Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Alors, c’est la guerre!-Τα ολιγαρχικά και παρασιτικά συμφέροντα που στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη κάνουν επίδειξη δύναμης. Επιθυμούν να δείξουν το ποιος κάνει κουμάντο σε αυτήν την κυβέρνηση. Το δίπολο πλέον είναι εμφανές, ολιγάρχες απέναντι σε εργαζομένους.







Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο! απάντησε ο Ιωάννης Μεταξάς στο ιταλικό τελεσίγραφο και όχι το μυθικό Όχι.

Η πρόσφατη ισχυρή νομιμοποίηση, η κόπωση των δυο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, η θερινή ραστώνη και φυσικά η στήριξη που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ αποτέλεσαν ένα σχεδόν αδιαπέραστο τείχος προστασίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Αποδεικνύεται όμως περίτρανα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι «όλων των Ελλήνων», ούτε του Κούλη συμπαθή μεν άχαρου δε μεταρρυθμιστή φιλελεύθερου πολιτικού αλλά ενός γνήσιου Μητσοτάκη νεοφιλελεύθερου που τιμάει την συμμαχία του με την ακροδεξιά.
Σε άρθρο τους στους ΝΥΤ ο Εντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας και ο Ντέιβιντ Χάρις, Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) υπογραμμίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δικαιούται την ευκαιρία να κυβερνήσει πριν κριθεί» και ότι «θα πρέπει να κρίνεται βάσει των πραγματικών του επιδόσεων, και όχι βάσει πολιτικοποιημένων προγνώσεων».
Επί της αρχής έχουν δίκιο ας δούμε και επί του συγκεκριμένου. Η κατάργηση της αυτονομίας του ΣΔΟΕ και του Σώματος επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί ξεκάθαρο σήμα για την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.  
Ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογίες για τα εργασιακά στο πολυνομοσχέδιο της ΝΔ καταργώντας βασικές διατάξεις προστασίας της εργασίας  για το αιτιολογημένο των απολύσεων, για την προστασία των εργαζομένων σε εργολαβίες και μια διάταξη που έδινε στους εργαζομένους πιο ευνοϊκές προθεσμίες για να μπορούν να προσφεύγουν στο ΣΕΠΕ και να κερδίζουν χρόνο πριν πάνε στα δικαστήρια.  
Τα συγκεκριμένα αιτήματα του ΣΕΒ  κατατέθηκαν στον υπουργό την ίδια ημέρα που νομοθετήθηκαν!
Τα ολιγαρχικά και παρασιτικά συμφέροντα που στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη κάνουν επίδειξη δύναμης. Επιθυμούν να δείξουν το ποιος κάνει κουμάντο σε αυτήν την κυβέρνηση. Το δίπολο πλέον είναι εμφανές, ολιγάρχες απέναντι σε εργαζομένους.   
Ολιγάρχες και όχι εργοδότες καθώς οι εργοδότες αντιλαμβάνονται ότι συμφέρον τους αποτελεί να έχουν συμμάχους και αρωγούς τους εργαζομένους καθώς οι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι αποτελούν τον πιο πολύτιμο σύμμαχο μιας παραγωγικής επιχείρησης. 
Οι ολιγάρχες αντιθέτως δεν ενδιαφέρονται αν αυτό που θέλουν να επιβάλλουν έχει οικονομική λογική, αλλά προχωρούν λόγω ιδεοληψίας. Θεωρούν ότι το αυξανόμενο χάσμα πλουσίων-φτωχών είναι ευεργετικό για μια χώρα (απλά  η χώρα αφορά μια κοινωνία των ολίγων). Φυσικά αν οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόντουσαν για την χώρα ο διορισμός του αμφιβόλου ποιότητας βιογραφικού Κοντολέων ως διοικητή της ΕΥΠ θα προκαλούσε τις αντιδράσεις τους, ειδικά σε μια εποχή που διακυβεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.  
Η κάστα όμως αυτή θεωρεί φυσικό αυτού του είδους τις εξυπηρετήσεις, όπως και τον διορισμό της κας Αντωνίου στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Θιασώτρια των φασιστοσυνάξεων στο Βίτσι επιλέχθηκε ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου προφανώς σαν επιστέγασμα της στρατηγικής συμμαχίας με την ακροδεξιά.
 Απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση κάθε ολιγωρία λόγω αστικής ευγένειας, πολιτικού πολιτισμού ή μουδιάσματος δεν συγχωρείται. Οι συγκεκριμένοι έχουν έρθει με σχέδιο όπως και οι ίδιοι ευαγγελίζονται απλά σε αυτό δεν χωράμε όλοι. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω κακών επιλογών ή αδιαφορίας είναι αδύναμος στους χώρους εργασίας και νεολαίας καθώς και προβληματικός στην αντιμετώπιση του από τα ΜΜΕ αυτό σημαίνει ότι πρέπει τώρα να καταβάλλει διπλή προσπάθεια.  
Η συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Το φαινόμενο νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί να ψηφίζουν για να ακρωτηριάσουν εργατικά δικαιώματα δεν είναι ελληνικής προέλευσης ή έμπνευσης. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία που ασθμαίνει οι ολιγαρχίες προετοιμάζουν για άλλη μια φορά το έδαφος για το ποιος θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό σε μια ενδεχόμενη ύφεση.  
Η πράξη αυτή πρέπει να θεωρηθεί αιτία πολέμου και ως τέτοια να αντιμετωπιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου