Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Η σιωπή των κομμάτων










Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκάλυψε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη ως «υμνητή της χούντας και θαυμαστή του Παπαδόπουλου». Το θέμα είχε ευρύτατη απήχηση και υποχρέωσε τον εκλεκτό του Κυρ. Μητσοτάκη να ψελλίσει μερικές δικαιολογίες, τις οποίες αποδομήσαμε με ατράνταχτα στοιχεία στο αμέσως επόμενο φύλλο, της Δευτέρας.
Η Ν.Δ σιώπησε. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της που διάλεξε τον Κ. Λούλη έπραξε το ίδιο. Το παράξενο είναι ότι σιώπησαν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες, πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας μας ήταν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Παν. Κοντολέων, τον οποίο επίσης διάλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Εκλεκτός του και αυτός, αλλά για άλλους λόγους. Η περίπτωση του νέου διοικητή των υπηρεσιών πληροφοριών έχει μάλιστα πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτήν του γενικού γραμματέα Τουρισμού, καθώς η ΕΥΠ δεν είναι μια υπηρεσία την οποία μπορεί να αγνοήσει κανείς.
Η Ν.Δ. σιώπησε στις αποκαλύψεις μας για τον κ. Κοντολέοντα. Το ίδιο έπραξε και ο αρχηγός της που τον διάλεξε. Παραδόξως σιώπησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίστηκε στο αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις της θέσης που του ανατέθηκε.
Η σιωπή της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού για τις περιπτώσεις των δύο προσώπων είναι απολύτως ερμηνεύσιμη. Τι να πουν; Ακολουθούν την πεπατημένη της επικοινωνιακής τακτικής, καθώς έχουν την τυφλή στήριξη της πλειονότητας των μέσων ενημέρωσης.
Ισως νομίζουν ότι μπορεί να γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» για μερικές μέρες, μετά το θέμα θα ξεχαστεί και η δουλειά τους θα έχει γίνει. Και τότε οι δύο «άριστοι» θα διοικούν τον τουρισμό και την ΕΥΠ, με υπεύθυνο τον Κυρ. Μητσοτάκη για την επιλογή τους.
Ομως, τα άλλα κόμματα γιατί σιωπούν; Λείπουν σε διακοπές; Αν όχι, τότε για ποιο λόγο σιωπούν; Δεν έχει σημασία γι’ αυτά το γεγονός ότι ένας υμνητής του δικτάτορα Παπαδόπουλου αναλαμβάνει κυβερνητική θέση; Δεν έχει καμία σημασία που ένα σκοτεινό -και πολλαπλώς ελεγχόμενο- πρόσωπο αναλαμβάνει διοικητής της ΕΥΠ; Δεν έχει σημασία που ένας πρωθυπουργός επιλέγει τέτοιους συνεργάτες σε θέσεις-κλειδιά; Τελικά τι έχει σημασία στην πολιτική; 
Μόνο η συναλλαγή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου