Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Η Δεξιά είναι πάλι σπίτι της Νομός και Τάξη, Πνεύμα και Ηθική, Μαύροι Πάνθηρες, Πικραμένοι και Μαρινάκηδες σέρνουν τον χορό













@ai_Katerina


Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ακόμη και για τον αποστασιοποιημένο πολίτη το πως ορμάει η Δεξιά Κυβέρνηση στην Εξουσία

Ο αγροίκος που ορμάει στο χώρο ΤΟΥ, στο σπίτι του ρε αδελφέ, που πετάει τα παπούτσια σου όπως λάχει, παρατά τα ρούχα σου στο πάτωμα και άμα λάχει πέρδεται, φτύνει ή κατουράει στη μέση του καθιστικού.

Γιατί το Κράτος για τη Δεξιά είναι το σπίτι της, το δικό της και των κολλητών της. 
Ο δημόσιος κορβανάς είναι το ερμάρι της, το ψυγείο της, οι θεσμοί είναι η κουζίνα της, τους μαγειρεύει κατά πως τη βολεύει να μασουλήσει τη τροφή της.

Όρμησαν οι Δεξιοί στο φυσικό τους χώρο, στην Εξουσία και αποπατούν παντού. 

Δημοκρατικές Διαδικασίες, Δικαιοσύνη, Σύνταγμα, Θεσμούς, Εργασιακά Δικαιώματα, ότι φάμε, ότι πιούμε…

Οι τηλεοράσεις σε ρόλο χειροκροτητή, εκστασιάζονται με μπλε φακέλους, με τον Κούλη που επιθεωρεί τα τασάκια από το εντευκτήριο της Βουλής, με τη «λειτουργία» του 112, που ενημερώνει τα πλήθη ότι οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, οι άνεμοι ισχυροί και ότι φέτος το χρώμα που θα φορεθεί θα είναι το γαλάζιο στο χρώμα του αίματος.

Τα ΜΜΕ αποθεώνουν τους Μπογδάνους σε ρόλο ενωμοτάρχη της βασιλικής χωροφυλακής, που αμολάει τα «λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης εωράκαμεν τους ληστάς», τους Λοβέρδους που μας ενημερώνουν ότι ο Υπουργός Άδωνις –κατά το ο καραγκιόζης φούρναρης- επέλεξε τον απτυχίωτο Έλληνα Μπιλ Γκέιτς για Δ/ντη, 
τη θείτσα Νίκη Κεραμέως να χειροφιλεί αράδα τους Δεσποτάδες και να τους τάζει ιεροδιδασκάλους στο σχολείο του 21ου αιώνα, 
το Βρούτση που μας ενημερώνει ότι η αναιτιολόγητη απόλυση προστατεύει τους εργαζόμενους από τον διασυρμό.

 Διότι, όσο και να πεις είναι διασυρμός ότι έμεινες έγκυος, δεν δούλεψες 8ωρο ενώ σε πληρώνω 4ωρο, δεν ανέχτηκες τα γούστα μου στην επιχείρηση μου. 
Το δε, ζήτησες να πληρωθείς κιόλας, είναι ντροπή από τις μεγαλύτερες.

Εκστασιάζονται τα ΜΜΕ που ήρθαν οι Αγιορείτες να εισπράξουν το ΕΣΠΑ τους
φτάνουν σε θορυβώδεις οργασμούς που οι εργολαβικοί εργαζόμενοι θα ξαναβρεθούν στη διάθεση του κάθε κρατικοδίαιτου entrepreneur, 
το Κράτος εχει να μοιράσει, κι όσο για τα παιδιά των ΕΠΑΛ ας πουλήσουν κανένα νεφρό για να «σπουδάσουν» στα ΙΕΚοΚολλεγιοΠανεπιστήμια που προμοτάρουν με το αζημίωτο οι Κυβερνήτες μας και διαφημίζονται στις φυλλάδες τους.

Φωτιές, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς θα τους κουλαντρίσει ο Πατούλης, ο Χαρδαλιας, ο Τσουβαλας, η Παναγιά και ο Θεοδωρικάκος αγόρασε καινούργια σημαία. 

Η Θεσσαλονίκη επιστρέφει στους ιδιοκτήτες της, στους επιτίμους διδάκτορες Άνθιμους και στις ΧρυσαυγΊτισες Αντωνίου και η εκπρόσωπος τάφου αναβαθμίζεται σε εκπρόσωπο πολιτισμού.

Νομός και Τάξη, Πνεύμα και Ηθική, Μαύροι Πάνθηρες, Πικραμένοι και Μαρινάκηδες σέρνουν τον χορό. 
Το ζεύγος περιφέρεται επιδεικνύοντας τα λιλιά, τα παιδιά, τα σκυλιά και τα κεριά του και ο βαλκάνιος Αλαιν Ντελον αποθεώνει την οφσορούχα καπάτσα Ούρσουλα Άντρες.

Όσο για εμάς…

Εμείς ξαναμπήκαμε στη χρονοκαψουλα και στα κλισέ του παλιού ελληνικού σινεμά,
 η δουλειά κάνει τους άντρες, μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, 
η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, 

ο Βέγγος που ζαλώνεται τη χοντρή στη πλάτη 3 ορόφους για να του δώσει ένα ταληράκι, 
τα φτωχαδάκια με τη βοήθεια του Αγίου που θα βρουν μια πλούσια –πλην κακομαθημένη- να τα αποκαταστήσει, 
τα Πανεπιστήμια που θα μυρίζουν λιβάνι και πράσινο σαπούνι. 

Θα κάνουμε παιδιά γιατι η Πατρίδα τα χρειάζεται, οι Τουρκοφάγοι και οι Μακεδονομάχοι θα γυαλίζουν τα λάβαρα ενάντια στους οχτρούς.

Ο Δήμος Σταρένιος ντύνεται Νίκος Κούρκουλος και εμείς στο ίδιο έργο θεατές.

Κομπάρσοι ηρεμήστε. 
Η Δεξιά είναι πάλι σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου