Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Η «γκάφα» του κ.Μπάρκα και πώς θα σωζόταν-Με όλο τον σεβασμό στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σήμερα μία ανάρτηση στο twitter ανέτοιμος και ανενημέρωτος.













https://www.ethnos.gr/apopseis/53618_i-gkafa-toy-kmparka-kai-pos-tha-sozotan



Να επιμείνω λίγο προς γνώσιν και συμμόρφωση; Με όλο τον σεβασμό στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, έκανε σήμερα μία ανάρτηση στο twitter ανέτοιμος και ανενημέρωτος. 
Έγραψε δηλαδή:
 «Διαβάζω (δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια) πώς η κυρία Μαρέβα Γκραμπόβσκι θα επιμεληθεί της ενδυμασίας των εργαζομένων της Λυρικής Σκηνής! 1.Αυτό έγινε κατόπιν διαγωνισμού; 2.Πόσα χρήματα θα κοστίσει; 3.Θα πάρει εργολαβία και το Εθνικό Θέατρο;» 
Άμεσα η κυρία Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη του απάντησε «Πρόκειται περί χορηγίας και εγκρίθηκε Μάρτιο 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Αποτέλεσμα; 
Ο κύριος Μπάρκας ευχαρίστησε για τη διευκρίνιση και την ενημέρωση και ομολόγησε πώς δεν γνώριζε.(«Σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση κ την ενημέρωση. Δεν το γνώριζα, αυτός ήταν κ ο λόγος που έγραψα σε παρένθεση αν είναι αλήθεια», έγραψε ανακρούοντας πρύμναν). Παρότι καθόλου δεν γουστάρω το σηκωμένο δάχτυλο και τον «διδακτισμό» (το ξέρει κι η κόρη μου) έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1.Πώς ο κύριος Μπάρκας δεν γνωρίζει αν είναι αλήθεια ότι ο οίκος Zeus&Δione της κυρίας Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη θα επιμεληθεί τις στολές της παιδικής χορωδίας και των ταξιθετών της Λυρικής, εφόσον είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα σε συνέντευξη Τύπου της Λυρικής και το έγραψαν οι πάντες;
2.Πολλοί δημοσιογράφοι γράψαμε και ξαναγράψαμε ότι πρόκειται για «δωρεά υπηρεσίας» που συζητήθηκε και εγκρίθηκε απευθείας από το δ.σ. της Λυρικής χωρίς να περάσει από το υπουργείο Πολιτισμού ως πρόταση. 
Τζάμπα τα γράφαμε; 
Αν όμως μας είχαν διαβάσει ο κ.Μπάρκας θα μπορούσε να απαντήσει στην κυρία Μαρέβα ότι δεν έχει σημασία αν όταν έγινε η συμφωνία ήταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση οποιασδήποτε άλλη «απόχρωσης» διότι η πρότασή του Zeus&Δione δεν πέρασε ποτέ ως πρόταση χορηγίας από το υπουργείο Πολιτισμού.
Κι αυτό θα ήταν καλό και για τον Τύπο (για ένα μέρος του οποίου ισχύει πράγματι το «δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια» αλλά υπάρχουν και έγκυρα ΜΜΕ και έγκυροι συνάδελφοι) και για τον ίδιο τον βουλευτή στην άσκηση του αντιπολιτευτικού του καθήκοντος.
 Έτσι δεν θα χρειαζόταν να υποχωρήσει και δεν θα πρωταγωνιστούσε σε δημοσιεύματα με τίτλους όπως αυτός «Γκάφα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Τwitter -Η ευγενική απάντηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι».
Δεν ήταν γκάφα κύριε Μπάρκα, αλλά η έλλειψη ενημέρωσης την έκανε να μοιάζει ως τέτοια. Και κατά τα άλλα, διαβάστε εφημερίδες παιδιά γιατί χανόμαστε κι εμείς, αλλά χανόσαστε στη «μετάφραση» κι εσείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου