Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η απίστευτη σεξιστική βλακεία που ξεστόμισε η Τσολάκη για τη σεξουαλική παρενόχληση


 


 








«Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο;»
Μέσα σε όλο το χαβαλέ που έκαναν ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ της εκπομπής τους  με το περιστατικό στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη όπου φοιτητής εκσπερμάτωσε πάνω σε φοιτήτρια χωρίς τη θέλησή της, η Ελένη Τσολάκη εξέφρασε την απίθανη βλακεία: Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο; Κυριολεκτικά ξεκαρδίστηκε στα γέλια σε όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ και φαντάσου τώρα την οικογένεια της φοιτήτριας αλλά και την ίδια να παρακολουθεί τηλεόραση και να νιώθει και άσχημα με τον κανιβαλισμό.
«Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο;» Παρασυρμένη από το mood της διασκεδάστριας που πάση θυσία πρέπει να μας ψυχαγωγήσει για να δικαιολογήσει και την παρουσία της στην τηλεόραση, μιας και από τη μια αποτυχία στην άλλη πάει το κορίτσι, υπερέβαλε εαυτόν. Πώς μπορεί να γυναίκα να απορεί, δηλώνοντας κάτι που μοιάζει με το «μήπως τα είχαν και δε τη βίασε;»… Διότι μιλάμε για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο οποίο μόνο πλάκα δεν μπορείς να κάνεις.
Και φυσικά κανείς δεν έχει δικαίωμα να αναρωτηθεί δημόσια, εάν τα ήθελε και τα έπαθε, με όποιο τρόπο. Ειδικά όταν ο ρεπόρτερ έχει τονίσει νωρίτερα, ότι μιλάμε για «βιασμό».
Σύσσωμο το πάνελ βέβαια, βγήκε να ζητήσει συγνώμη την επομένη και παραδέχτηκε ότι αντιμετώπισαν το θέμα με την αστεία διάστασή του όπως σε ένα καφενείο ή σε μια παρέα. Προφανώς μόνο στην παρέα τους κάνουν τέτοιες πλάκες, γιατί ούτε τα πιτσιρίκια 15 ετών δε θα γελούσαν με ένα τέτοιο περιστατικό αλλά θα αντιδρούσαν όπως πρέπει.
Η δε Ελένη Τσολάκη ανέφερε πως δεν είχε την πρόθεση να στεναχωρήσει κανέναν. Μα δε στεναχώρησες κανέναν πλην του εαυτού σου κυρία μου, γιατί μόνο τον εαυτό σου προσβάλλει μια τέτοια πλακατζίδικη σεξιστική δήλωση. 
Όπως και το σκετς που έκανες με τον τεχνικό, που σου πέταξε νερό στην πλάτη και ανταποκρίθηκες με χάχανα. Δεν εξευτελίζει την κοπέλα που βίωσε την παρενόχληση ούτε τη γυναικεία αξιοπρέπεια, εσένα εξευτελίζει «άθελά σου» όπως λες.
Έσταζε το ταβάνι, αναρωτιόταν η άλλη. Ρωτήστε κυρία μου την ίδια την κοπέλα να σας πει και ελπίζουμε να μη το διαπιστώσετε ποτέ η ίδια.
Γενικότερα, σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν:
Όσοι είναι άντρες δείχνουν συμπόνια και αντιδρούν δυναμικά όταν πρέπει να υπερασπίσουν κάποιον αδύναμο. Δε χαχανίζουν σαν κατινούλες. Ανδρισμός δεν είναι να κράζεις ομοφυλόφιλους, παχουλές και να λες πως νοιάζεσαι για τα πρότυπα των παιδιών… Θηλυκότητα από την άλλη δεν είναι τα εξτένσιον, τα συνολάκια και τα τακουνάκια. 
Έχει να κάνει περισσότερο με την ενσυναίσθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου