Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αγαπητοί αναγνώστες, φίλοι συναγωνιστές, καλημέρα σας. Συγχωρήστε μου τον θούριο με τον οποίο ξεκίνησα το σημερινό γράμμα, αλλά αισθάνομαι ενθουσιασμένος από τη νίκη της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής, στην υπόθεση του Βασίλη Δημάκη.












Συγχωρήστε μου τον θούριο με τον οποίο ξεκίνησα το σημερινό γράμμα, αλλά αισθάνομαι ενθουσιασμένος από τη νίκη της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής, στην υπόθεση του Βασίλη Δημάκη. 
Μπορεί να χρειάστηκε η «σιωπηρή» αλλά τελικά εκκωφαντική κινητοποίηση των πολιτών μέσα από τα social media ώστε να λυγίσει τα γόνατά του το τέρας, ωστόσο ο σκοπός επιτεύχθηκε.
Ο βαρυποινίτης που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να στρίψει το τιμόνι στο ακυβέρνητο σκαρί που λέγεται Ελλάδα δικαιώθηκε κατόπιν πιέσεων από την Επιτροπή Μεταγωγών και πρόκειται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου τον περιμένει σχεδόν άθικτο το κελί του. Οι συγκρατούμενοι του Δημάκη σεβάστηκαν τον αγώνα του και δεν ακούμπησαν το παραμικρό, εδώ και πολλές εβδομάδες.
Δεν περιμένουμε βέβαια παραιτήσεις και τέτοιες ευαισθησίες από το αναίσθητο σμάρι που μας κυβερνάει υπό την προστατευτική αιγίδα των μέσων διαστρέβλωσης, αλλά η αλλαγή ρότας είναι μία κάποια νίκη. Μικρή νίκη, νίκη του αυτονόητου, αλλά νίκη. Στο σημείο όπου φτάσαμε, και με την κοινωνία να ροχαλίζει σύσσωμη, ο τόπος μπορεί να αλλάξει μόνο με μικρές νίκες.
«Έγινε δεκτό το αίτημα του να μετακινηθεί στην Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού Ι. Αναμένουμε την διεκπεραίωση της και την τελική υπογραφή από μένα προκειμένου να μεταφερθεί εκεί. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε τον Βασίλη Δημάκη. Θέλαμε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας και δεν του απαγορεύσαμε την πρόσβασή του στην εκπαίδευση», δήλωσε ανερυθρίαστα στην ΕΡΤ η θλιβερή γραμματεύς της Αντεγκληματικής και ενίοτε εγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.
Και συμπλήρωσε, με τα περιορισμένης εμβέλειας ελληνικά της, ότι ο Δημάκης δεν πήγε τιμωρητικά στον Κορυδαλλό ΙΙ: «Πήγε γιατί έπρεπε να είναι σε καραντίνα 14 μέρες όπως λένε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αφού παρήλθε το 14ημερο συνήλθε η Επιτροπή Μεταγωγών και έγινε δεκτό το αίτημά του».
Εσείς, μανδάμ, δεν είστε που τιτιβίζατε ότι δεν ανέχεστε στραβή στη βάρδια σας και ότι δεν θα γίνετε δεύτερη Δούρου; Αισχύνεστε καθόλου όταν κυκλοφορείτε στα σαλόνια με τον βαρύγδουπο τίτλο σας κολλημένο στο κούτελο κάτω από τη ντεκαπάζ ή να ντραπούμε εμείς για λογαριασμό της Ελλάδας; Μισή ντροπή δική της και η άλλη μισή δική σας.
Μετά τη δικαίωση του αιτήματός του, ο Βασίλης Δημάκης σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας. Πλέον, θα κινηθεί δικαστικά ενάντια σε όλους προσπάθησαν να του στερήσουν τα νόμιμα δικαιώματά του και θα έχει στο πλευρό του το κομμάτι της κοινωνίας που ακόμη αντιστέκεται στην αποχαύνωση και στον σκοταδισμό. «Όχι πρόωρους πανηγυρισμούς, ας δούμε πρώτα τι αποφασίστηκε», προειδοποίησε μέσω Facebook ο εξαίρετος δικηγόρος του, Θανάσης Καμπαγιάννης. Έχουν δει πολλά τα μάτια του και φυλάει τα ρούχα του για να έχει όσα περισσότερα γίνεται.
Ο Καμπαγιάννης, τίμησε τον όρκο του και το λειτούργημά του, όταν ξεβράκωσε τη νέα ΥΕΝΕΔ του κυρίου Ζούλα μέσα από την ίδια της τη συχνότητα«Θα το γνωρίζω από εδώ και πέρα ότι μονάχα με απειλή εξωδίκου μπορεί να βγει κάποιος στην ΕΡΤ», είπε στην εκπομπή «Επικοινωνία» που προς τιμήν της εδέησε να τον καλέσε», είπε. «Σκεφτείτε όταν η οικογένειά του ακούει για τον γιο της ο "ληστής με τα καλάσνικοφ", έναν άθλιο δημοσιογραφικό χαρακτηρισμό, χωρίς μπορεί να αντιδράσει».
Για ιδιωτικά κανάλια, ας μην ανοίξουμε συζήτηση καλύτερα. Οι επιθέσεις που δέχθηκαν όσοι τόλμησαν να διαρρήξουν την ομερτά ψελλίζοντας δημόσια το επώνυμο «Δημάκης», ιδίως από το ευαγές ίδρυμα του Φαλήρου, ξεπέρασαν σε αγριότητα και μανία τα όρια του κανιβαλισμού. Ακόμα και ο υποψιασμένος Κωστής Χατζηδάκης τρόμαξε.
Ο πολύ καλός δημοσιογράφος Άρης Ραβανός έγινε έξω φρενών με την κατάντια του κλάδου και έβγαλε το άχτι του στο Twitter. «Γιατί μερικοί συνάδελφοι δεν παραδίδουν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες και να κατέβουν-στο στίβο της πολιτικής; Πιο έντιμο είναι. Προφανώς όλοι έχουμε τις απόψεις μας και ιδεολογικά κάπου τοποθετούμαστε, αλλά ορισμένοι ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια. Μας βαρέθηκαν οι πολίτες».
«Ουκ ολίγες φορές οι πολιτικοί στα διπλανά «παράθυρα» παρουσιάζονται λιγότερο παθιασμένοι», σχολίασε από το δικό του μετερίζι ο συνάδελφος και φίλος Δημήτρης Κανελλόπουλος. Όπως γνωρίζετε ήδη, η δική μου δημοσιογραφική ταυτότητα έγινε προσάναμμα στο ανοιξιάτικο τζάκι.
Στο μεταξύ, το φλούφλικο BBC πήγε και ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές του επειδή η εκπομπή Newsnight «δεν ήταν τόσο αντικειμενική όσο απαιτούν οι προδιαγραφές μας». Τι να μας πουν οι χθεσινοί, οι ξενέρωτοι, οι αρκουδέηδες, που μόλις προχτές κατέβηκαν από τις βελανιδιές; Εμείς χτίζαμε Παρθενώνες δημοσιογραφίας όσο αυτοί έκλεβαν τον δικό μας, τον κανονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου