Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Δούρου, πες! Φταις!




 







Δεν πάνε δυο βδομάδες που ο τρισμέγιστος πρωθυπουργός πήγε να μιλήσει για το Πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης της περιοχής Αγίου Διονυσίου Πειραιά, να λάβει το χειροκρότημα, να δείξει πόσο φροντίζει για τους Πειραιώτες -και όχι μόνο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ-, και βγαίνει η κ. Δούρου να του το βγάλει ξινό του ανθρώπου, μιλώντας για λαθροχειρία. Προσπάθησε -λέει- να οικειοποιηθεί ένα σπουδαίο έργο.
Επειδή η αστική ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου ξεκίνησε το 2017 με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και με απόφαση της τότε Περιφέρειας Αττικής που έδωσε από ίδιους πόρους 15 ψωροεκατομμύρια ευρώ κι επειδή το 2018 υπογράφτηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου κι επειδή τον Μάιο του 2019 αναδείχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος, δεν πρέπει ο Πειραιάς να ευγνωμονεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Έπρεπε να ντρέπεται η πρώην περιφερειάρχης να τα λέει αυτά και να κόβει τη δόξα και τη χαρά ενός νόμιμου ιδιοκτήτη της εξουσίας.
Ξεχνά φαίνεται η κ. Δούρου ότι τον Μάρτιο του 2019 από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης τής έκανε και τζάμπα διαφήμιση, εξαγγέλλοντας  το μεγάλο έργο Ελευσίνας-Υλίκης, το οποίο η ίδια ως περιφερειάρχης υλοποιούσε. Αλλά τι να πεις... Αχαριστία!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αεί σφάλλουσα πρώην περιφερειάρχης πάει τώρα να καταστρέψει και τις καριέρες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Αντί να αφήσει τους ανθρώπους, που ξέρει πόσο μισούν τα φώτα της δημοσιότητας, να κάνουν ήσυχοι το έργο τους και να υποστηρίξουν τα ιδιωτικά συμφέροντα με τη μεθοδικότητα που τους διακρίνει, τους ξεσηκώνει και τους αναγκάζει να κάνουν εγκαίνια και να κόβουν κορδέλες.
Καλή ώρα χτες που έγιναν τα εγκαίνια του στεφανιογράφου στο Ιπποκράτειο. Ποια έκανε αυτό το έργο; Η διοίκησης της Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής! Φρόντιζε -λέει- για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία προς τους πολίτες της Αττικής και στήριξε με 82,3 εκατ. ευρώ το δημόσιο σύστημα υγείας. Στήριξε τα 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού (σύγχρονων μηχανημάτων για μαστογραφίες, αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, ψηφιακών στεφανιογράφων), τα στρατιωτικά νοσοκομεία και 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική.
Αυτά έκανε η κ. Δούρου για να υποστηρίξει τα συμφέροντα κορδελοποιών -ψαλιδοποιών - φωτογράφων που τρίβουν τώρα τα χέρια τους με τις τελετές εγκαινίων. Αυτά έκανε καταστρέφοντας το πρεστίζ της Περιφέρειας Αττικής που είχε μείνει χωρίς επιβλητική δερμάτινη πολυθρόνα και χρυσή κοπή βασιλόπιτας.
Δούρου, πες! Φταις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου