Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Θ. Φωτίου: Ψεύδη και ύβρεις κατά νεκρών που οι ίδιοι προκάλεσαν από τον Στ. Πέτσα (Ηχητικό)





Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, διέπραξε τεράστια ύβρι κατά υπαρκτών νεκρών από τις πολιτικές Σαμαρά, που έκοψαν το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά και σε κάποιες τραγικές περιπτώσεις έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ζεσταθούν με μαγκάλια.

Δεν είναι μόνο τα «5.000 περισσότερα» σχολικά γεύματα (είναι 4.000 λιγότερα) και οι μη συγκρίσιμες χρονιές (φέτος το πρόγραμμα είναι 20% μεγαλύτερο για 185.000 γεύματα), μαζί με τα ψέματα και τις συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεστόμισε τα περί «πολιτικής των μαγκαλιών», τεράστια ύβρι για ανθρώπους που πέθαναν προσπαθώντας να ζεσταθούν χωρίς το ρεύμα που τους είχε κόψει η ΝΔ επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Η κ. Φωτίου καυτηρίασε τις θέσεις που διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας μετά τις δηλώσεις Τσίπρα για τα σχολικά γεύματα υπό το φως του νέου περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας.
Η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε λοιδορήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, που ξεκίνησε πιλοτικά το 2016 από το Πέραμα και σταδιακά έφτασε να φιλοδοξεί να καλύψει όλους τους μαθητές των Δημοτικών της χώρας, όπως θύμισε. 
Το περασμένο Φθινόπωρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενέγραψε στον προϋπολογισμό κονδύλι 40 εκατ. ευρώ, όταν ο διαγωνισμός που έγινε πέρυσι για τα σχολικά γεύματα που θα μοιραστούν φέτος προέβλεπε 73 εκατ. ευρώ, όπως είπε. «Μας έβαλε σε κακές σκέψεις», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, παρά τις δικαιολογίες που διατυπώθηκαν τότε.
Σήμερα, μετά την τοποθέτηση Τσίπρα για το θέμα και υπό το φως του περιστατικού με την μαθήτρια στην Ηλεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας προσπάθησε να απαντήσει με ψευδή στοιχεία, όπως εξήγησε:
τα 5.000 «περισσότερα» γεύματα φέτος είναι 4.000 λιγότερα με βάση τον ίδιο τον ΟΠΕΚΑ, στοιχεία καθημερινά ενήμερα με ψηφιακό τρόπο που εμείς φτιάξαμε, τα γεύματα που διανέμονταν πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 115.000, σήμερα είναι 111.000
  • το πρόγραμμα πέρυσι ήταν 20% μικρότερο από ότι φέτος, που έπρεπε να καλύψει 185.000 γεύματα, καθιστώντας απάτη και την σύγκριση των δύο μεγεθών
  • Αυτή η διπλή λαθροχειρία, με ψεύτικα νούμερα και σύγκριση λάθος πραγμάτων, ωστόσο, δεν είναι το χειρότερο που έκανε ο κ. Πέτσας, όπως τόνισε η κ. Φωτίου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, διέπραξε τεράστια ύβρι κατά υπαρκτών νεκρών από τις πολιτικές Σαμαρά, που έκοψαν το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά και σε κάποιες τραγικές περιπτώσεις έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ζεσταθούν με μαγκάλια. 
Και ο κ. Πέτσας προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις θέσεις Τσίπρα μίλησε για «πολιτική του μαγκαλιού», πρόκειται για μεγάλη ύβρι που πρέπει να ανακαλέσει, αναφέρεται σε υπαρκτούς νεκρούς από αυτά που η δική του κυβέρνηση επέτρεψε να γίνουν, όπως υπογράμμισε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου