Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κοινωνικός παρασιτισμός και διορισμοί Μητσοτάκη- Κεραμέως Η περίπτωση του Ορέστη Καλογήρου






Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκα στα Δικαστήρια, μάρτυρας της φίλης μου Δήμητρας Φωτιάδου, γνωστής δημοσιογράφου, στην αγωγή της εναντίον τριών ατόμων που την είχαν κανιβαλίσει στα σόσιαλ μήντια, με αφορμή μια ανάρτησή της στο twitter. 

Η Δήμητρα στην ανάρτησή της ανέφερε τις ευεργετικές συνέπειες των μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ευρεία οικογένειά της, από 13η σύνταξη μέχρι 120 δόσεις.

 Της επιτέθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς, (κοπρόσκυλο, χαμούρα, παράσιτο, σούργελο κ.α.) προσέβαλαν την οικογένειά της χωρίς κανένα ενδοιασμό και η ανάρτηση πήγαινε από "τοίχο σε τοίχο" με τα σχόλια να συναγωνίζονται σε υβρεολόγιο και εμπάθεια.

Ομολογώ ότι δεν είχα καταλάβει ποιος ήταν ο ένας εκ των εναγομένων.
 Το όνομά του Ορέστης Καλογήρου, δεν μου έλεγε κάτι, δεν τον ήξερα.

 Το ότι είχε μάρτυρα τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, το διαπίστωσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και κατάλαβα πολλά, όσον αφορά την πολιτική φύση της υπόθεσης. 

Διαβάζοντας χθες ότι ο κύριος Καλογήρου διορίστηκε πρόεδρος στον ΔΟΑΤΑΠ ξακαθάρισαν τα πράγματα. 

Διάβασα μάλιστα στο TVXS τον τίτλο "Αντι ΣΥΡΙΖΑ αριστεία: 
από την τοξικότητα του facebook στον ΔΟΑΤΑΠ". 

Και πληροφορήθηκα ότι ο κύριος καθηγητής το είχε συνήθειο να κανιβαλίζει ανθρώπους και μετά να τα μαζεύει: 
το ρεπορτάζ μιλούσε για συνάδελφό του διακεκριμένο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιαρικής στο Πάντειο Στ. Στυλιανίδη.


Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στην περίπτωση της Δήμητρας. 

Να τα μαζέψει. 

Και δέχτηκα κι εγώ επανειλημμένες ερωτήσεις από τον συνήγορό του αν προκύπτει ότι με τον όρο "κοινωνικό παράσιτο" που έγραψε εννοούσε την ενάγουσα. 



Διότι προσπάθησαν να πουν ότι ήταν γενικώς "πολιτική κριτική". 

Γενικώς....όταν έγραφε "μη γίνεις κοινωνικό παράσιτο" πάνω από την ανάρτηση και τη φωτογραφία της Δήμητρας, που την είχε αναδημοσιεύσει από άλλη εναγόμενη την κ. Ρηγούλα Γεωργιάδου η οποία σχολίαζε "όταν είσαι κοπρόσκυλο κι εσύ κι όλο σου το σόι και δεν ντρέπεσαι αν το διατυμπανίζεις"!!!! 

(Είναι άλλης συζήτησης θέμα το πώς όταν βρεθούν κατηγορούμενοι επιχειρούν να ενοχοποιήσουν το θύμα των προσβολών τους ή την κακιά στιγμή ή το κακό διαδίκτυο)



Μαθαίνω τώρα λοιπόν εκ των υστέρων ότι ο κ.Καλογήρου διορίστηκε από την κ. Κεραμέως στον τόσο ευαίσθητο ειδικά σήμερα Οργανισμό Αναγνώρισης Ακαδημαϊκών Τίτλων. Και ότι είναι μέλος μιας άτυπης ομάδας μαινόμενων αντισυριζαίων στα σοσιαλ (π.χ η φαιδρή και εξαφανισμένη Αγαπηδάκη).

Που όλοι -οπως και ο Ηλίας Κανέλλης- έχουν βρει μια θέση στον ήλιο του Μητσοτακικού κράτους, μια θέση που ποτέ σε κανενός κράτους τον ήλιο, δεν είχε η φίλη μου. 

Που προέρχεται από φτωχή προσφυγική οικογένεια, που δούλευε από 14 ετών, που σπούδαζε και ταυτόχρονα δούλευε, που συνταξιοδοτήθηκε μετά από 35 χρόνια δουλειάς και που όταν πήρε τη σύνταξη ήταν αρχισυντάκτρια στο MEGA . 
Χωρίς ΠΟΤΕ να πάρει μία πεντάρα από το Δημόσιο.



Ηθικό δίδαγμα:



 Γίνε περήφανος άνθρωπος σαν τη Δήμητρα. 



Μη γίνεις κοινωνικό παράσιτο, μην προσκολλάσαι στην εξουσία περιμένοντας ανταμοιβή. Και όταν σε συκοφαντούν, μη γυρίζεις το άλλο μάγουλο.
 — μαζί με Dimitra Fotiadou



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου