Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τα fake news της κατάντιας









http://www.avgi.gr/article/10811/10336029/ta-fake-news-tes-katantias

Δεν προλαβαίνει κανείς να μετράει τα ψέματα της κυβέρνησης. Σε μια παρατεταμένη κρίση πανικού, αυτή την εβδομάδα κυβερνητικά στελέχη φλόμωσαν τον δημόσιο διάλογο στη λάσπη και το ψέμα αναδεικνύοντας τα fake news σε επίσημη κυβερνητική πρακτική.
Η κομματική δημοσιογραφία ντροπιάζει την πολιτική και ο κιτρινισμός της πολιτικής ντροπιάζει τη δημοσιογραφία των «έγκριτων», πλην κουφών τελευταία σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, που τον αναπαράγει.
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διέσπειραν fake news κατά της Μαρίας Βλαζάκη για να ρίξουν τις ευθύνες για την ιλαροτραγωδία με το “Τζόκερ” στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έπραξαν και άλλοι βουλευτές και βουλεύτριες της Ν.Δ.
Με ή χωρίς συγγνώμη το fake new παραμένει. Ισχυροποιείται με τη διάδοση και μολύνει ανεξίτηλα τον πολιτικό βίο.
Το ίδιο έπραξε αυτογελοιοποιούμενος και ο Άρης Πορτοσάλτε όταν ανακάλυψε νόμο του Ραγκούση να ευθύνεται για το "παιδομάζωμα" της αστυνομίας, προφανώς με κυβερνητική εντολή από τους κινηματογράφους που παιζόταν η χαρακτηρισμένη με οδηγία ως επικίνδυνη ταινία “Τζόκερ”.
«Φοβάμαι» αυτές τις ταινίες, είπε η Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας για το "Τζόκερ" χωρίς να το έχει δει, χρήζοντάς το ως «απειλή» για τις ευαίσθητες ψυχές σαν τη δική της (Open). Πόσο μάλλον για τους νέους.
Τη σκυτάλη πήρε ο master της διαστρέβλωσης Άδωνις Γεωργιάδης, που, εκτός από τον ρόλο του υπουργού Ανάπτυξης, έχει αναλάβει και τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου - τουλάχιστον για τα κανάλια.
«Το μεγάλο γεγονός της ημέρας δεν είναι ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Τζανακόπουλος. Αυτά θα τα αποφασίσει η Επιτροπή» έλεγε στο Open. Γι’ αυτό βγήκε διακαναλικά να τους διαβάλει.
Τρόμος, φωνές και νεύρα. Πολλά αδικαιολόγητα νεύρα για έναν αθώο. Που δεν επικαλείται ποτέ την αθωότητά του. Μόνο την παραγραφή. Ή, με το στόμα άλλων στελεχών και φίλων δημοσιογράφων, την αρχειοθέτηση της έρευνας. Ψέμα;
Μην αντιμιλάτε στον υπουργό που προσφάτως αυτοανακήρυχθηκε σε αρχισυντάκτη. Σε δύο κανάλια μάλιστα. Αναμενόμενο. Μετά από μια άξια καριέρα τηλεπωλητή, καθηγητή ρήτορα, ιστορικού, ο Άδωνις αυτοανακηρύχθηκε σε αρχισυντάκτη.
Σε ΣΚΑΪ και Open, αφού έβγαλε το λογύδριο λάσπης και ύβρεων που είχε εύκαιρο για Τσίπρα, Πολάκη, Τζανακόπουλο, δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση μαλώνοντας τους δημοσιογράφους γιατί το θέμα δεν ήταν η Novartis, αλλά η ανάπτυξη!
Της καταστροφής που ετοιμάζει. Στη Χαλκιδική με τις εξορύξεις...
Τα fake news ως επίσημη κυβερνητική πολιτική δεν εκπλήσσουν κανέναν. Προβληματίζουν μόνο για το μέχρι πότε θα θεωρούν κορόιδα τους πολίτες φτύνοντάς τους κατάμουτρα από τις οθόνες.
Οι πιτσιρικάδες πάντως τους πήραν χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου