Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Απάντηση Τσακαλώτου - Παππά στον Θ. Σκυλακάκη: « : Ο Σκυλακάκης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την περικοπή του ΠΔΕ, έκανε τα πράγματα χειρότερα.Κόβετε πόρους 850 εκατ. ευρώ από δήμους και περιφέρειες»
 

 "Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει ο κος Σκυλακάκης το γεγονός της τεράστιας περικοπής του Πρόγραμμα Δημοσίεων Επενδύσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2019 (ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας) έκανε τα πράγματα χειρότερα" αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των τομεαρχών Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά:
Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει ο κος Σκυλακάκης το γεγονός της τεράστιας περικοπής του Πρόγραμμα Δημοσίεων Επενδύσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2019 (ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας) έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Ο κος Σκυλακάκης προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν διαβάζουμε σωστά τα νούμερα και ότι το ΓΛΚ ανακάλυψε το υποτιθέμενο «κόλπο» της μεταφοράς πόρων του ΠΔΕ προς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια.  
Ξέχασε όμως να μας πει ότι αυτό είναι κοινή πρακτική εδώ και δεκαετίες ειδικά στους πόρους που μεταφέρονται στα Περιφερειακά Ταμεία και τους οποίους χρησιμοποιούν οι Περιφέρειες για να πληρώσουν τα έργα τους είτε μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος είτε στο επόμενο. 
Αν δεν γνωρίζει ας ρωτήσει τους Περιφερειάρχες.
Το κυριότερο, ξέχασε να μας πει ότι το ίδιο έκανε η κυβέρνησή του πριν λίγες μέρες μεταφέροντας πόρους 1 δισ ευρώ περίπου στην Αναπτυξιακή Τράπεζα!
Πέρα από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αστοχίες, αιφνίδιες αλλαγές σε πλήθος έργων που έχουν επιβραδύνει σημαντικά την υλοποίηση των επενδύσεων η κυβέρνηση της ΝΔ φανερώνει την πραγματική της πρόθεση που είναι να χρησιμοποιεί το ΠΔΕ ως μαξιλάρι για να βγαίνουν στο τέλος τα νούμερα του προϋπολογισμού.  
Η περικοπή πόρων ύψους 850 εκ ευρώ από τις Περιφέρειες και τους Δήμους έχει σκοπό την εξασφάλιση δημοσιονομικού χώρου το 2020 για άλλους σκοπούς. 
Πρόκειται για άλλη μια διάψευση του αφηγήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου