Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Φιγιόν και Novartis γροθιά στο στομάχι της διεφθαρμένης Ελλάδας…Του Θανάση Λυρτσογιάννη






















Ας μιλήσουμε για Δικαιοσύνη και δικαιοσύνη. Ηρθαν έτσι τα πράγματα που δύο συνταρακτικές ειδήσεις στην Ελλάδα πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες. Και οι δύο, όμως δείχνουν πόσο καθυστερημένο είναι το κράτος δικαίου στη χώρα μας.
Η πρώτη ήταν το άσυλο που έδωσαν οι Αμερικανοί στους 3 προστατευόμενους μάρτυρες, γιατί φοβούνται ότι στην Ελλάδα θα τιμωρηθούν. Γνωρίζουν βλέπετε ότι πολιτικοί και κόμματα στρέφονται με λύσσα εναντίον τους. 
Στην Αμερική τους τιμούν γιατί συμβάλλουν στην αποκάλυψη διεφθαρμένων αξιωματούχων, που διαφορετικά ποτέ δεν θα αποκαλύπτοντας.
Στην Ελλάδα προσπαθούν να τους τιμωρήσουν, ώστε κανένας πολίτης στο μέλλον να μην διανοηθεί να κάνει αποκαλύψεις, που θα οδηγήσουν στην τιμωρία διεφθαρμένων αξιωματούχων. Δίνουμε δηλαδή προστασία στη διαφθορά.
Η δεύτερη υπόθεση αναφέρεται στη επιβολή ποινής φυλάκισης πέντε ετών στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και τριών στη σύζυγό του. 
Γιατί; 
Διότι ο Φιγιόν είχε προσλάβει τη σύζυγό του στο γραφείο του στη Βουλή, πληρωνόταν γι΄ αυτό, αλλά δεν παρουσιαζόταν στην εργασία της. 
Δηλαδή έπαιρνε τα χρήματα χωρίς να τα δουλεύει και συνεπώς χωρίς να τα δικαιούται.
Αντέχουν οι δικοί μας πολιτικοί να κάνουμε μία έρευνα στα γραφεία τους. 
Εδώ οι σύζυγοι παίρνουν τους αστυνομικούς και πηγαίνουν για ψώνια. 
Τους χρησιμοποιούν λες και είναι υπηρέτες ή για να το πούμε πιο κομψά μπάτλερ και όχι για το σκοπό που τους έδωσε η πολιτεία, δηλαδή τη φύλαξη και την ασφάλεια και δεν παρεμβαίνει κανείς να τις επαναφέρει στην τάξη.
Είδατε ποτέ να τιμωρηθεί κανείς;
 Είδατε η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα στα γραφεία βουλευτών, υπουργών;
 Οχι ασφαλώς. 
Και ούτε πρόκειται να κάνει, διότι θα βγουν οι σαμαράδες και λοιποί που εμφορούνται από τις ίδιες αντιλήψεις θα τους απειλήσουν και θα τους μηνύσουν.
Κι΄ ύστερα περιμένουμε εμείς να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Novartis και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
 Γενικότερα όλοι γνωρίζουμε, είναι κοινό μυστικό, πως γίνεται όργιο με το δημόσιο χρήμα, καταγγελίες γίνονται για απευθείας αναθέσεις, πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη στην περίπτωση της λίστας με τα 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κουμπάροι, ημέτεροι και ανύπαρκτα σάιτ, αλλά οι εισαγγελείς δεν αντιλαμβάνονται τίποτα. 
Είπαμε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά δεν είναι κουφή…
Τελευταία έγιναν ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις για το πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά φύλλο δεν κουνήθηκε. Για να μην πούμε για τη Ζίμενς, όπου ομολογήθηκαν οι μίζες, αλλά τιμωρίες δεν υπήρξαν.
Τί μπορείς να περιμένεις όταν οι πολιτικοί ψηφίζουν νόμους που τους εξασφαλίζουν την ατιμωρησία παρότι έχουν σκάσει στη μίζα. Ε, λοιπόν τί να περιμένεις όταν αυτό τον επαίσχυντο νόμο δεν τον κατάργησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνταγματική αναθεώρηση. 
Και απορώ γιατί δεν το έκανε. 
Οπως απορώ, γιατί από την αρχή της διακυβέρνησης δεν ψήφισε νόμους για την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, ιδίως σε αποφάσεις ιδιαίτερου δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος, ώστε οι διάφοροι ανακριτές να μην καθυστερούν τις υποθέσεις. 
Για να τιμωρούνται παραδειγματικά εκείνοι που είχαν κρύψει σημαντικές υποθέσεις για χρόνια κάτω από φωτοτυπικά μηχανήματα και λόγω… ασθενούς μνήμης τις ξέχασαν…
Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν. 
Εμείς φταίμε που δεν τιμωρούμε τους επίορκους, τα λαμόγια, τους πλουτίσαντες από την πολιτική. Και μην απορείτε πως τα κατάφεραν. Από το μισθό του βουλευτή ή του υπουργού δεν γίνονται περιουσίες. 
Κάτι άλλο συμβαίνει, που ενίοτε αποκαλύπτεται στο πόθεν έσχες, αλλά κανείς δεν ψάχνει το πόθεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου