Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Παραδοχή Πέτσα ότι η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη στην συνάντηση με τον Ερντογάν (Video)
















 Παραδοχή του Στ. Πέτσα ότι ήταν απροετοίμαστη η κυβέρνηση στην συνάντηση με τον Ερντογάν – Δεν συζητήθηκαν τα ζητήματα του Αιγαίου όπως ενημέρωσε χθες στην ΕΡΤ ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη.
«Δεν συζητήθηκαν ζητήματα του Αιγαίου. Κοιτάζουμε να χτίσουμε μια θετική ατζέντα» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας τις υποψίες ότι δεν τέθηκαν καν στην συζήτηση τα σοβαρότατα ζητήματα της αυξανόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας με τις κινήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά ούτε και τα θέματα των διαρκών παραβιάσεων στο Αιγαίο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, για το αν τέθηκαν τα ζητήματα του Αιγαίου κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι:
«Η σημερινή συνάντηση έμεινε στα θέματα που είπαμε και πριν δηλαδή προσφυγικό, Κυπριακό, οικονομικής συνεργασίας, αντιμετώπισης θρησκευτικών συμβόλων. Δεν πήγαμε σε θέματα όπως αυτά που αφορούν το Αιγαίο. Δεν συζητήθηκαν ζητήματα του Αιγαίου. Κοιτάζουμε να χτίσουμε σε μια θετική και ειλικρινή πρώτη συνάντηση μια θετική ατζέντα και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα».
Και λίγο μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε:
«Βασική υπόθεση ήταν να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το ανεβαίνουν οι προσδοκίες, χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό και αυτό το χειροπιαστό, εννοώ, ένα καλύτερο κλίμα που θα αποτυπώνεται και στα ζητήματα που θα συζητηθούν στο ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας μένει να το διαμορφώσουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών. Σε λίγους μήνες μπορούμε να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο.»
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου