«Μονόγραμμα»

Τριάντα εννέα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη δημόσια τηλεόραση συμπλήρωσε το «Μονόγραμμα», η εκπομπή κόσμημα του παραγωγού - σκηνοθέτη Γιώργου Σγουράκη. 
Δική του ήταν η ιδέα «να παρουσιαστεί με αυτοβιογραφική μορφή η ζωή, το έργο και η στάση ζωής των προσώπων που δρουν στην πνευματική, πολιτιστική, καλλιτεχνική, κοινωνική και γενικότερα στη δημόσια ζωή, ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους παρέμβαση και να διατηρηθεί ατόφιο το κινηματογραφικό ντοκουμέντο».
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 380 πρόσωπα, «εθνικό αρχείο» έχει χαρακτηριστεί η εκπομπή και για πρώτη φορά το 2012 η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε και βράβευσε οπτικοακουστικό έργο, απονέμοντας στους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
 Ο νέος κύκλος έχει ξεκινήσει ήδη και τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην ΕΡΤ2 παρουσιάζεται ο Παντελής Μπουκάλας. 
Θα πούμε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εκπομπή στο φύλλο της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου