Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Δημόσια υγεία: Deals διά πάσαν νόσον-Η δημόσια υγεία θα παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν, ενώ οι υπηρεσίες στους υπόλοιπους θα υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο. Άρα το «δημόσια» θα είναι μόνο κατ’ ευφημισμόν. #ΝΔ_ξεφτιλες




http://www.avgi.gr/article/10811/10689082/demosia-ygeia-deals-dia-pasan-noson

Τις τελευταίες ημέρες, ήρθαν στη δημοσιότητα πολλές καταγγελίες για κλινικές νοσοκομείων που οδηγούνται στην υπολειτουργία και το κλείσιμο, για σοβαρές ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα καθώς και για γενικευμένες ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία.

Ο απίθανος υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, μέσα από τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, έσπευσε να καταγγείλει πόλεμο λάσπης εναντίον του και εκστρατεία fake news για να προχωρήσει αμέσως μετά σε έκτακτες συσκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:
Πρώτον, έλλειψη τσίπας, αφού αποδείχτηκε ότι τα news δεν ήταν καθόλου fake.
Και, δεύτερον, ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την δημόσια υγεία δεν κινείται από κάποια φροντίδα, αλλά μόνο από τον θόρυβο που δημιουργείται.
Άλλες γκέλες της κυβέρνησης -στο ποδόσφαιρο, στο προσφυγικό, στα ελληνοτουρκικά- ήρθαν να εκτοπίσουν το ζήτημα από τις πρώτες σελίδες των σάιτ και των εφημερίδων, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η ανησυχητική αυτή κατάσταση δεν φαίνεται να πτοεί τον Β. Κικίλια, ο οποίος προχωράει κανονικά το κυβερνητικό σχέδιο στον τομέα αυτό. Και το σχέδιο αυτό είναι η παραχώρηση των δημόσιων νοσοκομείων σε ασφαλιστικές εταιρείες, σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, και σε μεγαλογιατρούς για την εξυπηρέτηση της προσωπικής τους πελατείας.
Αυτό σημαίνει ότι η δημόσια υγεία θα παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν, ενώ οι υπηρεσίες στους υπόλοιπους θα υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο. 
Άρα το «δημόσια» θα είναι μόνο κατ’ ευφημισμόν.
Άλλο ένα ντιλ για την κυβέρνηση των άριστων. Και άλλο ένα βήμα πίσω για το κοινωνικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου