Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020

Άδωνις Γεωργιάδης: Λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν (βίντεο) Αρχικά «δεν αναγνώρισε» καν την ύπαρξη 13ης σύνταξης. Στη συνέχεια επανέλαβε ότι δεν έχει προβλεφθεί αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επιχειρήσεων Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην Φαίη Μαυραγάνη και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», όπου και μίλησε για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας όπως για την δολοφονία του Σουλειμανί, για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την συνάντηση με Τραμπ.
Μετά το μέσο της συνέντευξης στην συζήτηση τέθηκε το θέμα για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και τις δράσεις της κυβέρνησης για το μέρισμα και τον κατώτατο μισθό.
Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο, ο υπουργός Οικονομίας αρχικά «δεν αναγνώρισε» καν την ύπαρξη 13ης σύνταξης, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως «τα λεφτά για την 13η σύνταξη δεν υπάρχουν».
Το εν λόγω σημείο από το 11:20 κι έπειτα:
Ύστερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, παρά μόνο εάν (και στο ύψος που) θα υπάρξει ανάπτυξη του ΑΕΠ. Και αυτό σε «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους».
 Το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο, λίγο πριν το 17ο λεπτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου