Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Βγήκαν τα τρίκυκλα στους δρόμους ;




 

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την -αρχική ;- απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής για αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis, ο πρόεδρος της Γ. Μπούγας φέρεται να ισχυρίστηκε πως «ο νόμος προστατεύει μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο, όχι από τους βουλευτές». 
Άθελά του ομολόγησε ότι η συμπεριφορά πολιτικών εδώ και πολύ καιρό προσομοιάζει στον υπόκοσμο, για την ακρίβεια σε τακτικές μαφίας.
Όμως οι δύο μάρτυρες "Σαράφης" και "Κελέση", δηλώνουν ευθέως στην επιστολή τους προς την Προανακριτική ότι έχουν καταθέσει στον Άρειο Πάγο με καλυμμένα χαρακτηριστικά ενώ και η ίδια η ΕΛΑΣ με άλλη επιστολή υποδεικνύει ρητά με ποιο τρόπο πρέπει να γίνει η κατάθεσή τους, αφήνοντας απόλυτα εκτεθειμένη τη ΝΔ.
 Οι αναστολές για τη ΝΔ δεν είναι ούτε ηθικές ούτε δημοκρατικές γιατί το ζήτημα είναι το εσωτερικό ρήγμα που προκαλεί η πίεση του Αντώνη Σαμαρά, υπέρμαχου της σκληρής αντεκδίκησης και συντριβής κάθε αντίθετης φωνής, που προσωποποιεί την υπόθεση και παρασύρει τη ΝΔ σε επικίνδυνους δρόμους.
Έμπειρος νομικός που κλήθηκε να σχολιάσει τις μεθοδεύσεις  σημείωσε με νόημα πως "βγήκαν τα τρίκυκλα στους δρόμους" υπονοώντας ότι η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που θυμίζουν τις εποχές του παρα-κράτους της Δεξιάς ενώ η αρχή της πλειοψηφίας επιχειρεί να υπερισχύσει του νόμου μέσα σε νοσηρό κλίμα. 
Άλλωστε, η ίδια η εξέταση των μαρτύρων, που δεν έχουν το παραμικρό να εισφέρουν στο αντικείμενο της Προανακριτικής, μόνο στόχο έχει την αποκάλυψη και την αντεκδίκηση. 
 Ζητούμενο της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ είναι ο σκληρός παραδειγματισμός που θα λιώσει όποιον αντιστέκεται και θα εδραιώσει την αντίληψη ότι στις υποθέσεις που θίγουν τα συμφέροντά τους, είτε οι μάρτυρες εξαφανίζονται μυστηριωδώς, είτε παθαίνουν "αμνησία", είτε εξοντώνονται όπως μεθοδεύεται για τους "Σαράφη" και "Κελέση".
Άγνωστο είναι αν η ΝΔ των "Μένουμε Ευρώπη" είναι διατεθειμένη να καταστρατηγήσει κάθε έννοια δικαίου και να συνεχίσει να εγκαλείται για μη συμμόρφωση με την οδηγία της ΕΕ για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος
Σίγουρα όμως, μετά τον τεχνητό θόρυβο εναντίον των δηλώσεων Τσίπρα για τους "αρμούς της εξουσίας", οι μεθοδεύσεις για τη Novartis  είναι η απάντηση στο ερώτημα "τι είναι χούντα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου