Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Η Ν.Δ. καταργεί τη νομοθετημένη 13η σύνταξη (Video)





Κατάργηση της νομοθετημένης 13ης σύνταξης προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης στον ΑΝΤ1 προίδεάζοντας για την λογική που θα κινείται το νέο ασφαλιστικό που έρχεται τον Ιανουάριο...
Απέφυγε να προφέρει ακόμα και τη λέξη 13η σύνταξη, ο κ. Μηταράκης, την οποία βάφτισε προεκλογικό μέρισμα σήμερα και ας ήταν ψηφισμένο μέτρο μόνιμου χαρακτήρα το οποίο είχε ψηφίσει τότε η Ν.Δ.
«Το 2019 αυτό που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κοινωνικό μέρισμα. Προεκλογικά μπορείς να ονομάσεις ότι θέλεις όπως θέλεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μηταράκης αρχικά επιχείρησε να απαντήσει μέσω… ΕΝΦΙΑ (ότι δηλαδή μείωσαν τον ΕΝΦΙΑ και αυτό αναπληρώνει το χαμηλό κοινωνικό μέρισμα που έδωσαν) και όταν δεν μπόρεσε τελικά να αποφύγει την ερώτηση αν θα δώσει την 13η σύνταξη η Ν.Δ. είπε:
«Θα πάμε σε κάτι άλλο, θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων».
Επειδή η απάντηση της Ν.Δ. στο γιατί ήταν τόσο μικρό το κοινωνικό μέρισμα είναι ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τα χρήματα στην 13η σύνταξη το 2019.
Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτός ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων που θα θεσμοθετήσουν… θα αφορά ποσό, κατά πολύ μικρότερο από την 13η σύνταξη και το κοινωνικό μέρισμα, που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν επαρκούν τα χρήματα για τους συνταξιούχους όταν πρέπει να διευκολυνθούν τόσοι άλλοι που έχουν ανάγκη, τραπεζίτες, καναλάρχες και ΠΑΕ που η κυβέρνηση με ρυθμίσεις της έχει ήδη φροντίσει να συνδράμει.
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου