Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Επιβεβαίωση του TVXS: Ο Δ. Μάρης πίσω από τη νέα ΑΕΠΙ - Καλεί τους δημιουργούς σε συνεργασία



 







 
 
ρ


https://tvxs.gr/news/ellada/epibebaiosi-toy-tvxs-o-d-maris-piso-apo-ti-nea-aepi-kalei-toys-dimioyrgoys-se-synergasia

Πλήρως επιβεβαίωνεται το ρεπορτάζ του Tvxs.gr για την πρόθεση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να δώσει σε ιδιώτη τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων και την εμπλοκή στην υπόθεση του επιχειρηματία,  ιδιοκτήτη της 24 Media και συνιδιοκτήτη της Stoiximan.gr, Δημήτρη Μάρη. 
Οι μεθοδεύσεις της υπουργού Πολιτισμού έχουν προκαλέσει την οργή των δημιουργών, που απορρίπτουν την εμπλοκή ιδιώτη στη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων έχοντας «καεί» από τη σκανδαλώδη δράση της ΑΕΠΙ, την οποία έφερε στο φως το Tvxs.gr. Πριν από λίγες ημέρες η Λίνα Μενδώνη εξουσιοδότησε την IP HUB Α.Ε να λειτουργήσει ως νέα ΑΟΔ (Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης) όπως λειτουργούσε και η «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ, ανοίγοντας το δρόμο για επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς και«μπλοκάροντας» ταυτόχρονα τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης των δημιουργών (ΕΔΕΜ) με πρόσχημα την έκθεση βιωσιμότητας. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, γνωρίζει πως κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ χρόνο και επιπλέον δεν έχει ζητηθεί ποτέ από κανέναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, παρά μόνο στοιχεία βιωσιμότητας, τα οποία έχουν ήδη προσκομίσει. 
Το Tvxs.gr είχε γράψει πως πίσω από την IP HUB Α.Ε βρίσκεται ο Δημήτρης Μάρης και σήμερα ο επιχειρηματίας, μέσω ανακοίνωσης, επιβεβαίωσε την εμπλοκή του. Ενώ οι δημιουργοί απειλούν με μηνύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις το υπουργείο, εάν δεν αδειοδοτηθεί άμεσα η ΕΔΕΜ, και καταγγέλλουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους εκμετεαλλεύτηκε, ο Κωνσταντίνος Νανόπουλος, που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της IP HUB, τους καλεί σε συνάντηση με τον Δημήτρη Μάρη για «συνεργασία».  Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και προς την υπουργό Λίνα Μενδώνη αλλά και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αναφέρεται πως η IP HUB μπορεί να συνδράμει «τόσο με την τεχνογνωσία μας όσο και με την εξασφάλιση πόρων χρηματοδότησης του πλάνου σας, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο». 
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή
«Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή σάς καλούμε από κοινού με τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μάρη σε συνάντηση εργασίας με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ των μερών.
Αποτελεί κοινό τόπο η προσπάθεια να επέλθει η κανονικότητα στον χώρο με άμεση και αποτελεσματική συλλογή των δικαιωμάτων, διαφάνεια στη διανομή και κυρίως αίσθημα συλλογικής ευθύνης για έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους του πολιτισμού μας, διασφαλίζοντας σε απόλυτο βαθμό τα δικαιώματα του συνόλου των  Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών.
Στην προσπάθειά σας αυτή είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνδράμουμε τόσο με την τεχνογνωσία μας όσο και με την εξασφάλιση πόρων χρηματοδότησης του πλάνου σας, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Νανόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου