Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Τσίπρας: Μία υπερβολική δύναμη πυρός στα ΜΜΕ υπερασπίζεται μία κυβέρνηση που εξαντλεί τη νομιμότητα απέναντι σε παιδιά και δίνει ασυλία στους εγκληματίες του λευκού κολλάρου, τους τραπεζίτες, όσους λήστεψαν το δημόσιο, τους διεφθαρμένους πολιτικούς


“Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο που είναι απειλή για την ίδια τη δημοκρατία μας: 
ένας ασφυκτικός εναγκαλισμός της κοινής γνώμης, μία υπερβολική συσσώρευση δύναμης πυρός στα μεγάλα ΜΜΕ για  να υπερασπίζονται ένα κόμμα,
 μία κυβέρνηση, μία πολιτική.
 Δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε αυτό από το 1974 και μετά. 
Και αυτό μπορούμε να το σπάσουμε μόνο μέσα από τη δράση μας και μέσα από την ευαισθητοποίηση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών” ανέφερε στην παρέμβασή του στην συνέλευση πολιτών στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας

Σήμερα δεν καλούμαστε να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα μίας κυβερνητικής διαχείρισης ή ενός κόμματος αλλά κατακτήσεις λαϊκές και κοινωνικές και να υπερασπιστούμε την ίδια τη δημοκρατία. 
Μέσα σε 4 μήνες διαπιστώσαμε τα εξής:

Πόσο πολύ τους έλειπε η επαφή με την εξουσία, με τη διακυβέρνηση και πόσο έτοιμοι ήταν να καταλάβουν τις θέσεις και επειδή δεν χωρούσανε διπλασίασαν τους μετακλητούς και έφτιαξαν το λεγόμενο επιτελικό κράτος. 
Κι επειδή για αυτούς ήταν προσβολή να παίρνουν τους ίδιους μισθούς με τους προηγούμενους,διπλασιάσανε τους μισθούς και επειδή παρ’ ότι άριστοι δεν διέθεταν όλοι πτυχία – έφτιαξαν τους νόμους έτσι ώστε να καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να απαιτούνται πτυχία.
Σε λίγες ημέρες μάθαμε και πόσο μεγάλα πυροτεχνήματα ήταν οι βασικές προεκλογικές υποσχέσεις: 
η στήριξη της μεσαίας τάξης, η αποκατάσταση του νόμου και της τάξης, αλλά και τα προεκλογικά τους λόγια για την Συμφωνία των Πρεσπών που θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν καθώς και το προσφυγικό που τα έκαναν θάλασσα.Σημαία προεκλογική ήταν η στήριξη της μεσαίας τάξης και το μόνο που έχουν κάνει είναι να διαθέτουν τον προϋπολογισμό και τους πόρους που εμείς εξασφαλίσαμε βγαίνοντας από τα μνημόνια όχι για να διευκολύνουν την μεσαία τάξη αλλά στηρίζοντας τους λίγους που θα μπορούσαν να τα καταφέρουν και χωρίς αυτητη στήριξη. 
Όλος ο δημοσιονομικός χώρος του 2019 και του 2020 πηγαίνει μονοδιάστατα στις επιχειρήσεις και όχι στη μεσαία τάξη που είχαμε εμείς υποστηρίξει, όταν ανακοινώναμε τη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Αντι για ελαφρύνσεις είδαμε αυξήσεις στην μεσαία τάξη πρώτα απ’ όλα από την ΔΕΗ. την οποία πρώτα απαξίωσαν και μετάήρθαν να δώσουν τη λύση ως απο μηχανής θεοί μετακυλίοντας το βάρος στους καταναλωτές. 
Έτσι ξέραμε κι εμείς να λύσουμε τα προβλήματα. 
500 εκ. ευρώ θα χρεωθούν οι καταναλωτές, 15% αύξηση στα τιμολόγια και επιβάρυνση 100 ευρώ το χρονο για την μέση οικογένεια.
Το κυριότερο όμως είναι τα εργασιακά, όλα ξηλώθηκαν σε λίγους μήνες, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η επεκτασιμότητα των συμβάσεων,  η υποχρέωση της αιτιολογημένης απόλυσης και όλα αυτά φάνηκαν στην ΕΡΓΑΝΗ που έχουμε αρνητικό ρεκόρ απολύσεων 18ετίας!”
O Aλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην εκδικητικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους νέους ανθρώπους.
“Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το ότι έρχεται η νέα κυβέρνηση και καταργεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που κάναμε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση λέει ότι 37 σχολές θα ανασταλεί η λειτουργία τους.
Πάνω από 3.500 νέοι φοιτητές δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο το Σεπτέμβριο με την απόφαση αυτή. 
Αν συνδυάσουμε αυτή την απόφαση με την κατασυκοφάντηση των Πανεπιστημίων και τις εικόνες που βλέπουμε αυτές τις μέρες στις τηλεοράσεις, όπου ο μέσος τηλεθεατής αν ακούσει τα κανάλια θα νομίζει ότι τα Πανεπιστήμια είναι κέντρα κατασκευής μολότοφ. 
 Δεν μπορεί να δυσφημίζουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα να κλείνουν σχολές. 
Θα πω ότι ο στόχος τους δεν είναι μόνο να δυσφημίζουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να δημιουργήσουν χώρο στα ιδιωτικά κολλέγια. 
Αυτός είναι ο στόχος τους, να δημιουργήσουν πελατεία για ιδιωτικά συμφέροντα και στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό, ως “το μόνο θέμα που δεν το αφήσαμε στρωμένη υπόθεση, στην οικονομία είναι όλα στρωμένα. Όταν ήρθαν αυτοί κατάλαβαν ότι το προσφυγικό δεν το προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η “κυρία Τασία” αλλά είναι γεωπολιτικό ζήτημα. Το μόνο θέμα που δεν αφήσαμε στρωμένο γιατί δεν μπορούσαμε, γιατί είναι μία ανοιχτή πληγή, είναι και αυτό που τα έκαναν θάλασσα”.
“Με το 25% του πληθυσμού πρόσφυγες δεν μπορεί η χώρα να χαρακτηρίζεται από ακραίες φωνές για το προσφυγικό”.
“Τους ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία και για να στρέψουν τα μάτια της κοινής γνώμης από την ανικανότητά τους στήνουν επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια, στις σχολές, σε κλαμπ, στα σινεμά.
 Γιατί όμως δεν πάνε να χτυπήσουν τα καρτέλ των ναρκωτικών, γιατί στα Εξάρχεια αντί να πηγαίνουν να χτυπάνε τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πηγαίνουν και συλλαμβάνουν μωρομάνες;”
Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί. 
Ακριβώς επειδή θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα γιατί σε αυτόν τον τόπο υπάρχει μια βαριά ιστορία. Σε λίγες ημέρες δεν γιορτάζουμε την αντιπαράθεση μπαχαλάκηδων αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο,σε λίγες ημέρες  γιορτάζουμε την εξέγερση της νεολαίας απέναντι στην ξενοκινητη δικτατορία το 1973.
Υπερασπίζομαστε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι το δικαίωμα στο μπάχαλο. 
Δεν χρειαζόταν να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο, όπου υπάρχει παραβατικότητα μπορούσε η αστυνομία να παρέμβει και πριν την αλλαγή του. 
Οι εικόνες που είδαμε πρόσφατα με τους φοιτητές να ξυλοφορτώνονται, να τους ρίχνουν χημικά και να τους συλλαμβάνουν είναι από την δεκαετία του 1950 και του μετεμφυλιακού κράτους, όχι για την Ελλάδα του 2019. 
Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των ανθρώπων που διαμαρτύρονται” υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας όμως ένα ερώτημα στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
“Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα όσα πραξικοπήματα και αν κάνουν στην Βουλή και για αυτό θέλουν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι είμαστε με τους μπαχαλάκηδες. Είναι προφανές ότι είμαστε με το δίκιο και τη Δημοκρατία. 
Γιατί εξαντλούν την νομιμότητα απέναντι σε ανυπεράσπιστα παιδιά και όχι στους εγκληματίες του λευκού κολάρου, απέναντι σε αυτούς που λήστεψαν το δημόσιο ταμείο, στους τραπεζίτες που τους δίνουν σήμερα ασυλία και απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να το βγάλουν λάδι με την παραγραφή των αδικημάτων τους;
Γιατί άραγε δεν ψηφίζουν την ερμηνευτική δήλωση που έχουμε βάλει στη συνταγματική αναθεώρηση ότι η δωροδοκία υπουργών δεν υπόκειται στα καθήκοντα του υπουργού και άρα δεν μπορούν να παραγράφονται.
 Και γιατι προχωρούν στη νομοθετική ρύθμιση που δίνει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη για εγκληματικές δραστηριότητες; 
Αυτοί δεν είναι μπαχαλάκηδες της ευταξίας και της νομιμότητας; 
Γιατί δίνουν ασυλία σε αυτούς που βάλανε την υπογραφή τους στα θαλασσοδάνεια στα κόμματα, τα ΜΜΕ και τις επιχειρήσεις που έπαιρναν δανεικά και αγύριστα; 
Έτσι χρεοκόπησε η χώρα“.
Θέλουν να αξιοποιήσουν μία πρόσκαιρη θα πω εγώ κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ξεμπερδέψουν με όλες τις ανοικτές πληγές της προηγούμενης 30ετίας“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου