Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Δημήτρης Χαντζόπουλος, ο έντυπος Γιώργος Λιάγκας



 





 Στο χθεσινό φύλλο (12.11) της Καθημερινής ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και την επέτειο του Πολυτεχνείου που πλησιάζει, μετέφερε στο χαρτί τα τανκ μπροστά από το Πολυτεχνείο.
Τα άρματα μάχης, όμως, έφεραν πάνω τους ζωγραφισμένο το σύμβολο των αναρχικών. Στη θέση των φοιτητών, πίσω από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές του 1974 έχουν αντικατασταθεί από δυνάμεις των ΜΑΤ.Συνειρμός που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει μαζί με κάποιους συγκεχυμένους φανατικούς στα social media. Χειρότερους και από αυτούς που χάσκογελούσαν μαζί με τον Γιώργο Λιάγκα για την σεξιστικη κακουργηματική επίθεση στην φοιτήτρια του Εθνικού Μετσόβιου πολυτεχνείου πριν λίγες μέρες.
Κι αν ο γνωστός παρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη προσχηματικά ή ειλικρινώς για την απρέπεια του, ο γνωστός σκιτσογράφος πίσω από την υποτιθέμενη ασυλία του πνευματικού έργου συνειδητά και επανειλημμένως προσβάλλει και υπερβαίνει τα εσκαμμένα χωρίς να ζητά συγγνώμη.
Το χει ξανακάνει ουκ ολίγες φορές.
 Όμως αυτή τη φορά δεν σεβάστηκε ούτε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Ακόμα και αν προσδοκούσε στα οφέλη της αρνητικής διαφήμισης μέσα από τα χιλιάδες σχόλια στα social media σε βάρος του, ο τρόπος που συγχέει ΑΣΟΕΕ, σημερινούς φοιτητές, δυνάμεις  καταστολής, τανκς των συνταγματαρχών και ήρωες του Πολυτεχνείου είναι τουλάχιστον αντιαισθητικος.
Ένας Γιώργος Λιάγκας στο χαρτί τυπωμένος. 
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο
Γ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου