Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Ο Συριζα έκανε τόσα για το νησί κι αυτοι εδωσαν 50 στη ΝΔ και καλοδέχτηκαν την οφσορουχα με νταουλια παρομοιάζοντάς την όλο δουλοπρέπεια με την Ούρσουλα Αντρες για να την παροτρύνουν να φοροδιαφύγει κι άλλο.Πόσο δουλοπρεπής λαός












«Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτό φαίνεται να είναι το σύνθημα της ΝΔ από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας» αναφέρει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από την Κάρπαθο.
Όπως επισημαίνει ο Ν. Σαντορινιός, «στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κάρπαθο ακούσαμε μεγάλα λόγια για το Νοσοκομείο του Νησιού
Διαφεύγει όμως στον κ. Μητσοτάκη ότι το Νοσοκομείο Καρπάθου έχει ήδη ολοκληρωθεί από την Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. 
Ο εξοπλισμός έχει ήδη παραδοθεί στην 2η ΥΠΕ. Ο Οργανισμός Λειτουργίας του έχει εκδοθεί και έχουν προκηρυχθεί οι απαραίτητες θέσεις για τη στελέχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 
Όλα αυτά έγιναν επί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Το μόνο που απομένει είναι ο κόμβος σύνδεσης του Νοσοκομείου με τον επαρχιακό δρόμο και η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
Τι ακριβώς λοιπόν υποσχέθηκε ο κ. Πρωθυπουργός ότι θα κάνει; 
Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μην μπει εμπόδιο στην πρόσληψη του προσωπικού που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε».
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και πρέπει να του θυμίσουμε ότι επί πολλές δεκαετίες το νησί της Καρπάθου και της Κάσου εξυπηρετούνταν από ένα και μόνο πλοίο, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα διασύνδεσης. 
Από τις πρώτες μέρες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Κάρπαθος και στη συνέχεια η Κάσος συνδέθηκαν με επιπλέον πλοίο πολύ πιο σύγχρονο, γεγονός που βελτίωσε σημαντικά τις συνθήκες ζωής των νησιωτών.
Αφού λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν αναγνώρισε την κατά τεκμήριο αναβάθμιση της διασύνδεσης των άγονων νησιών κατά την προηγούμενη τετραετία, θα μπορούσε, αντί κούφιων εξαγγελιών, να δεσμευτεί ότι η Κυβέρνηση θα εκπληρώσει την αυτονόητη υποχρέωσή της για την ομαλή έναρξη της νέας ακτοπλοϊκής περιόδου. 
Περιμένουμε την διαβεβαίωσή του ότι την 1η Νοεμβρίου θα υπάρχουν ακτοπλοϊκές γραμμές που θα εξυπηρετούν τα νησιά, γιατί μέχρι σήμερα ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές δεν έχει προκηρυχθεί, παρόλο που οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις για την υλοποίηση του διαγωνισμού εξασφαλίστηκαν πριν από τις εκλογές».
«Ακόμη, οφείλουμε να καλωσορίσουμε τον πρωθυπουργό στην αναγνώριση της αναγκαιότητας νησιωτικών πολιτικών, έννοια που φαίνεται ότι «ξέχασε» να χωρέσει στα 51 χαρτοφυλάκια του υπουργικού συμβουλίου που συνέθεσε και «ξέχασε» επίσης όταν ο Υπουργός Οικονομικών απέρριψε την τροπολογία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000 κατοίκους, την ώρα που μπόρεσαν να βρουν 22 εκ. € για να ικανοποιήσουν τους έχοντες περιουσίες άνω του 1 εκ € και δεν μπόρεσαν να βρουν 2 εκ. € για τους κατοίκους των νησιών.
Τέλος, η Κάρπαθος είναι ένα υπέροχο νησί με σπάνιες ομορφιές και ανθρώπους, ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να ξεναγήθηκε σε όλα τα σημεία του νησιού και να πέρασε και από κάποιο βενζινάδικο όπου θα πρέπει να διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την μείωση της τιμή της βενζίνης και τι σημαίνει η πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα, όταν πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή της αμόλυβδης πλησίαζε τα 2€ το λίτρο στο νησί» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου